Seuraa 
Viestejä8971

Miksi ei välittyisi, pallohan aivan ilmeisesti seuraa auton mukana, vai kuinka?

Sivut

Kommentit (23)

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Eikös tuo Hannun esittämä teoria avaruushissistä perustu maapallon pyörimiseen. Autohan ei varsinaisesti pyöri, vaan liikkuu ainoastaan vaakatasossa.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Socrates
Seuraa 
Viestejä8971

Niin, jos sallitaan (Phony?) pieni sivuaskel avaruushissiin päin, niin jutustani siitä aikoinaan TM:ssa (kävin Santa Fe´n avaruushissikonferenssissa, jota veti mm. NASA:n rahoittaman "High-Lift" yhtiön johtaja, tri Edwards ja itse Arthur C, Clarke lausui avajaissanat (videopuheluna Sri Lankasta tosin heikon kuntonsa johdosta) tuli "kansankynttilöiltä" palautetta, ettei se ole mahdollinen, koska maapallon pyörimisen johdosta hissin vaijeri "nojaisi" ja vaatisi voimakkaan rakettimoottorin työntämään sitä sivusuunnassa. Keskustelin tästä Edwards´n kanssa ja hän laski, että viikon nousuajalla (GEO-radalle) vaadittava (teoreettinen) voima vastaisi vain kevyttä työntöä kädellä. Ja itseasiassa sitäkään ei tarvita, koska vastapaino (= ulos GEO-radalta, kaapelia noin 100 000 km) vetää oitis vaijerin suoraksi ja siihen tarvittava energia otetaan Maan pyörimisliikkeestä.

Tämä vain demonstroimaan sitä, kuinka vertikaalisesta voimasta (noste) saadan horisontaalinen voima (vrt. jousipyssy !).

Heliumpallon naruhan nojaa eteenpäin vain auton koordinaatistossa ja ulkopuolisen katsojan silmin, pallon koordinaatistossa, joka on oleellinen, naru on kohtisuorassa maanpintaa vastaan, koska kiihdytyksen aiheuttama "valegravitaatio" yhdistettynä oikeaan antaa sille kuvan, että maanpinnan taso on noussut. Se ei siis pallon koordinaatistossa mene auton edelle, kuten joku tollo yhtenään väittää. Siinä, että naru siis itseasiassa pysyy kohtisuorassa maata vastaan kiihdytyksessäkin, ei ole mitään ihmeellistä, kuten analogiana kerroin, jos kuljetatte palloa tyynellä säällä kadulla, se seuraa teitä kiltistä lähes pystyssä juuri yllä kerrotuista syistä.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Saako kukaan muu välillä nauruhepuleita kun miettii tätä.. oikeasti mistä tässä on kyse? Ei ole kyse heliumpallosta vaan jostain muusta. Luulen että jonkun psykologin pitäisi oikeasti tehdä joku analyysi ja tutkimus tästä tiedefoorumin heliumpallojupakasta. Hannu ei ole tosissaan ja me kaikki tiedämme sen, ja silti väittelemme tästä. Motiivien täytyy olla jotain kieroutuneita. Ehkä me alitajuisesti tykätään Hannusta tai hänen kanssaan keskustelemisesta. Onko tämä heliumpallojuttu jonkinlainen.. fetissi? Onko täällä ketään psykologia sattumoisin?

くそっ!

Socrates
Seuraa 
Viestejä8971
Ronron
Saako kukaan muu välillä nauruhepuleita kun miettii tätä.. oikeasti mistä tässä on kyse? Ei ole kyse heliumpallosta vaan jostain muusta. Luulen että jonkun psykologin pitäisi oikeasti tehdä joku analyysi ja tutkimus tästä tiedefoorumin heliumpallojupakasta. Hannu ei ole tosissaan ja me kaikki tiedämme sen, ja silti väittelemme tästä. Motiivien täytyy olla jotain kieroutuneita. Ehkä me alitajuisesti tykätään Hannusta tai hänen kanssaan keskustelemisesta. Onko tämä heliumpallojuttu jonkinlainen.. fetissi? Onko täällä ketään psykologia sattumoisin?En usko, heillä on terveen paperit.

Hannuhan voi heitellä tänne turvallisin mielin mitä hyvänsä skeidaa koska on jo leimautunut niin typeräksi ettei voi enää typerämmäksi edes tekeytyä.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Aattelin etten mene kuvauttamaan jalkaani, tuskin siellä mitään murtumaa on kun ei turvota eikä tullut edes mustelmaa. Kävely onnistuu ja aristaa vain koskettaessa. Jos sielä joku hiusmurtuma olisi niin ei sekään varmaan kuvassa vielä näkyisi, eihän sitä edes hoidettaisikaan.. menen huomenna töihin reippain mielin.

くそっ!

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
Ronron
Luulen että jonkun psykologin pitäisi oikeasti tehdä joku analyysi ja tutkimus tästä tiedefoorumin heliumpallojupakasta.Olen samaa mieltä! Oiva gradun aihe jollekin psykiatriaan perehtyvälle lääketieteen opiskelijalle.

Hannu ei ole tosissaan ja me kaikki tiedämme sen, ja silti väittelemme tästä. Motiivien täytyy olla jotain kieroutuneita.Ilman muuta tämä kertoo karua kieltään esim. minun mielentilastani. Hannu on patologinen trolli ja minä olen patologinen trollaantuja. Eräänlainen win-win-tilanne siis.

Ehkä me alitajuisesti tykätään Hannusta tai hänen kanssaan keskustelemisesta.Ilman muuta näin. Hannun lausumien typeryyden todentaminen on erittäin viihteellistä.

Onko tämä heliumpallojuttu jonkinlainen.. fetissi?Ehdottomasti on. Hämmentävämpää on sensijaan se, mikä on Hannun rooli, hänenhän on samoin pakko nauttia keskustelun jostain osatekijästä. Oma havaintoihin pohjautuva teoriani on, että Hannu nauttii marttyyrin roolista.

Socrates
Seuraa 
Viestejä8971
korant
Hannuhan voi heitellä tänne turvallisin mielin mitä hyvänsä skeidaa koska on jo leimautunut niin typeräksi ettei voi enää typerämmäksi edes tekeytyä.Kun kontribuutiosi tiedekeskustelulle on tuo, miten olisi jos siirtyisit kyvyillesi sopivalle foorumille, "suoli24" vaikkapa? Sait nyt kuitenkin aikaan sen, etten minä tämän jälkeen viitsi sinulle enää vastata, "dissaan", kuten poni tietenkin tulee minua syyttämään ja kohta lukitsemaan foorumin ja siihenhän pyritkin?

Socrates
Seuraa 
Viestejä8971
Ronron
Aattelin etten mene kuvauttamaan jalkaani, tuskin siellä mitään murtumaa on kun ei turvota eikä tullut edes mustelmaa. Kävely onnistuu ja aristaa vain koskettaessa. Jos sielä joku hiusmurtuma olisi niin ei sekään varmaan kuvassa vielä näkyisi, eihän sitä edes hoidettaisikaan.. menen huomenna töihin reippain mielin.No, ylläpito poistanee tai siirtänee psykologia-osioon kuten aiemmankin häiriökommenttisi !

Hannu Tanskanen
Kun kontribuutiosi tiedekeskustelulle on tuo
Entä oma kontribuutiosi. Käytät sujuvasti tieteellisiä termejä mutta fysiikan tajusi on yhtä tyhjän kanssa joten sinulle ei kannata mitään tieteellistä vastata koska et siitä mitään ymmärtäisi.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Vaikka lähestyisimme sinua Hannu kuinka tahansa, millä argumenteilla tahansa, kuinka tieteellisesti tahansa tai ihan kuinka vain ikinä voikaan, niin se ei silti johda mihinkään, ei ole tähänkään mennessä johtanut. Yksi mikä on tässä väittelyssä pysyvää ja varmaa, on ainakin se, ettei Hannu myönnä paineteoriaa oikeaksi. Meillä ei ole siihen mitään konstia, koska mikään konsti ei auta. Olemme piirtäneet selkeitä kuvia joiden virheitä Hannu ei ole pystynyt osoittamaan, olemme perustelleet asian tieteellisesti, sanallisesti ja laskelmin, ei kelpaa kun Hannun pieni pää menee sekaisin moisista, olemme perustelleet auktoriteetteihin vetoamalla, havainnollistaneet esimerkein ja ties mitä, mutta ei kelpaa, ei ei ei. Mitä meidän pitäisi tehdä Hannun vuoksi, kun ei mikään ole auttanut? Yksinkertaisesti ainoa järjellinen ratkaisu olisi lopettaa koko väittely Hannun kanssa, hän ei tule tätä asiaa ikinä ymmärtämään, ei riitä aivopotentiaali tai sitten hän vain trollaa. Suoraan sanottuna en vieläkään kyllä ole täysin varma trollaako vai ei, vaikka onkin sen myöntänyt jo useaan otteeseen.. silti.. toisaalta voiko ihminen olla noin vastahakoinen oppimaan uutta kuin hän, tuntuu mahdottomalta ajatukselta.

Ainoa vastaus johon Hannu voisi yhtyä, olisi: "Hannu, olet oikeassa." Mikään muu ei kelpaa. Hannu on tuominnut paineteorian alusta asti eikä kantaansa muuta vaikka lekalla päähän löisi.

くそっ!

Socrates
Seuraa 
Viestejä8971

Niinpä. Mietin tässä juuri, että kai sitten olen jonkunsortin masokisti, kun sallin itseäni kestosolvattavan täällä teinitasoisten kirjoittajien toimesta, olenhan sentään mm. Pohjoismaiden suurimman yleisteknisen lehden entinen tiedekirjoittaja viiden vuoden ajalta 2003-2008 (ensimmäinen laaja juttuni siellä tosin jo 1989). Kirjoitukseni on myös ollut Helsingin Sanomien tiedepalstan pääjuttuna ( 1.2.2003 "Bioase") ja muita pienempiä.
Olisipa mielenkiintoista tietää teidänkin taustanne, mutta peruskoulun kuudes luokka ei kai kuulostaisi kovin vaikuttavalta täällä .

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Hannu Tanskanen
Ja heksultakin loppuivat asiaan liittyvät argumentit?Olisikos tuo ihmekään? Mieti ystävä hyvä, kuinka pitkään tämä keskustelu on jatkunut, etkä silti vain tajua. Kaikki muut tajuaa.

くそっ!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat