Seuraa 
Viestejä45973

Tietoa toisinajattelijoilta..

Vapaan koulutuksen tukisäätiö linjasi päämääräkseen vasemmistolaisen opetushallinnon johdon ja sen virkamieskunnan edustaman koulutuspolitiikan vastustamisen. Se perusti tiedusteluverkon opetushallinnon sisälle. Säätiö kirjoitti niin keskustapuolueen kuin muidenkin porvaripuolueiden eduskuntaryhmien ryhmäpuheenvuorot, kun eduskunnassa käsiteltiin koulutuspoliittisia asioita.Oikeistolaisten salaseura vauhdissa..

Vapaan koulutuksen tukisäätiöstä.... tarinaa siitä miten suomalaisnuorista on tehty koulutietoa tietävimpiä (Pisa-tutkimukset), mutta yhteiskunnasta tietämättömimpiä (IEA/CIVED -koulusaavutustutkimukset) alamaisia.

Yhteiskunta, politiikka, koulu, aktiivinen kansalaisuus ja nuoret pitäis kuitenkin saattaa yhteen ja lopettaa tuollainen vallankäyttäjien ylhäältäpäin säätely. Yhteiskunta on kaikkien yhteiskunta ei vain jonkun eturyhmän intressien pönkittämistä varten olemassaoleva hyödyke.

On noloa että suomessa yhä 2010 porukka elää kuin feodaaliyhteiskunnassa. Äänestysprosentti on alhainen eikä ihmiset vaikuta muutenkaan aktiivisesti itseään koskevaan lainsäädäntöön ja sitäkautta elämänhallintaansa. Jupistaan nurkissa että politiikka on paskaa ja kaikki politikot on plaa plaa plaa.. Kun pitäis mennä äänestämään ei muka löydy sopivia ehdokkaita, vali vali vali.

Kun porukkaa pidetään aivopesemällä hiljaisena niin valta ajautuu sitten milloin millekin fanaatikkoryhmittymälle, nyt on vuorossa persut, joitten kaksinamaisuus on vertaansa vailla. Soini, kuin kuningas suuri, hän ottaa vastaan kaikkein räikeimmätkin rasistit ja taparikolliset, jotka harjoittaa julkista syrjimistä mutta Soini pelurina allekirjoittelee kuitenkin kiltisti muiden mukana maahanmuuttaja-asiakirjoja eikä tee mitään sen eteen että mikään muuttuisi. Pääasia että hänen palkkansa juoksee ja saa paistatella julkisuudenvalossa.

Demokratia on tärkeä asia.
Toki se tarkoittaa vastuuta ja ahkeruutta. Ei se ihan kaikkien juutu ole, mutta se on saletti ettei ole missään nimessä laillista kustantaa valtioeliitin sisäisiä puuhasteluja demokratian haittaamiseksi.
Toki konservatiivinen taho tahtoo pitää valtansa, omistajat ripustautuvat omaisuuteensa kuin orjat kahleisiinsa mutta joku roti.

Ihan kiva että näin nettiaikana kaikenmaailman salaseurat tulee julkisuuteen ja niistä voidaan jutella avoimesti.

Lapsille demokratian käyttöä pitää opettaa jo pienestä pitäen.
Toki se on vanhemmille haastavaa. Mutta palkitseehan se sitten lapsen itsenäisyytenä kun hän aikuisena ei ota mitään valmiiksi pureskeltuna ja kaikinpuolin viisastumisresursseineen vahvat yksilöt voi muodostaa vahvan talousjärjestelmän, missä vastuuta voidaan delegoida toinen toisilleen.

Yksityisomistuksella on puolensa ja markkinat on ihan ok. Mutta liian suuret tuloerot, rikkaiden rikastuminen älyttömästi ja köyhien köyhtyminen, kurjaliston syntyminen, ei niissä mitään järkee oo.

Demokratia ei ole mikään itsestäänselvyys.
Ei ole mitään automaattia millä vois vetää mutkat suoriks niin että vaan muutaman vuoden välein käy äänestämässä jotakin TV:stä tuttua missiä tai seiväshyppääjää tai kenties jotakin jatkuvasti rosiksessa rikoksista epäiltyjä liikemiehiä, joilla ei ole kiinnostusta rehellisyyteen ja reiluun peliin.

Kouluihin lisää yhteiskuntaopetusta ja sen suunnittelu ja toteutus julkiseksi. Avoimutta muutenkin lisää niin kouluihin kuin yhteiskuntaan. Ei suomessa liian hyvin nykyään mene.

Korj.
Yks linkeistä..

Sivut

Kommentit (55)

Siirryimmekö yhtäkkiä takaisin 1970-luvulle, vai kuka tosissaan kehtaa nykyaikana väittää, että marxilais-leninistisen ideologian torjuminen on demokratian vastustamista?

googeli
Siirryimmekö yhtäkkiä takaisin 1970-luvulle, vai kuka tosissaan kehtaa nykyaikana väittää, että marxilais-leninistisen ideologian torjuminen on demokratian vastustamista?Luuletko sinä että sitä voi noinvaan siirtyillä ajassa eteen ja taakse?
Sukua Aino Kssiselle vai Raunileena Luukkaselle?

Vapaan koulutuksen tukisäätiö linjasi päämääräkseen vasemmistolaisen opetushallinnon johdon ja sen virkamieskunnan edustaman koulutuspolitiikan vastustamisen.Vasemmistolaisuus on paljon muutakin kuin ääripään Taistolaiset, joitten kannsa näköjään nykyäänkin saa vääntää kyllästymiseen asti jostain homeisesta proletariaatin diktatuurista. Pyh.

Feodaaliyhteiskunnassa voi olla proletariaatti. No.. kohta suomi on kuin entivanhanen feodalismi jos äänestysaktiivisuus ja muukin yhteiskunnallinen aktiivisuus laskee. Onneks on näkyvillä nuorempien taholla aktivoitumista.

Ja tässä ois nyt ihan hyvä yrittää jos vain suinkin on mahdollista, erottaa poliittiset suuntaukset erilleen siitä että kaikissa kuppikunnissa on viisaansa ja hölmönsä. Ääripäänsä.
Tuollainen salaiittoilu viittaa ääripäähän oikeistolaisessa leirissä.
Ei hyvä kummatkaan ääripäät ja fanaatikkonsa.

Olihan niitä ylilyöntejä aikoinaan seitkytluvulla mutta pahimmat änkyrät olikin useimmiten varakkaitten kotien kersoja, joilla oli ehkä epäonnistunut kotikasvatus tai sit kaikki oli koitettu korvata rahalla tai sitten oli lellitty semmosiks että olivat tottuneet saamaan tahtonsa läpi vaikka millä konstilla, jopa kapinoimalla kaduilla..

Joskin.. En minä muista mitään isompia riehumisia ainakaan suomessa. Ei täällä mitään nälänhätää tai sensortin suurtyöttömyyttä, tms. ollut mikä ois tarjonnut mahdollisuutta koota barrikaadeille nuoriamiehiä riehumaan.

Osa oli kenties ihan vakavissaankin. Ei se syntyminen yksityisyyttä ylistävään perheeseen sen auvoisempaa ole kuin syntyä kommuuniin jossa on paljon ihmisiä ja jakamisen periaate.
Riippuu tietenkin ihmisestä. Joku autisti voi nauttiakkin kun on vaan ydinperhe, ei käy vieraita, jne. ja kommuuni voi olla rasittava varttumisympäristö, toisaalta se että joku syntyy symbolisesti vauraaseen perheeseen, se voi olla kaukana mistään ydinperheidyllistä. Vanhempiaan ei ehdi kunnolla edes nähdä kuin ohimennen, aikaa voi viettää vain erityisinä juhlapyhinä ja joku vieras täti tai useampiakin on hoivaamassa ja seurana ja elämä voi olla hyvinkin rikkinäistä ihmissuhteiltaan. Sellaisessa voi vahvistua tarve omistaa mahdollisimman paljon materiaa etteä on edes jokin turva elämässä.

Kommuunejahan kuitenkin yritykset usein muodostaa kuin myös monet isommat perheet ja suku ympärillä, joka nivoutuu yhteen.

Siitä ei päästä ikinä yli eikä ympäri että talousalueella asuvat ihmiset muodostavat kansan, jolla on oltava oma laumahierarkiansa, vanhempansa, jotka sanelevat välillä marssijärjestystä ja pitävät kuria mutta demokratiassa on se hyvä puoli verrattuna monarkiaan ja feodalismiin, siinä kierto on nopeempi, huonot johtajat voidaan irtisanoa ja taloutta samoin kuin elinkeinoja, kaikkea voidaan säädellä lakeja muuttamalla.

Olin tässä mennäviikolla röntegnissä julkisen terveydenhuollon puolella ja tulin ohimennen sanoneeksi hoitajalle että hyvä kun vielä tällainen palvelu on olemassa. Hoitaja tokaisi että tämähän on lakisääteinen, ei tätä voida lakkauttaa.

Meinasin sa.... mutta en virkannut mitään.
Ehkä hän kuitenkaan ei ollut ihan pöljä..
En tiä..

Jostakinhan se johtuu että ihmiset vaikuttaa tänäpäivänä jotenkin paljon epäsosiaalisemmilta kuin ennen ja typerämmiltä. Tarkoitan siis erityisesti niitä, jotka opiskelevat yliopistoissa ja korkeakouluissa. Tokikaan en väitä että ammatinvalinta jakais ihmisiä parempiin tai huonompiin mutta päivänselvää että teoriaorientoituneiden taholta löytyy enemmän viisaita kuin niitten, joilla on ties mitä oppimisvaikeuksia tai jopa kyvyttömyyttä omaksua tietoa ymmärryksellisesti.

Lait on aina ihmisten laatimia eikä mikään monarkiakaan tarjoa auvoisaa tyyssijaa omaisuutta kahmiville. Aika paljonhan siitä on puhuttu että yhteiskuntarauhan tae on demokratia ja tasa-arvo, myös taloudellinen yhdenvertaisuus. Ei se käytännössä tarkoita mitään rahallisuuden tai tavaroiden jakamista tasan. Se ei tarkoita kommunismia eikä edes kommunismi tarkoita kait muuta kuin yhteisomistusta parlamentaarisesti? No.. se siitä kun kommunismilla ei edes ole kuin pienen marginaaliryhmän kannatus. Demokratiahan tarkoittaa kaikkien valtaa harvainvallan vastakohtana. Mahdollisimman monen kykyä käyttää valtaa = ottaa vastuuta.

Kun tuolla kylillä näkee aikusikään ehtineitä, elämänhallintansa menettäneitä, ties missä huume ja päihdekoukuissa olevia, usein hyvinkin sekavina ja epäsiisteinä liikkuvia niin ei se voi olla mikään ylpeydenaihe vallassaolijoille että sellaisia on. Heille ei ikimaailmassa vois niin paljon mistään luukulta syytää että se riittäis saamaan pään sekaisin.
Vanhemmilla on toki ensisijainen vastuu lapsistaan ja kasvatuksesta mutta kuka huolehtii juurikin heidänlaistensa jälkeläisistä? Koulu? Terveydenhuolto? Yhteiskunta.. ja nimenomaan niin että auttaa jo ihan pienestä asti ymmärtämään yhteiskuntaa ja opettaa pikkuhiljaa vaikuttamaan yhteiskuntaan.

Ei sellaista voi jättää kenenkään yksilön kontolle tai jonkun yksittäisen pienryhmän.
Yhteiskunnan velvollisuus on huolehtia jäsenistään, kaikista tasapuolisesti.
Jos niin ei tapahdu niin mikä se semmoinen yhteis tai kunta.

Jos yhteiskunta syrjii jäseniään niin jäsenille on luontevaa syrjiä yhteiskuntaa.
Ajanoloon se johtaa rikollisuuden ja harmaan talouden lisääntymiseen.
Sitä ei kaikki tajua.
Vastikään nähtiin Arkadianmäen Sirkus Finlandiassa Jyrki Katasien pöyristyminen kun hän ikäänkuin luuli että häntä henkilökohtaisesti syytetään harmaan talouden suosimisesta.. hah hah hah.. Sitä saa mitä tilaa. Toki, jos ei o kauhalla annettu niin ei voi kun lusikalla vaatia.

[size=50:uatgxf0o]"Symmetristen naamojen" kiiltokuvapuoluessa ei välttämättä järki loista..
Se siitä lopullisesta totuudesta parinvalinnassa.. Vrt. jehovantodistajat ja Herätkäälehden naivius..[/size:uatgxf0o]

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
syytinki
Seuraa 
Viestejä10182

Hieno homma.

Kerrankin löytyi salaliitto ja vielä taisi onnistuakin.

Taisi olla kyllä toinenkin salaseura. Miten ihmeessä joku porukka voi olla niin vastuuton, että alkaa kouluttaa lapsiraukkoja vastoin yleistä linjaa.

Vaikka eihän tuo nyt kovin harvinaista taida olla, kun vähän vilkuilee.

RaahenTiikeri
Seuraa 
Viestejä973

En minä tajua mikä tässä ns.salaseurassa nyt on niin kauhistuttavaa,jos heidän päämääränsä ovat olleet kuten kirjoitettiin; "Vapaan koulutuksen tukisäätiö linjasi päämääräkseen vasemmistolaisen opetushallinnon johdon ja sen virkamieskunnan edustaman koulutuspolitiikan vastustamisen."

Tuohonhan ei sisääly mitään omaa ideologiaa.Siis tarkoituksena on kaiketi ollut kitkeä vasemmistolainen/sosialistinen arvolataus opetukselta?

En minä näe tuossa mitään pahaa.Joku "salaseurahan" on varmaan yrittänyt tota tunnustuksellisen uskonnon opettamisen kitkemistäkin,ja hyvä niin.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Tvomas
Fasistien touhua.1970 -luvulla suomalainen demokratia oli uhattuna, ei kovin vakavasti, mutta kuitenkin, kommunistien maanpetoksellisen stalinistisiiven, ns. "taistolaisten" toimesta, ja vastuunsa tuntevat ihmiset ryhtyivät asian vaatimiin vastatoimiin. ei siinä mitään fasismia tarvittu. Ymmärrän tietenkin tämän päivän maanpetturin kitinän syyn.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Tvomas
Seuraa 
Viestejä2371

Seppo repäs: "vastuunsa tuntevat ihmiset ryhtyivät asian vaatimiin vastatoimiin"

Eli siis veivät Suomen lamaan, laittomasti Euroopan Unioniin, toiseen lamaan, ja kova on yritys Naton kautta sotaan. On siinäkin "isänmaan ystävät".

Pakkoruotsi on yleissyövyttävä aine.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Tvomas
Seppo repäs: "vastuunsa tuntevat ihmiset ryhtyivät asian vaatimiin vastatoimiin"

Eli siis veivät Suomen lamaan, laittomasti Euroopan Unioniin, toiseen lamaan, ja kova on yritys Naton kautta sotaan. On siinäkin "isänmaan ystävät".
1970 -luvullako? Olet säälittävä stalinistitollo.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Tvomas
Seuraa 
Viestejä2371
Seppo_Pietikainen
Tvomas
Seppo repäs: "vastuunsa tuntevat ihmiset ryhtyivät asian vaatimiin vastatoimiin"

Eli siis veivät Suomen lamaan, laittomasti Euroopan Unioniin, toiseen lamaan, ja kova on yritys Naton kautta sotaan. On siinäkin "isänmaan ystävät".


1970 -luvullako? Olet säälittävä stalinistitollo.

1970-luvulta se lähti, demokratian kitkeminen Suomesta. Ei ole mikään yllätys että natsi ei tätä tajua.

Pakkoruotsi on yleissyövyttävä aine.

Tvomas
Seppo_Pietikainen
Tvomas
Seppo repäs: "vastuunsa tuntevat ihmiset ryhtyivät asian vaatimiin vastatoimiin"

Eli siis veivät Suomen lamaan, laittomasti Euroopan Unioniin, toiseen lamaan, ja kova on yritys Naton kautta sotaan. On siinäkin "isänmaan ystävät".


1970 -luvullako? Olet säälittävä stalinistitollo.

1970-luvulta se lähti, demokratian kitkeminen Suomesta. Ei ole mikään yllätys että natsi ei tätä tajua.Ymmärrän kylläettätuo tvomasin edustaman aatteen mahalasku kirpaisee noin paljon. Mutta silti voisi jopa toivoa käytöstapoja jopa kommarilt

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
jousa

Ymmärrän kylläettätuo tvomasin edustaman aatteen mahalasku kirpaisee noin paljon. Mutta silti voisi jopa toivoa käytöstapoja jopa kommarilt
Kommarilta kyllä, mutta et viidennen kolonnan kätyriltä.

Tvomas ei ole edes suomalainen. Hänen viestihistoriansa kielenkäyttö paljastaa sen hyvin selkeästi, myös tässä ketjussa. Epäilen jotain heikkolahjaista Tehtaankadun provokaattoripelleä tai stalinistimamua Pietarin lähitienoilta.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Seppo_Pietikainen
jousa

Ymmärrän kylläettätuo tvomasin edustaman aatteen mahalasku kirpaisee noin paljon. Mutta silti voisi jopa toivoa käytöstapoja jopa kommarilt
Kommarilta kyllä, mutta et viidennen kolonnan kätyriltä.

Tvomas ei ole edes suomalainen. Hänen viestihistoriansa kielenkäyttö paljastaa sen hyvin selkeästi, myös tässä ketjussa. Epäilen jotain heikkolahjaista Tehtaankadun provokaattoripelleä tai stalinistimamua Pietarin lähitienoilta.
Onko Seppo Pietikäinen jonkun viidenne kolonnan kätyri? Kauheeta.. Sai sitä silti olla asialliset käytöstavat, etenkin jos niitä itse vaatii muilta.

En hoksannut että tämäkin aihe toimii kuin imupaperina sekopäistelylle.. Ohhoh..
Muttamutta..
Lainaus tuolta yhdestä linkistä jossa spekuloidaan asiaa:

Suomen kouluneuvostojen aikaa on aikaisemmassa tutkimuksessa pidetty suurena demokratiakokeiluna, jonka haaksirikko jätti jälkeensä epäluulon koululaisten kansalaistoimintaa kohtaan.[24] Ylipäätään Suomen kouludemokratiavaihetta on luonnehdittu radikaaliksi ja lyhyeksi. Radikaalina sitä voidaan pitää sillä perusteella, että äärivasemmistolaisuus näyttäytyi samanaikaisesti voimakkaana liikkeenä koulupolitiikassa. Lähempi tarkastelu kuitenkin osoittaa, että demokraattisesti valitut kouluneuvostot eivät muodostaneet sellaista uhkaa keskustalle ja oikeistolle, kuin mitä jälkikäteen on usein annettu ymmärtää. Vasemmisto kärsi kouluvaaleissa jatkuvia tappioita jo 1970-luvun puolessa välissä. Sama kehitys jatkui vuosikymmenen lopussa ja kokoomus oli ylivoimaisesti suurin poliittinen ryhmä kouluissa jo 80-luvun taitteessa.Onhan se todella säälittävää jos aikuiset ihmiset ei kykene asialliseen keskusteluun aiheesta kuin aiheeesta. Nyt kun nuoriso on saatu jo liki läpikotaisin oikeistolaistettua niin nythän olis hyvä kokeilla uudelleen koululaisdemokratiaa ja oppilaskuntia. Minäkin oon ollut nuorena mukana sellaisessa ja sehän oli ihan hyväksi. Sai turvallisessa kouluympäristössä ikä'änkuin kokeilla siipiään ja siinä sitä joutui väkisinkin miettimään asioita puolelta jos toiseltakin.

Nuoret on ihan liian passiivisia nykyään. Äänestämässä ei käydä, asioihin ei haluta vaikuttaa, vastuuta pakoillaan ja lusmuillaan.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Pönni

Onko Seppo Pietikäinen jonkun viidenne kolonnan kätyri? Kauheeta.. Sai sitä silti olla asialliset käytöstavat, etenkin jos niitä itse vaatii muilta.Luulenpa, että viidennen kolonnan kätyrillä viitattiin johonkin muuhun kuin minuun.

En katso aiheelliseksi olla kohtelias uus-natseja tai uus-stalinisteja kohtaan. Samaa äärimmäisen vastenmielistä roskaväkeä.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Pönni
Onhan se todella säälittävää jos aikuiset ihmiset ei kykene asialliseen keskusteluun aiheesta kuin aiheeesta. Nyt kun nuoriso on saatu jo liki läpikotaisin oikeistolaistettua niin nythän olis hyvä kokeilla uudelleen koululaisdemokratiaa ja oppilaskuntia. Minäkin oon ollut nuorena mukana sellaisessa ja sehän oli ihan hyväksi. Sai turvallisessa kouluympäristössä ikä'änkuin kokeilla siipiään ja siinä sitä joutui väkisinkin miettimään asioita puolelta jos toiseltakin.
No tuo on aika hölmö väite että nuoret on muka oikeistolaistettu
miten niin? entäpä jos nuoret ihan oman ajettelun perusteella ovat

huomannneet että vasemistolainen ajattelu ei ole heille - Ja pönni mistä olet varma että toi sunideologia on oikea?

jousa
Pönni
Onhan se todella säälittävää jos aikuiset ihmiset ei kykene asialliseen keskusteluun aiheesta kuin aiheeesta. Nyt kun nuoriso on saatu jo liki läpikotaisin oikeistolaistettua niin nythän olis hyvä kokeilla uudelleen koululaisdemokratiaa ja oppilaskuntia. Minäkin oon ollut nuorena mukana sellaisessa ja sehän oli ihan hyväksi. Sai turvallisessa kouluympäristössä ikä'änkuin kokeilla siipiään ja siinä sitä joutui väkisinkin miettimään asioita puolelta jos toiseltakin.

No tuo on aika hölmö väite että nuoret on muka oikeistolaistettu
miten niin? entäpä jos nuoret ihan oman ajettelun perusteella ovat

huomannneet että vasemistolainen ajattelu ei ole heille - Ja pönni mistä olet varma että toi sunideologia on oikea?
Eikö meillä kuitenkin laissa yhä ole 18v. aikuisuusraja ja alaikäisiä ei saa hyväksikäyttää mitenkään?

Tässä on nyt kyse demokratiasta. Vastassa ilmeisesti monarkistit eli oikeisto, joka ei arvosta demokratiaa.

Demokratiassa ei toimita missään salaseuroissa joita rahoittavat työvoimanostajat.
Se mitä koulussa opetetaan alaikäisille, siitä vastaa eduskunta, mihin valitaan edustajat äänestämällä.

Nyt on käynyt siis ilmi että on ollut salaseura.
Sehän on demokrataissa rikollista.
Kansalta pimitetään tietoa, ihmisiä huijataan toimimalla heidän selkänsä takana ja vain siksi että monarkistit saisivat itelleen lisää valtaa.
Nyt sitä on heillä ja miljoonan köyhän raja on rikki. Nuoria perheettömiä miehiä on eniten työttömänä ja syrjäytymisriskissä..

Tilanne alkaa muistuttaa kolkytlukua. Ja nyt on eduskuntaan sitten tarjolla kansallismielisiä, ties mitä rasisteja ja nuoretmiehet ovat innoissaan, tarvitaan enää se Fyrer.

Ettekö te niinq tajua vai mistä on kyse?

Pönni
Ettekö te niinq tajua vai mistä on kyse?
Tajuan kyllä ei siinä ole mitään vaan kyse on siinä että näen ratkaisun vähän eri kantilta kuin sinä.Se mitä krisoin tuossa vastauksessani oli tuo sinun väite joka kuvastui tuossa kirjoituksessasi että vasemmistolainen ajatus tapa on muka ainoa oikea ja jos ajettelee muulla tavalla niin on sitten"käännytetty" tai muuta vastaava.

jousa
Pönni
Ettekö te niinq tajua vai mistä on kyse?Tajuan kyllä ei siinä ole mitään vaan kyse on siinä että näen ratkaisun vähän eri kantilta kuin sinä.Se mitä krisoin tuossa vastauksessani oli tuo sinun väite joka kuvastui tuossa kirjoituksessasi että vasemmistolainen ajatus tapa on muka ainoa oikea ja jos ajettelee muulla tavalla niin on sitten"käännytetty" tai muuta vastaava.Älä sinäkin nyt ala kieroilla siinä kun asioista voi puhua suoraankin.

Vasemmistolaisuus on demokratian kannattamaista ja oikeistolaisuus ei. Mikä siinä on epäselvää?

Ja mikä aloituksessa on epäselvää?
HS julkaisi jutun siitä että on tullut julki että yksityisrahoitteinen porukka on salaa valitulta kansanedustuslaitokselta pyrkinyt vaikuttamaan ja vaikuttanutkin kouluopetukseen.

En minä mikään naivi ole. Tiedän kyllä että on vaikka mitä kuppikuntia virallisen politiikan taustaryhminä mutta tämä on erittäin huolestuttava ilmiö jo ihan sinälläänkin että äänestysinto ja innostus muutenkin yhteiskunnallisia ja siten demokratiaa kohtaan on aivan liian laimea.

Nykyoikeisto tällaisessa kulttuurissa, missä me elämme, tarvitsee demokratiaa, vasemmistolaisuutta yhtä paljon kuin se porukka joka tietoisesti on sitä vasemmistoa.

Pönni
Vasemmistolaisuus on demokratian kannattamaista ja oikeistolaisuus ei. Mikä siinä on epäselvää?Mutta jos ihminen on aito demokratian kannataja niin siloin kannattaa demokratiaa myös silloin kun on omalle ideologialle vieras valtaryhmitymä vallassa.Pääasia kuitenkin on että valtaan on päästy vaaleilla. Se on sitä demokratiaa pönni hyvä.

Aloitus sinänsä on sekava koska yhdistelet noita 70 luvun asioita tämän päivän asioihin aika luovasti niinkuin tuossa yllä teit. Tuos hesarin kertoma juttu on jo kuopattu joten miksi siitä pitää enää pitää meteliä. etenkään kun tuo ei ole ainoa vastaava kartoitusta tehnyt järjestö tuona aikana.

Itse olen sitä mieltä että kun oikeisto nyt valtaa pitää niin se on sinne valleilla valittu joten pönniseni se on sitä demokratiaa,. Vai oepetetiinko sirola opistossa demokstiaa jotenkin toisin

Demokratiaa pitäisi kyllä kehittää nykyisestä. Demokratian perusvirhehän on aina ollut siinä, että kaikkien ääni on äänestyksessä yhtä arvokas. Eli siinä oletetaan, että jokainen äänestäjä olisi yhtä tietävä siitä mitä on äänestyksellään päättämässä. Mutta todellisuus on toinen. Kyllä äänestämisen mahdollisuus saa kaikilla olla, mutta tietyillä ryhmillä voisi olla useampi ääni. Kokeilemisen arvoinen systeemi voisi olla esim. että äänien määrää porrastettaisiin vaikka koulutus- ja tulotason mukaan. Se olisi helppo toteuttaa myös käytännössä. Hyvä koulutushan korreloi aika suoraan tulotason ja älykkyyden kanssa. Olisi varmasti kaikille eduksi, jos elämässään menestyneiden ja leiviskänsä kunnialla hoitaneiden painoarvoa korostettaisiin vaaleissa, eli niiden joiden varassa yhteiskunnan pyörittäminen on.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat