Seuraa 
Viestejä45973

Poliisiylikalifi Paapero on ruvennut politikoimaan ja julkituonut mm. seuraavia mielipiteitään Aamulehdessä. Tässä lainauksia

-"Poliisiylijohtaja Mikko Paatero haluaa pakollisen alkolukon ja nopeusrajoittimet kaikkiin autoihin, kirjoittaa Aamulehti."

Kuka maksaa? Ei ainakaan valtio.

-"Paateron mukaan ylinopeusvalvonnan nollatoleranssi on ainoa oikea tie."

Hieno homma, lisää kyttäystä.

- "Se joka kannattaa muuta, on itse asiassa sitä mieltä, ettei nopeusrajoituksia tarvitse noudattaa, sanoo Paatero.

- Mihin meillä tarvitaan autoja, joilla voi ajaa yli kahtasataa?"

Meillähän on suurin sallittu nopeus 120 km/h, joten tämä nopeus on kai se mitä superpoliisi tarkoitti. Itse olen kuitenkin välttynyt kuololta painamalla kaasun pohjaan ja ajamalla hetkellistä ylinopeutta väistääkseni jumalattoman ison hirven.

-"Paateron mielestä tavoitteen on oltava selvä."

Selvähän se, tavoitteen on aina oltava selvä. Jos autoliikenne kiellettäisiin kokonaan, ja polkupyörille ja rullaluistimille määrättäisiin 3 km/h nopeusrajoitus, säästyisi henkiä.

Kommentit (8)

Kabus:
”Vaikuttaa täysin mulkulta koko Paatero.”

Juurikin on näin. Tässä voisi lainata Neil Hardwickin teevee –sarjan fraasia: ei sitä muuten ylikomissaaarioksi (tjmv) pääsisikään!

Onhan osa Paateron visioista ihan hyväksyttäviäkin, mutta ne toteutuvat sitten joskus lentävän auton aikakaudella. Onneksi, silloin jo kauniisti ja helpottavasti seniiliytyneen Paateron käsien tavoittamattomissa…

Valitaanko poliisiylijohtajat sukunimen perusteella? Periaatteella: Jos olet nimeltäsi kelvollinen Jari Tervon opukseen, olet hyvä myös poliisiylijohtajana?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Jos liikenteeseen tulee nollatoleranssi, niin nopeusrajoituksetkin pitää tulla 1 km/h tarkkuudella tiealueen perusteella. Nopeusrajoituksista on tullu joillekin jo melkein pyhä asia, vaikka mikään laki ei velvoita niitä noudattamaan tai pidä niiden rikkomista rikoksena itsessään. Kyllä normaalin ihmisen pitäisi osata ajaa tiellä autolla vaarantamatta muuta liikennettä, vaikka autosta irroitettaisiin nopeusmittari.

PSYbuse
Seuraa 
Viestejä1365

Joo tuo Paatero tuntuu tahtovan työntää sormensa joka paikkaan. Tajuaisi olla hiljaa edes joskus. Itseä eniten häiritsee tuo passeja varten kerätyn sormenjälkirekisterin käyttö rikosten selvittämisessä. Ihan ok ajatus, että rikokset selviävät, mutta rekisteriä luotaessa nimenomaan Poliisin puolelta sanottiin, ettei rekisteriä siihen käytettäisi. Mielipiteet muuttuvat sitä mukaa, kuin siimaa antaa.. Huolestuttavaa kehitystä kohti totalitarista Isoveli-yhteiskuntaa..

Muoks: Ei unohdeta tätä internetin ympärivuorokautista seurantaa. Idea, joka poiki Suomen kieleen uudissanan 'paaterointi'.

"
-Se, mistä lähdetään liikkeelle nettimateriaalin läpikäynnissä, on yksikön asia. Mutta toki videoista aloitetaan, Paatero arvelee.
Jokelan tapauksen jälkeen internetin valvontaa on tehostettu jonkin verran, mutta systemaattista kokonaisvalvontaa ei ole järjestetty. Paatero sanoo, ettei siihen ole pitkällä aikavälillä mahdollisuuksia.

-Pitää miettiä, voidaanko netin sisältöjä muilla keinoilla esimerkiksi rajoittaa. Netti sisältää aivan valtavasti materiaalia. Siellä pitäisi puuttua moniin asioihin, jos puuttumaan lähdettäisiin.
Yleisöltä ei poliisille tule netin sisällöistä vihjeitä usein, vaikka Jokelan jälkeen nettivideoista on ilmoitettu aiempaa aktiivisemmin.

"

Mielipiteeni voi muuttua, muttei se tosiasia, että olen oikeassa.
http://www.youtube.com/watch?v=1orMXD_Ijbs

Resursseja puskakyttäilyyn aiotaan saada siirtämällä poliisin töitä yksityisille vartijoille jotka joutuisivat humalaisia keräämään ja saisivat laajemmat voimankäyttövaltuudet. Oli ylellä.

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Alkuun voitaisiin vaikka lopettaa kannabiksen kotikasvattajien jahtaaminen. Voi vain arvailla kuinka paljon poliisien resurseja kuluu yli 17 000 huumausainerikoksen aiheuttamiin selvittämiseen tarvittaviin kotietsintöihin. Se on melko paljon, melkein yhtä paljon kuin rattijuopumuksia, yli puolet suhteessa pahoinpitelyihin ja enemmän kuin moottoriajoneuvojen luvattomat käytöt.

http://tilastokeskus.fi/til/polrik/2009/04/polrik_2009_04_2010-01-19_tie...

Jos poliisille menee ilmoittamaan polkupyörän varastamisesta tai eläinrääkkäyksestä, niin heillä ei riitä resureeja sen tutkimiseen.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010101712535779_uu.shtml

Ylikomsarjus Taaperon kannattaisi lähteä opintomatkalle Kiinaan. Tehokurssilla oppisi lisää, miten nettiä valvotaan ja toisinaanajattelijat hoidellaan. Varmaan tulisi takaisin täynnä uutta tarmoa ja päättäväisyyttä. Ihan tässä nostalgia iskee, kun muistelee vanhoja Soviet-Finland -aikoja. Onneksi nykyään kaikki kyttäys on niin paljon helpompaa kun on tietotekniikka apuna.

Hahmottelin tässä joutessani muutamia ehdotuksia poliisisuurvisiirin harkittavaksi ja ehdotettavaksi lähitulevaisuudessa:

- elektroninen nilkkapanta pakolliseksi jokaiselle, joka ei ole vielä ostanut kännykkää
- 10v. kuluessa nilkkapannat vaihdetaan ihonalaisiin siruihin
- autoihin DNA-tunnistin
- ylinopeuskameroihin konekiväärit
- sisäkorvaan asennettavat asennemuokkausvastaanottimet
- Taapero-opistoja suurimpiin kaupunkeihin, ja tietysti patsaita myös
- suuri johtajamme julistetaan ikoniksi

Saattaa vaikutta melko sci-fi -meiningiltä, mutta kolme ensimmäistä kohtaa ei ole niinkään kaukana, loppuihin voikin sitten kulua jopa 30 vuotta.

tietää
Resursseja puskakyttäilyyn aiotaan saada siirtämällä poliisin töitä yksityisille vartijoille jotka joutuisivat humalaisia keräämään ja saisivat laajemmat voimankäyttövaltuudet. Oli ylellä.Tämä olisi aivan helvetin hyvä homma. Hommaisin äkkiä turvallisuuspalvelun toimiluvat ja perustaisin "Suomen Blackwaterin". Kenellekään ei jäisi epäselväksi että nyt loppuu lain rikkominen ja riehuminen siihen paikkaan kun mustat tummalasiset sedanit isoilla valkoisilla logoilla kaartavat vauhdilla paikalle.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat