Seuraa 
Viestejä8643

Petoeläimet syövät saaliistansa kaiken. Ja voivat hyvin. Miten lienee ihmispedon ravintotalouden laita, kun lihasta yleensä käytetään vain yksipuolinen osa. Jos sitten sattuukin keitossa olemaan joku ruston tai sidekudoksen pala, niin se sysitään pois inhoten.

Eli olisiko kalan, kanan ja eläinten nahka hyväksi ihmisen omalle nahkalle? Vai hajoavatko kudokset niin alkutekijöikseen aminohapoiksi ettei ole eroa "parhaalla" lihalla, nahkalla, rustolla, jänteillä ja sidekudoksella?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Sivut

Kommentit (56)

Paul M
Petoeläimet syövät saaliistansa kaiken. Ja voivat hyvin. Miten lienee ihmispedon ravintotalouden laita, kun lihasta yleensä käytetään vain yksipuolinen osa. Jos sitten sattuukin keitossa olemaan joku ruston tai sidekudoksen pala, niin se sysitään pois inhoten.

Eli olisiko kalan, kanan ja eläinten nahka hyväksi ihmisen omalle nahkalle? Vai hajoavatko kudokset niin alkutekijöikseen aminohapoiksi ettei ole eroa "parhaalla" lihalla, nahkalla, rustolla, jänteillä ja sidekudoksella?

Mielenkiintoinen pohdinta. Itsellä on sama käynyt mielessä. Nykyään syödään ihan liian vähän koko ruhosta. Unohtunut on monesti, maksa, munuaiset, sydän, aivot, kivekset, lerssi, veri ja rustot.

Käsittääkseni kanan rustosta tehdään reumalääkettä.

Meillä syödään verta, kananrustoa ja nahkaa, läskiä, sydäntä, BBQ lampaan munuaista, hanhenmaksaa. Kerta pari vuodessa pitää hot potissa syödä pallit, lerssi ja aivot. Lomilla tulee popsittua heinäsirkkoja ja silkkiperhosen toukkia, tosinaan myös murkunmunakeitto. Tämä siis kaiken muun ´´normaalin´´ sapuskan lisäksi.

Paul M
Petoeläimet syövät saaliistansa kaiken. Ja voivat hyvin. Miten lienee ihmispedon ravintotalouden laita, kun lihasta yleensä käytetään vain yksipuolinen osa. Jos sitten sattuukin keitossa olemaan joku ruston tai sidekudoksen pala, niin se sysitään pois inhoten.

Eli olisiko kalan, kanan ja eläinten nahka hyväksi ihmisen omalle nahkalle? Vai hajoavatko kudokset niin alkutekijöikseen aminohapoiksi ettei ole eroa "parhaalla" lihalla, nahkalla, rustolla, jänteillä ja sidekudoksella?

Minua ihan oksettaa kun ajattelenkin laittaa suuhuni rustoja ja nahkoja. Yääääk. Juuri tuon takia minusta tuli kasvissyöjä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Paul M

Eli olisiko kalan, kanan ja eläinten nahka hyväksi ihmisen omalle nahkalle? Vai hajoavatko kudokset niin alkutekijöikseen aminohapoiksi ettei ole eroa "parhaalla" lihalla, nahkalla, rustolla, jänteillä ja sidekudoksella?

En tiedä tuosta ravintopuolesta niinkään, mutta ainakin kanan ja kalan nahka on (yleensä/usein) eläimen parhaimman makuinen osa, kunhan se on oikein kokattu - eli rapeaksi paistettu. Nahka on näin rapeaa, helposti lohkeavaa ja hyvän makuista.

Kana on kuitenkin ensin huolellisesti kynittävä (siis sulistettava - sulan alkuperäinen nimitysthän on kynä). Kalakin on suomustettava, tosin kirjolohessa (eli alkuperäiseltä nimeltään sateenkaariraudussa) on niin pienet suomut, että ne voi paistaa vaikka sellaisenaan - ja hyvää tulee.

Pienet kalat, ainakin muikut ovat hyviä ruotoineen päivineen. Pienet kalat voi syödä kokonaisina.

Paul M
Eli olisiko kalan, kanan ja eläinten nahka hyväksi ihmisen omalle nahkalle? Vai hajoavatko kudokset niin alkutekijöikseen aminohapoiksi ettei ole eroa "parhaalla" lihalla, nahkalla, rustolla, jänteillä ja sidekudoksella?
No tokihan proteiinit mahassa aminohapoiksi hajoavat. On kuitenkin hyvä muistaa, että mm.nahkan syönti on ollut ihmisen selviämiselle aikanaan lähes välttämätöntä. Nahkassa kun on kuitenkin kollageeniä, runsaastikin. Ja missä kollageeniä, siellä myös C-vitamiinia. Ja C-vitamiinia nahkasta saa kyllä helposti päivän tarpeen, siinä jää tomaatit sun muut kyllä jälkeen.

Paul M
Eli olisiko kalan, kanan ja eläinten nahka hyväksi ihmisen omalle nahkalle?

Nahka on yleensä varsin rasvapitoinen osa ja esimerkiksi talvivaroja keräämässä olevat karhut saattavat syödä kaloista pelkän pään ja nahan, jos kalaa on enemmän kuin tarpeeksi saatavilla.

Toisin kuin ihmiset joista moni yrittää laihduttaa, eläimet pyrkivät maksimoimaan energiansaannin, jotta säilyisivät hengissä.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Psoriasis on paha ihosairaus. Tiedän yhden jolla paha sellainen, mutta kanasta kelpaa vain rintalihas ilman nahkaa tietenkin.

Voiko psoriasis olla kollageenin tai jonkin sen ainesosan puutetta?

Meikäläinen syö arvatenkin kaiken pehmenevän eläimistä. Rustot, hyytelöksi kiehuneet jänteet, luuytimen, kalan aivot, silmät, kirjolohen päärustot, possun nahkan. Louettelo ei ole tyhjentävä. Possun nahkasta tulee mainiota leivänpäällistä painekeittimessä, joka muuten hyytelöi jänteetkin. Oma nahka voi hyvin eikä reumasta ole tietoakaan. Meikäläisen syömiset sopisivat oikeastaan hyvin johonkin X-Files-teemaan. Mutta toisaalta kun noita kokkisota-ohjelmia katsoo, niin aasialaiseen keittiöön kuuluvat aivan samat teemat suurimpina kulinaarisina tekijöinä. Miksi?

Voiko elimistö käyttää kollageenia suoraan kollageenia vaativiin kudoksiin?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Hmm. Useimmiten olen itse yhdistänyt tuon "kaiken syömisen" siihen, että petoeläimet syövät saaliistaan myös mahalaukun sisältöineen, eli saavat hiukan esikäsiteltyä kasvista mukana. Ainakin kissa tekee niin hiirelle, jollei satu olemaan ronkeli ja syö pelkkää päätä...

Mutta siinä tapauksessa, eikö aivot tulisi syödä ennen lihaa? (Tietty ongelmaksi tulisivat kaikenlaiset prionisairaudet...) Itse kuorin kyllä kanasta nahan, paitsi iki-ihanista buffalonsiivistä, joita saa makupaloina yhdestä ravintolasta... (Ja kyllä, ruokalistassa tapasi lukea Buffalo Wings, kunnes kyllästyivät loputtomiin kyselyihin että missä kohtaa puffelissa on siivet...)

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Onkohan kaloilla jotain prioneja? Ainakin prioneilla on mahdollisuus rikastua kalojen ravintoketjussa. Meikäläisellä onkin sitten lahnan BSE. Ilmankos onkin välillä niin honkkeli olo.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Paul M

Voiko elimistö käyttää kollageenia suoraan kollageenia vaativiin kudoksiin?

Ei, imeytymisvaiheessa ne pilkotaan vähintäänkin tripeptideiksi ja kulkeuduttuaan ruoansulatuskanavan epiteelisolujen sisälle ne pilkotaan edelleen aminohappotasolle. Joskus proteiinit voivat imeytyä pilkoutumattominakin, muta tämä johtaa yleensä allergiseen reaktioon.

Ei varmaan muuten, mutta niiden ravintoarvo on yhtä tyhjän kanssa ja ovat sitkaita pureskella. Siis eläimen nahat. Paistetun kalan nahkahan on paras osa koko kalasta.

Ayla
Paul M
Petoeläimet syövät saaliistansa kaiken. Ja voivat hyvin. Miten lienee ihmispedon ravintotalouden laita, kun lihasta yleensä käytetään vain yksipuolinen osa. Jos sitten sattuukin keitossa olemaan joku ruston tai sidekudoksen pala, niin se sysitään pois inhoten.

Eli olisiko kalan, kanan ja eläinten nahka hyväksi ihmisen omalle nahkalle? Vai hajoavatko kudokset niin alkutekijöikseen aminohapoiksi ettei ole eroa "parhaalla" lihalla, nahkalla, rustolla, jänteillä ja sidekudoksella?




Minua ihan oksettaa kun ajattelenkin laittaa suuhuni rustoja ja nahkoja. Yääääk. Juuri tuon takia minusta tuli kasvissyöjä.

Yääk! Taas yksi todellisuudesta vieraantunut prinsessa, joka verta nähdessään kirkuu ja pyörtyilee. Läski, nahka, verisuolet, silmät, ruostot yms. ovat herkullisia ja pitävät leuan kunnossa. Ja luut kannattaa jyrsiä tarkkaan, pysyy hampaat hyvässä kunnossa.

Mistä teitä vegaaneja sikiää? Onko lihan inho jonkinlainen sairaus?

En sinänsä vastusta kasvvissyönnin LISÄÄMISTÄ. Lihaa syödään nykyään liian paljon. Mutta 100 % vegaanius on ylimielisyydessään ja tuossa "yääk!-asenteessaan" todella ärsyttävää!

Pikku Gen
Hmm. Useimmiten olen itse yhdistänyt tuon "kaiken syömisen" siihen, että petoeläimet syövät saaliistaan myös mahalaukun sisältöineen, eli saavat hiukan esikäsiteltyä kasvista mukana. Ainakin kissa tekee niin hiirelle, jollei satu olemaan ronkeli ja syö pelkkää päätä...

Mutta siinä tapauksessa, eikö aivot tulisi syödä ennen lihaa? (Tietty ongelmaksi tulisivat kaikenlaiset prionisairaudet...) Itse kuorin kyllä kanasta nahan, paitsi iki-ihanista buffalonsiivistä, joita saa makupaloina yhdestä ravintolasta... (Ja kyllä, ruokalistassa tapasi lukea Buffalo Wings, kunnes kyllästyivät loputtomiin kyselyihin että missä kohtaa puffelissa on siivet...)

Prionisairaudet tulee kyseeseen yleensä oman lajin aivojen kohdalla....Tai hullun lehmän tai lampaan. Eiköhän jonkin muun kuin lehmän tai lampaan aivoja voi hyvin syödä ilman uhkaa.

Eikös prionisairaudet kuten hullun lehmän tauti saaneet alkunsa siitä, että lampaille ja lehmille syötettiin omanlajisten teurastusjätettä?

K. K.
Ei varmaan muuten, mutta niiden ravintoarvo on yhtä tyhjän kanssa ja ovat sitkaita pureskella. Siis eläimen nahat.
Minkään eläimen nahkan ravintoarvo ei ole läheskään yhtä tyhjän kanssa. Päinvastoin, eläinten nahka on mm.c-vitamiinipitoista (enemmän kuin esim.tomaatissa) ja sisältää runsaasti essentiellejä aminohappoja.

Critter
K. K.
Ei varmaan muuten, mutta niiden ravintoarvo on yhtä tyhjän kanssa ja ovat sitkaita pureskella. Siis eläimen nahat.
Minkään eläimen nahkan ravintoarvo ei ole läheskään yhtä tyhjän kanssa. Päinvastoin, eläinten nahka on mm.c-vitamiinipitoista (enemmän kuin esim.tomaatissa) ja sisältää runsaasti essentiellejä aminohappoja.

Juu, kyllähän nahassa on paljonkin ravintoaineita, mutta voitko kertoa minkä eläimen nahassa on runsaasti c-vitamiinia?

Tässäpä pari linkkiä jossa voi vertailla nahattoman ja nahallisen broilerin ravintoarvoja:

http://www.fineli.fi/food.php?foodid=11563&lang=fi
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=7537&lang=fi

sidekudoksella?[/quote]

Minua ihan oksettaa kun ajattelenkin laittaa suuhuni rustoja ja nahkoja. Yääääk. Juuri tuon takia minusta tuli kasvissyöjä.[/quote]

Eikä sua taida paljoa kiihottaa toi suihinottokaan

P.S Siemennesteessä on parhaimmat aminohapot ja vitamiinit eli eikun tytteli vaan KURLAAMAAN.

tukkanuottanen
Seuraa 
Viestejä81
Mistä teitä vegaaneja sikiää? Onko lihan inho jonkinlainen sairaus?

En sinänsä vastusta kasvvissyönnin LISÄÄMISTÄ. Lihaa syödään nykyään liian paljon. Mutta 100 % vegaanius on ylimielisyydessään ja tuossa "yääk!-asenteessaan" todella ärsyttävää!

Hmm. Minäkään en vastusta kasvissyöntiä sinänsä, mutta suhtaudun epäillen ns. kasvissyöntiin kasvissyönnin vuoksi. Tunnen monia hyvinkäyttäytyviä kasvissyöjiä, jotka eivät ole kaiken aikaa tuomassa esille omaa kasvissyöntiään ja kauhistelemassa omaa verrattain lihaisaa ruokavaliotani, eikä minulla ole heistä tai heidän valinnastaan mitään pahaa sanottavaa. Valitettavan usein tapaa kuitenkin myös tapauksia, etenkin nuoria kasvissyöjiä, jotka pitävät kasvissyöntiä sinä ainoana oikeana tapana elää. Kaikki valaistumattomat ovat heille alempaa barbaarirotua, jotka syövät eläimiä - ja sehän on niin kamalan väärin. Tavallaan ironista, että näillä henkilöillä on usein omia lemmikkieläimiä, joille kyllä syötetään eläinperäistä ravintoa (ainakin toivon mukaan: esim. koirathan kärsivät, jos eivät saa ravinnostaan tarpeeksi eläinperäisiä proteiineja). Pahinta on kuitenkin se, mitä monet heistä tekevät omalle keholleen: kasvissyönti kun ei ole pelkkää porkkanapihvin mussutusta vaan vaatii syvällistä paneutumista ruokavalion sisältöön, jotta siitä oikeasti saisi kaikki tarvittavat aineet.

Pähkinänkuoressa:
Kasvissyönti ei ole uskonto, eikä sitä siis pidä tuputtaa jokaiselle vastaantulijalle. Eivätkä lihansyöjät ole eläimiä vihaavia hirviöitä, vaan sattuvat vain pitämään lihan mausta. Sitä paitsi myös eläinperäisten tuotteiden kohdalla voi tehdä eettisiä valintoja.

... and when she was bad, she was horrid.

meikämie
Ayla
Paul M
Petoeläimet syövät saaliistansa kaiken. Ja voivat hyvin. Miten lienee ihmispedon ravintotalouden laita, kun lihasta yleensä käytetään vain yksipuolinen osa. Jos sitten sattuukin keitossa olemaan joku ruston tai sidekudoksen pala, niin se sysitään pois inhoten.

Eli olisiko kalan, kanan ja eläinten nahka hyväksi ihmisen omalle nahkalle? Vai hajoavatko kudokset niin alkutekijöikseen aminohapoiksi ettei ole eroa "parhaalla" lihalla, nahkalla, rustolla, jänteillä ja sidekudoksella?




Minua ihan oksettaa kun ajattelenkin laittaa suuhuni rustoja ja nahkoja. Yääääk. Juuri tuon takia minusta tuli kasvissyöjä.



Yääk! Taas yksi todellisuudesta vieraantunut prinsessa, joka verta nähdessään kirkuu ja pyörtyilee. Läski, nahka, verisuolet, silmät, ruostot yms. ovat herkullisia ja pitävät leuan kunnossa. Ja luut kannattaa jyrsiä tarkkaan, pysyy hampaat hyvässä kunnossa.

Mistä teitä vegaaneja sikiää? Onko lihan inho jonkinlainen sairaus?

En sinänsä vastusta kasvvissyönnin LISÄÄMISTÄ. Lihaa syödään nykyään liian paljon. Mutta 100 % vegaanius on ylimielisyydessään ja tuossa "yääk!-asenteessaan" todella ärsyttävää!

Heh vai olen prinsessa? No asia sattuu olemaan vain niin että yleensä en syö sellaista mikä alkaa oksettaa. Ja luulen että muut tekevät aivan samoin. Ja minä en voi mitään sille että jänteet lihassa alkoi oksettaa.

Minä en vastusta lihansyöjiä. Syökää ja voikaa hyvin. Niin minäkin syön ja voin hyvin. Eihän kaikkien tarvitse syödä samaa ruokaa. Ruoka on makuasia. Jotta syökäämme kaikki sitä mistä tykkäämme. Eikä moitita toisiamme ruokavaliostamme.

polliisi

Minua ihan oksettaa kun ajattelenkin laittaa suuhuni rustoja ja nahkoja. Yääääk. Juuri tuon takia minusta tuli kasvissyöjä.




Eikä sua taida paljoa kiihottaa toi suihinottokaan

P.S Siemennesteessä on parhaimmat aminohapot ja vitamiinit eli eikun tytteli vaan KURLAAMAAN.

Jaha. Tuo taisi olla taas sitä aitoa PROVOILUA???

tukkanuottanen
Seuraa 
Viestejä81
Ayla

Ja minä en voi mitään sille että jänteet lihassa alkoi oksettaa.

En kysy tätä piruilumielessä ollenkaan, mutta mimmoista lihaa sitten tapasit syödä, jos siinä kerran oli jänteitä? Meinaan vaan, että en minäkään semmoista lihaa söisi. Ja kuitenkin syön lihaa meilkeinpä päivittäin (kanaa, kalaa, JAUHElihaa)?

... and when she was bad, she was horrid.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat