Seuraa 
Viestejä1918

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010101712535939_uu.shtml

Vasemmistoliitto ajaa ilmeisestikin vaaliteemassaan työläiselle hyvin houkuttelevaa tarjousta, 10€/h minimipalkkaa.

Minkälaisia vaikutuksia tällä olisi yritysten kannattavuudelle pitkässä juoksussa?
Entä kansantaloudelle? EIkö olisi kaikkien kannalta parempi että työmies on palkkansa ansainnut eikä ottanut sossun luukulta täydennystä niinkuin Iltalehden nettilehden uutisessa mainitaan?

-

Sivut

Kommentit (32)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
baal1984
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010101712535939_uu.shtml

Vasemmistoliitto ajaa ilmeisestikin vaaliteemassaan työläiselle hyvin houkuttelevaa tarjousta, 10€/h minimipalkkaa.

Minkälaisia vaikutuksia tällä olisi yritysten kannattavuudelle pitkässä juoksussa?
Entä kansantaloudelle? EIkö olisi kaikkien kannalta parempi että työmies on palkkansa ansainnut eikä ottanut sossun luukulta täydennystä niinkuin Iltalehden nettilehden uutisessa mainitaan?
Työttömyys ainakin lisääntyisi.

Kaikkien matalapalkkaisten palkankorutusta ei voi siirtää hintoihin joten moni pitäisi erottaa. Videovuokraamoja lopettaisi hyvin paljon. Pikaruokien hinnat nousisivat ja moni niistä lopettaisi ihmisten siirtyessä omiin eväisiin. Siivousta vähennettäisiin monissa firmoissa, ja tehostettaisiin ostamalla siivouskoneita. Kunnat vähentäisivät kesätyöpaikkoja joten puistot muutuisivat epäsiistimmiksi.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

orjatyötä välittävät henkilöstönvuokrauslafkat ainakin menis konkkaan. huono juttu ? ei ollenkaan mielestäni.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

taucalm
orjatyötä välittävät henkilöstönvuokrauslafkat ainakin menis konkkaan. huono juttu ? ei ollenkaan mielestäni.tuskin menisi vaan niiden kukoistus kausi alkaisi kun suora työ olisi liian kallista.

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918

Referoituna tuhlattaisiin ruutia kun ammuttaisiin hyttystä tykillä.

Nykyjärjestelmässä hyödyt ovat pienemmät kuin haitat, eikä tilanne oleellisesti parantuisi vasureiden homofantasioissa.
MIksi pitää yllä raskaasti kahta tulonsiirto-organisaatiota yhden sijaan? Vasureiden haaveet toteutuisivat mainioisti yhden luukun mallissa josta on varmasti uneksittu jo vuosia ellei vuosikymmeniä! En helvetissä äänestä vasureita jos näin pöljät yhteiskunnan kehittämisehdotukset jatkuvat. Huhhuh mitä skeidaa!

-

Veli Hopea
Seuraa 
Viestejä1249

Työllistämisen ja työllistymisen esteet pitäisi mahdollisimman tarkkaan hävittää yhteiskunnasta.

Takuupalkka ei oikein istu tuohon kuvioon, koska se muodostaa yhden työllistämisen esteen.

Tässä on vaihtoehtoinen paketti:[list:3qlui0xf][*:3qlui0xf]Verotus koskee kaikenlaisia henkilökohtaisia tuloja samalla tavalla.[/*:m:3qlui0xf][*:3qlui0xf]Verotus säädetään mahdollisimman yksinkertaiseksi.[/*:m:3qlui0xf][*:3qlui0xf]Tuloveroon mahdollisimman yksinkertainen progressio, joka mahdollistaa täysin verottomat tulot esimerkiksi noin 600 € / kk bruttotuloihin asti. Rajan ylittävästä tulon osasta peritään vaikkapa 40% veroa.[/*:m:3qlui0xf][*:3qlui0xf]Kansalainen saa valtiolta "veronpalautusta" (ts. negatiivista veroa) 400 € / kk riippumatta bruttotuloista. Sillä makselee nippanappa pienen kämpän vuokran jossain maaseudulla ja vähän jää ruokaankin.[/*:m:3qlui0xf][*:3qlui0xf]Kaikki lakisääteiset palvelut ja tulonsiirrot rahoitetaan suoraan valtion budjetista, siis käytännössä valtion tuloveroista.[/*:m:3qlui0xf][*:3qlui0xf]Kunnat voivat säätää verotuksensa parhaaksi katsomallaan tavalla, mutta kunnilla ei sitten olekaan pakollisia menoja paitsi joitain pieniä hallintokuluja.[/*:m:3qlui0xf][/list:u:3qlui0xf]

New ideas are always criticized - not because an idea lacks merit, but because it might turn out to be workable, which would threaten the reputations of many people whose opinions conflict with it.

ISLAM: Mitä lännen tulee tietää (http://www.youtube.com/watch?v=sbLfpqBx2TU&feature=&p=3C7052B7ADA587B6&i...) (video)

baal1984
Kuinkaskonhan arvon EI-äänen antaja/antajatar perustelee näkemyksensä?Minimipalkan nosto menee suoraan kulutukseen eikä säästöön, koska se vaikuttaa alimpiin tulodesiileihin, joten se summaantuu kerrannaisvaikutuksineen täysimääräisenä talouskasvuun. Mitä parhain taloudellinen stimulantti näin laman aikana.

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
Hubsu
baal1984
Kuinkaskonhan arvon EI-äänen antaja/antajatar perustelee näkemyksensä?Minimipalkan nosto menee suoraan kulutukseen eikä säästöön, koska se vaikuttaa alimpiin tulodesiileihin, joten se summaantuu kerrannaisvaikutuksineen täysimääräisenä talouskasvuun. Mitä parhain taloudellinen stimulantti näin laman aikana.Olisiko sitten ehdottamallani yhdenluukun mallilla vähemmän tehokas momentin lisääjä talouskasvussa?
Samanaikaisesti ei tarvitsisi kauhistella työnantajatahon hikipisaroista ja konkurssiaikeista muodostuvaa huonojen uutisten tulvaa, ainakaan niin paljon, jos minimipalkkanousisi! Eikö tästä seuraisi silloin se että jatkossakin olisi kohtalaisen hyvät edellytykset työllistää tekeviä käsipareja? Kuinka tämä taattaisiin silloin kun takuupalkka nostaisi minimipalkkatasoa?

-

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918

Täytyy muistaa että työntantaja ei ole huvikseen olemassa, vaan työllistämisen ohella suorittaa tärkeää ja yhteisvastuullista tulonsiirtotehtävää. Raskaimmaissa töissä kerroin on suurempi johtuen korkeammista työeläke- ja työttömyysvakuutusmaksuista joilla on tarkoitus turvata työtekijän inhimillinen elämä esim. äkkillisen työelämästä poistumiseen johtaneen sairastumisen jälkeen.

Yrittäjäliiton laskurin* mukaan palkan ollessa 8€/h ja 1320€ bruttona työntekijälle maksaa pomo sivukulut huomioon ottaen n. 1790€. Palkan ollessa 10€/h ja 1650€/ bruttona työntekijälle maksaa samainen pomo sivukulut huomioon ottaen n.
2240€. Eli kevyessä konttorityössä kerroin on kaiketi kun olen päätellyt oikein n. 1,25.

http://www.yrittajat.fi/fi-FI/palkkalaskuri/

-

Tämä voisi olla mielenkiintoinen keskustelu, mutta ilmeisesti baal:n uploadaama kuva räjäyttää ainakin meikäläisen Firefoxin niin, että osa tekstistä "katoaa oikean reunan taakse".

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Nojaa,, tuommonen 10 euron minimipalkan toteutuminen olis markkinoitten kannalta hyvä asija.
Se lois lissää kulutusta ja panis rahaa lissää kiertoon, tämä näkys työttömyyven laskuna jonkin ajan kuluttua .

Sitte sill' olis seki vaikutus, että se vähentäs halpatyövoiman käyttöä.

Kaikenkaikkijhans nyt komukat teki oikensuuntasen ehotuksen , harvinaista tuolle näivettynhelle Stalinistijengille.

Tuskin tuo silti toteutuu !
Päinvastoin palkkatasoa laskethan , sen alapäästä ja näin saatut rahat siirrethän yläpään palkkoihin ja optioihin.

Ja kansan ostovoima , elikkä kulutuskyky laskee, ja tehtaat siirtyvät sinne missä on kulutuskykyisiä asiakkaita.

Tuossa lyhyvenlaisesti Aslakin näkemys , siittä mitä on tulossa.

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan vuonna 2009 oli toimeentulotuen bruttomenot koko maassa yhteensä 615 412 000 euroa.* Osa tuen saajista on talouksia joissa ei syystä tai toisesta ole mahdollisuutta käydä töissä mutta jotka ikänsä ja työkuntonsa puolesta varmastikin voisivat olla potentiaalisia työtä tekeviä ihmisiä. Toinen osa taas on mm. eläkeläisiä tai maahanmuuttajia joilla ei
ole vanhentuneen tietotaidon tai huonon kielitaidon johdosto realistisia mahdollisuuksia olla työmarkkinoiden käytettävissä.

Saimaisella sivustolla olevan .xls liitetaulukon mukaan** työikäisiä, siis minun määritelmään mukaan 18-64 vuotiaita oli sossun luukulla uutena jäsenenä vuonna 2008 n. 66 400 henkeä. Mikä on suhteellisesti tarkasteltuna leijonan osa n. 68%. Koska uusia asiakkaita oli vuoden 2008 toimeentulotuen saajista oli n. 28,9% tarkoittaa tämä sitä että kaiken kaikkiaan työikäisiä sossun jonossa olevia oli 66 394/0,289= n. 230 00. ( Karkea arvio, ei vastaa täsmällisesti todellisuutta)

Pari vuotta myöhemmin, nykyhetkessä pitkäaikaistyöttmien määrä on laskenut alle 200 000 kpl:n*** Näin ollen näitä vasureiden esiin nostamia pienituloisia duunareita olisi näni ollen n. 30 000€. Espoon toimeentulotukilaskurin mukaisesti ns. normiperhe, jossa on yksi vanhempi ja kaksi lasta saisi toimeentulotukiltukea n. 350€. Kun nettotuloina on 1350€/kk mikä saadaaan kun tosta aloitusviestissä linkittämässäni uutisessa mainittu takuupalkka otetaan verojen jälkeen huomioon. Vuokraa on 750€/kk. Kelan laskureita varten oletin myös asunnon pinta-alaksi 60m2 jolloin asumistukea rapsahtaa, mikäli olen oikein laskenut, reilut 260€/kk, mikä luonnollisesti pienentää toimeentulotuen määrää. Mitä tästä voimme päätellä? Ettei edes himoittu kybän palkka takaisi sitä ettei sossun luukulla käytäisi kun kyseesä on esimerkkinä tuomani ns. ”normiperhe”.

Mielestäni, kokoaisuutta ajatellen, tämä 10€/h tuntipalkka nostaisi sen verran pienen tuloryhmän asemaa ja itsetuntoa ettei sillä ole niin suurta hyödyttävää vaikutusta kun sillä fantasioissa uskotaan olevan. Siis silti suomessa olis valtavat työttömien armeija ja jäljelle jäävälle pienelle osalle työtä tekevistä hekilöistä tuo takuupalkka toisi vähemän sossun rumbaa, mikä kaiketi voidaan luokitella yhdeksi tavoitelluista eduista.

Nähdäkseni tämän edun voi saada aikaan vähentämällä valtionomisteisen Kelan Oy:n sekä kuntataomisteisen Sossu Ky: päällekkäisiä tehtäviä jolloin sama raha ei kiertäisi ja työllistäisi turhaa paperinpyöritystä. Siis yhden luukun idea. Tällöin vältyttäisiin myös siltä haittaefektiltä eli työpaikkojen karkaamiselta halpatuotantomaihin. ELi vastasin kyllä!

Googlatkaa Espoo toimeentulotukilaskuri ja saatte saman tiedon esiin kun syötätte halutut tiedot. Modet varmastikin poistavat sen alkunperäisen viestin missä olis se ylisuurikuva!! MODERAATTORIT HUOMIO!

*http://www.stakes.fi/FI/tilastot/aiheittain/Sosiaalipalvelut/Toimeentulo...
**http://www.stakes.fi/FI/tilastot/aiheittain/Sosiaalipalvelut/Toimeentulo...
***http://www.suomitv.fi/uutiset/pitkaaikaistyottomien_maara_kasvaa_nopeast...

-

dot4
Seuraa 
Viestejä410

Vasemmistoliitto on kyllä pienen ihmisen asialla, se täytyy myöntää. Käytännössä en usko että kaikki firmat noudattaisivat tuollaista lakia. Varsinkin telemarkkinointifirmat, jotka nyt eivät muutenkaan ole TES:in piirissä, maksavat mitä huvittaa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat