Seuraa 
Viestejä45973

Onko näiden nopeuksissa oleellista eroa? Toisessa koneessa olisi 180 megaa enemmän tallennustilaa ja ei turhaa webcamia, mutta siinä on pienempi keskusmuisti.

Kommentit (6)

Ainakin joissakin tapauksissa parillinen määrä muistia(kaksi identtistä muistisirua) voi antaa paremman suorituskyvyn 'pullonkaulatilanteissa'.

The dual-channel configuration alleviates the problem by doubling the amount of available memory bandwidth. Instead of a single memory channel, a second parallel channel is added. With two channels working simultaneously, the bottleneck is reduced. Rather than wait for memory technology to improve, dual-channel architecture simply takes the existing RAM technology and improves the method in which it is handled.

There have been varying reports as to the performance increase of dual-channel configurations, with some tests citing significant performance gains while others suggest almost no gain.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dual-channel_architecture

Mutta jos kyse on kannettavista tietokoneista, niin tällä huomatuksella ei todennäköisesti ole mitään merkitystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
JuurikinNiin
tuskin 4megan keskusmuistilla pyörität edes windows 95:sta.

Ittu ne on ollu jo kauan gigoja.
Ei siitä ole kuin kymmenen vuotta, kun 4 Megatavua RAM:a oli kova sana. Harvalla oli 286:ssa enemmän muistia kuin 2Mt. Myöhemmin 386:ssa ja 486:ssa alkoi olemaan oletuksena suuremmat määrät muistia.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Shriek
JuurikinNiin
tuskin 4megan keskusmuistilla pyörität edes windows 95:sta.

Ittu ne on ollu jo kauan gigoja.
Ei siitä ole kuin kymmenen vuotta, kun 4 Megatavua RAM:a oli kova sana. Harvalla oli 286:ssa enemmän muistia kuin 2Mt. Myöhemmin 386:ssa ja 486:ssa alkoi olemaan oletuksena suuremmat määrät muistia.Kymmenen vuotta on tietotekniikassa hyvin pitkä aika. Vastaa jotain miljardia vuotta evoluutiossa. Mielestäni "ittu ne on ollu jo kauan gigoja" on täysin totuuden mukainen toteamus. Vaikka olisi ollut vasta vuoden gigoja.

くそっ!

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

1987 ostamassani 32 bittisellä 386DX M80 prossulla olevassa IBM PS/2 oli 2 megaa keskusmuistia pikku peltipurkeissa. Käyttis oli DOS.

Myöhemmin kun tuli Win 3.0 ja 3.1 ja ne asennettiin kivuttomasti, mutta 3.11 piti asentaa sivukehykseen ilman Workgroup verkkotoimintoja, eli siis tavallaan päivitettynä 3.1.senä.

Eli on tuosta pikkasen enemmän kuin se 10 v.

Edit:

Kiinto oli alunperin formatoitu 30 megaiseksi ja max koko oli 70 megaa.
20 000 mk kone nääs.

- Ubi bene, ibi patria -

Pacanus Rusticanus
1987 ostamassani 32 bittisellä 386DX M80 prossulla olevassa IBM PS/2 oli 2 megaa keskusmuistia pikku peltipurkeissa. Käyttis oli DOS. Eli on tuosta pikkasen enemmän kuin se 10 v. Kiinto oli alunperin formatoitu 30 megaiseksi ja max koko oli 70 megaa. 20 000 mk kone nääs.Kaikilla ei ollut varaa noihin DX-koneisiin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat