Seuraa 
Viestejä1091

Jos kappale / hiukkanen pyörii kovaa , pyörimis suunta kulkusuuntaan samanlainen kuin koperin lavoilla kopterin lentäessä. Kappaletta kiihdytetään lähelle valon nopeutta, mikä mahtaa olla pyörimisen vaikutus energian tarpeeseen suhteessa pyörimättömään kappaleeseen?

Kommentit (3)

Cargo
Seuraa 
Viestejä979

Mielenkiintoista... itse ottaisin lisäksi tarkasteluissa huomioon kvanttimekaniikan, mustat aukot sekä mahdollisen teleportaation.

" sähkö (se sähkö, jota tuotetaan mm. voimalaitoksissa) ei ole energiaa "
- Vastaaja_s24fi

“Jos et ole kaksikymppisenä vihreä, sinulla ei ole sydäntä. Mutta jos et ole nelikymppisenä perussuomalainen, sinulla ei ole aivoja.”
- Cargo

Pyörimissuunta kulkusuuntaan nähden on siis sellainen, että sillä saadaan väliaineen läpi kulkiessa nostetta? Eli lähes valonnopeutta etenevä kappale yrittää läpi jonkinlaisesta väliaineesta?

Ehjänä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
jeremia2
Seuraa 
Viestejä1091

Ajatus oli, että kulkupaikka on tyhjä avaruus. Jos kappale pyörii kovaa sen toinen reuna kulkee kulkusuuntaa vastaan ja siten sen nopeus on suurempi kuin kappaleen keskinopeus. Koptereillakin on ongelma lapojen kanssa kun ajetaan kovaa. Eteenpäin menevä lapa kulkee ilmassa paljon kovempaa kuin taaksepäin pyörivä. Eteenpäin menevän lavan kärkinopeus lähentelee (jos ei ylitäkin) äänen nopeutta ja taaksepäin menevän lavan tyviosat kulkevat ilmavirtaukessa takaperin ja senpuolen lavan noste putoaa oleellisesti (siis kopterin suurella nopeudella)?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat