Seuraa 
Viestejä45973

Mitä olette mieltä? Mitkä asiat antavat elämälle merkitystä?
Kaverit? Perhe? Periaatteet? Työnteko? Känni? Kaunis täysikuu? Raha? Uteliaisuuttani vaan kyselen.

Sivut

Kommentit (17)

Weird'Os
Mitä olette mieltä? Mitkä asiat antavat elämälle merkitystä?
Kaverit? Perhe? Periaatteet? Työnteko? Känni? Kaunis täysikuu? Raha? Uteliaisuuttani vaan kyselen.BBC:n legendaarisessa "The Office" sarjassa päähenkilö David Brent kiteytti asian näin: "A Philosopher once wrote you need three things to have a good life. One, a meaningful relationship, two, a decent job of work, and three, to make a difference."

Niin triviaalilta ja harmaalta kuin tuo kuulostaakin, niin mielestäni siinä on perää. Jotain tekemistä (työ tms. projekti), ihmissuhteita, ja se, että koet itsesi merkitykselliseksi jollain tavoin, että sinullakin "on väliä".

Sitten tilapäisiä elämän merkityksiä tietysti saa känneistä, rahasta, täysikuusta ym. mitä mainitsit, mutta luulisin että tuossa Brentin näkemyksessä on kyllä pointtinsa.

ID10T
Seuraa 
Viestejä3596

Terveys on mielestäni myös hyvin olennainen osa hyvää elämää ja tietty perusturvallisuus auttaa säilyttämään mielenrauhan. Perusturvallisuuteen kuuluu mm. se, ettei tarvitse pelätä joutuvansa autopommin uhriksi kadulla kävellessään tai satunaisen ohikulkijan mukiloimaksi muutaman lantin tai savukkeen takia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

vapaudesta, aidoista ihmissuhteista, terveellisestä puhtaasta ravinnosta ja vedestä, rakkaudesta ja uuden oppimisesta.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Minä olen kuullut jo täällä mainittujen lisäksi, että hyvä elämä voisi koostua perustarpeiden tyydyttämisestä ja isosta läjästä huumausaineita.

Entä minkälaisia periaatteita pitäis noudattaa että elämä on hyvää? Ite ajattelen että on hyvä noudattaa lakeja ja olla aiheuttamatta kärsimystä muille ihmisille. Eikä sitä kärsimystä kannata tietoisesti itselleen aiheuttaa esim. tupakoimalla tai juomalla alkoholia liikaa tai syömällä roskaruokaa ja hommaamalla diabeteksen. Kaikki riippuvuudet kuitenkin johtaa johonkin pahaan jos niitä ei osaa hallita.

ConMonarchy
Minä olen kuullut jo täällä mainittujen lisäksi, että hyvä elämä voisi koostua perustarpeiden tyydyttämisestä ja isosta läjästä huumausaineita.Hedonistit ei saa koskaan riittävästi nautintoa mistään.

Wiisas
Seuraa 
Viestejä3197
ID10T
Terveys on mielestäni myös hyvin olennainen osa hyvää elämää ...

En enää usko tähän. Olen seurannut läheltä syöpäpotilasta (lasta, aikuista ja vanhempaa), ms-tautiin sairastunutta, reumaa sairastavaa, masentunutta... Ei heillä sairaus ole vaikuttanut elämän laatuun. Hyvään elämään vaikuttaa toiset ihmiset ja oma elämän asenne, ei täydellinen terveys.

"kyllä kaikki vielä iloksi muuttuu"

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239
Wiisas
ID10T
Terveys on mielestäni myös hyvin olennainen osa hyvää elämää ...

En enää usko tähän. Olen seurannut läheltä syöpäpotilasta (lasta, aikuista ja vanhempaa), ms-tautiin sairastunutta, reumaa sairastavaa, masentunutta... Ei heillä sairaus ole vaikuttanut elämän laatuun. Hyvään elämään vaikuttaa toiset ihmiset ja oma elämän asenne, ei täydellinen terveys.Olivatko nuo sairaat samaa mieltä elämänlaadustaan? Tuossa tuli joku ilta sitten jostain vanhusten virikkeistä uutinen, jossa kaksi vanhusta olivat sitä mieltä, että terveys olisi elämänlaadun ensisijainen tae. Tämä ei nyt sinällään toki todista mitään muuta kuin on omiaan aiheuttamaan sekaannusta sikäli jos informaatio asian tiimoilta on keskenään ainakin näennäisesti ristiriitaista.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Wiisas
Seuraa 
Viestejä3197
-:)lauri
Olivatko nuo sairaat samaa mieltä elämänlaadustaan? Tuossa tuli joku ilta sitten jostain vanhusten virikkeistä uutinen, jossa kaksi vanhusta olivat sitä mieltä, että terveys olisi elämänlaadun ensisijainen tae. Tämä ei nyt sinällään toki todista mitään muuta kuin on omiaan aiheuttamaan sekaannusta sikäli jos informaatio asian tiimoilta on keskenään ainakin näennäisesti ristiriitaista.

No tuskin nuo kaksi vanhusta olivat täysin terveitä. Vanhukset harvoin ovat, lähes kaikilta löytyy verenpainelääkitys, kohonnut verensokeri tai muuta pitkäaikaissairautta. (siis jos he totesivat vanhusten yleiseen tyyliin, että kun saisi vaan terveenä elää) Tietysti esimerkiksi flussa laskee elämänlaatua pariksi päiväksi tai mikä tahansa mikä rajoittaa normaalia (ja tässä tarkoitan jokaiselle omaa normaalia) elämistä. Eli ihminen, joka on sairas, esimerkiksi ms-tautia sairastava, kokee varmasti sairauden laskevan elämänlaatua sen pahenemisvaiheessa, mutta sitten taas sairauden normaalivaiheessa se ei vaikuta suoraan elämänlaatuun. Tai kuten tuntemani syöpäpotilas sai sydänoireita ja se teki hänet sairaaksi, ei se syöpä, joka vielä on tarkkailussa. Ihminen siis kestää hyvinkin pitkäaikaista sairautta elänlaadun siitä kärsimättä. Ja lyhytaikaista sairastumista tuskin kukaan myöhemmin kokee hyvän elämän pilaavana.

"kyllä kaikki vielä iloksi muuttuu"

Japetus
Seuraa 
Viestejä11495

Hyvä elämä koostuu keväisen aamuauringon aikaan saavutettavista eksistentiaalisista hetkistä, jolloin todella tuntee miten suuri onni on omistaa massatuotantona valmistettava ja moraalinvartijat ry:n erityisesti suosittelema dopamiiniautomatti, joka myös amerikkalaisena unelmana tunnetaan. Seuraavassa resepti täydelliseen hyvän elämän hetkeen.

1 Vaimo (mieluiten hitaasti happaneva, jotta merkityksellisyyden kokemuksen esteettinen aspekti säilyy voimakkaana mahdollisimman pitkään)

1-4 Lasta (2,5 antaa parhaan taustamielihyvän tarkoituskokemusta varten)

1 Omakotitalo (lisää myös taustamielihyvää, mikäli 12. kuukauden euribor pysyy kurissa)

2 Autoa (toisen oltava farmari)

1 Lemmikki (jokin söpö karvaturri lasten iloksi, jotta voit tunnelmoida ajatuksella lapsenlapsista, ja myös, jotta voit kokea lastesi kasvun dialektisesti heidän suhteessaan lemmikkiinsä)

1 Työpaikka (mieluiten tyydyttävä sellainen)

1 Henkilökohtainen ekonominen tasapaino (ensisijaisesti parempi kuin naapurin)

1 Konventionaalisen moraali, jossa vivahde liberalismia, kuitenkin siten että kaikki edellä mainitut seikat ovat itseisarvoisia (muuten et voi kokea elämän tarkoitusta)

15 380 937 ”Sen jonkin” erilaista ilmentymää (tahdot kaiken olevan juuri oikein)

1 Henkilökohtainen äärimmäinen henkinen tylsyys (kaikkein tärkein ainesosa, mikään ei ole mahdollista ilman tätä, suotavaa myös vaimolle)

Valmistusohje

1. Pystytä omakotitalo siten, että oma makuuhuoneesi on itäisellä seinustalla, mieluiten toisessa kerroksessa. Huoneessa on tietysti myös oltava ikkuna itään päin.

2. Katso kokemusta edeltävänä iltana säätiedotukset mahdollisimman moneen kertaan ollaksesi varma, että aurinko paistaa seuraavana aamuna.

3. Tee edeltävänä päivänä äärimmäisen paljon töitä, jotta omatuntosi on seuraavana aamuna varmasti rauhallinen.

4. Huollata autot ja tarkista jokaisen mahdollisen pankkitilisi tase viimeistään tarkoituskokemusta edeltävänä päivänä saadaksesi taustamielihyvästä kaiken irti. Tee lisäksi lista hyvistä ja pahoista puolista itsessäsi, jotta myös moraalinen taseesi on varmasti positiivinen.

5. Edellisenä iltana juota vaimo, lapset ja lemmikki tukevaan humalaan, sillä ethän halua heidän heräävän ennen sinua..

6. Aseta herätysajankohdaksi viisi minuuttia ennen auringon nousua ja toivo parasta: viime kädessä kaikki on kuitenkin kiinni tunteesta.

Olli S. paljastaa salaisuutensa: "Mä puhun tahallani ristiin, että Japetus saisi oikeita aiheita syyttää mua."
o_turunen himokkaana: "Minä en todellakaan kuse housuuni vaan sinun silmääsi."
sääpeikolla leikkaa: "No ihmisen vaikutus ei ole alle 50% ja ei ole alle 50%.. eiköhän se olisi silloin 50-50 suurimman osan mukaan papereista... näin nopeasti pääteltynä"
Keijona ymmärtää naisia: "Onkohan sellaista munasolua edes olemassa ? Onko joku nähnyt sellaisen?"

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239
Wiisas
-:)lauri
Olivatko nuo sairaat samaa mieltä elämänlaadustaan? Tuossa tuli joku ilta sitten jostain vanhusten virikkeistä uutinen, jossa kaksi vanhusta olivat sitä mieltä, että terveys olisi elämänlaadun ensisijainen tae. Tämä ei nyt sinällään toki todista mitään muuta kuin on omiaan aiheuttamaan sekaannusta sikäli jos informaatio asian tiimoilta on keskenään ainakin näennäisesti ristiriitaista.

No tuskin nuo kaksi vanhusta olivat täysin terveitä. Vanhukset harvoin ovat, lähes kaikilta löytyy verenpainelääkitys, kohonnut verensokeri tai muuta pitkäaikaissairautta. (siis jos he totesivat vanhusten yleiseen tyyliin, että kun saisi vaan terveenä elää) Tietysti esimerkiksi flussa laskee elämänlaatua pariksi päiväksi tai mikä tahansa mikä rajoittaa normaalia (ja tässä tarkoitan jokaiselle omaa normaalia) elämistä. Eli ihminen, joka on sairas, esimerkiksi ms-tautia sairastava, kokee varmasti sairauden laskevan elämänlaatua sen pahenemisvaiheessa, mutta sitten taas sairauden normaalivaiheessa se ei vaikuta suoraan elämänlaatuun. Tai kuten tuntemani syöpäpotilas sai sydänoireita ja se teki hänet sairaaksi, ei se syöpä, joka vielä on tarkkailussa. Ihminen siis kestää hyvinkin pitkäaikaista sairautta elänlaadun siitä kärsimättä. Ja lyhytaikaista sairastumista tuskin kukaan myöhemmin kokee hyvän elämän pilaavana.Hyvä ja selventävä puheenvuoro. Olen samaa mieltä.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31287
Wiisas
Tai kuten tuntemani syöpäpotilas sai sydänoireita ja se teki hänet sairaaksi, ei se syöpä, joka vielä on tarkkailussa. Ihminen siis kestää hyvinkin pitkäaikaista sairautta elänlaadun siitä kärsimättä. Ja lyhytaikaista sairastumista tuskin kukaan myöhemmin kokee hyvän elämän pilaavana.Aika optimistinen ja elämänhaluinen luonne pitää olla, jotta ei tuossa tilanteessa lamaantuisi ja jäisi murehtimaan tulevaa omaa ja perheen kohtaloa. Mutta nuo varmasti ovat tosiasiassa hyvän elämän ainoat edellytykset. Jos ei optimsimia ole, niin aina sitä jostain stressaa, olkoonpa se sitten syöpäkuolema tai sitten joku arkipäivän tyhjänpäiväisyys.

Neutroni

Aika optimistinen ja elämänhaluinen luonne pitää olla, jotta ei tuossa tilanteessa lamaantuisi ja jäisi murehtimaan tulevaa omaa ja perheen kohtaloa.Tuossa mielessä taidamme olla kaikki itsepetoksellisen optimistisia, sillä niin helposti voi vakava onnettomuus tai sairaus kohdata joko itseämme tai läheisiämme. Me vain emme ajattele sellaisen mahdollisuutta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat