Seuraa 
Viestejä2652

Kun auringonkenno kerää auringosta energiaa niin mikä määrä energiaa tulee peilistä heiastuneesta valonlähteestä?

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

Kommentit (2)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35095
deep'n'dark
Kun auringonkenno kerää auringosta energiaa niin mikä määrä energiaa tulee peilistä heiastuneesta valonlähteestä?Tuo kysymys on hieman epäselvä, mutta jos se tarkoittaa "kuinka suuri osa valon energiasta heijastuu peilistä?", vastaus on noin 0,8-0,9 tavallisilla metallipeileillä. Aurinkokennollekin voi heijastaa lisävaloa peilillä, mutta riippuen kennon rakenteesta se ei välttämättä tuo samassa suhteessa lisätehoa, koska kennon hyötysuhde heikkenee sen lämpötilan kasvaessa. Tietääkseni on olemassa erikoiskennoja, jotka sietävät suurempia tehoja, mutta ne lienevät kallita ja soveltuvat erikoistarkoituksiin.

Se voi kyllä olla järkevää heijastaa valoa silloin, kun sitä on tarjolla vähän. Esimerkiksi kun Aurinko on matalalla tai on pilvistä. Kokonaiskannattavuus pitää varmaan kokeilla tapauskohtaisesti, koska kyseessä on yleensä harrastusmuotoinen viritely johon normaalit liiketalouden lait eivät päde.

deepndark
Seuraa 
Viestejä2652

Kiitos vastauksesta, aikas vähän heijastaa mut oon aina pohtinut että miten voi hyödyntää kaikkea sivullista silmällä pitäen. Esim joskus kun en saa unta mietin että miten pakata bittejä vieläkin ahtaampaan.

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat