Seuraa 
Viestejä45973

Mitä erillaisia silmän taittokirurgian muotoja nykyisin käytetään, sekä missä voimakkuusrajoissa (-/+) mikäkin menetelmä on käyttökelpoisin? Mitkä ovat voimakkuusrajat + puolella sekä - puolella, joita pystytään(teoreettisesti) leikkaamaan (huomioimatta leikattavan silmän terveydentilaa)?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Vierailija

PRK-menetelmässä silmän sarveiskalvoa muokataan, ja toipumisaika viikkokaupalla. Menetelmällä voidaan korjata 4-5D asti kaukotaitteisuutta. Likitaitteisuutta enemmän, käytännön rajaa ei tule helpolla vastaan. Leikkausta suositellaankin kovasti likinäköisille. Varsinkin yli -6D. Lopputuloksen tarkkuus vain hieman voi olla epävarmempi suurissa korjauksissa.

LASIK-menetelmässä sarveiskalvon pintaan höylätään läppä, jonka alta silmää muokataan laserilla. Sen jälkeen läppä laitetaan takaisin, ja se kiinnittyy siihen parin minuutin kuluessa. (osmoottisen paineen avulla) Melkein heti leikkauksen jälkeen näkee melko hyvin, ja töihin voi usein mennä jo seuraavana päivänä. (riippuen töistä, silmät kyllä ovat arat, ja meinaavat kuivua vielä viikkojen jälkeen helposti) Itse käytin silmätippoja vielä pari kuukautta, koska kärsin helposti kuivuvista silmistä. Oireet katoavat viimeistään puolen vuoden kuluessa. Muistan jostain lukeneeni, että kaukotaitteisuutta korjatessa tulokset parempia, kuin PRK-menetelmässä, ja likitaitteisuutta korjatessa tulokset suunnilleen samoja,

Sitten on vielä olemassa Zyoptix-LASIK-menetelmä, jossa pelkän taittovirheen lisäksi korjataan muutkin vääristymät. Sen pitäisi mahdollistaa parempi näkö. Ei siis pelkästään hajataitteisuutta, joka korjataan kyllä näissä muissakin menetelmissä samalla, vaan niitä pienempiä vääristymiä. Menetelmä muuten sama kuin LASIKissa, mutta se silmän muotoilu on vähän hienostuneempaa.

Ja olenko tyytyväinen tulokseen? Täytyy sanoa, että en ole koskaan rahojani paremmin käyttänyt. -0,25D:hen jäi, mistä ei ole ollut haittaa tähän mennessä.

Ai niin, tietoa kyllä pitäisi löytyä netistä, kun sairaalat mainostavat itseään. Pitää vain suodattaa ylisanat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Pikaisen vilkaisun tuloksena hintaesimerkit:
ZYOPTIX 100 LASIK -leikkaus 1365 € /silmä
ZYOPTIX 100 PRK -leikkaus 1365 € /silmä
LASIK- leikkaus 998 € /silmä
PRK- leikkaus 498 € /silmä

ja lisäksi esitutkimus ja kontrollikäynnit muutaman satasen.

Taitaa Helsingin hinnat olla hieman halvempia?

Tässä Silmä Laserin hinnasto:

PRK/LASEK
750 euroa/silmä
LASIK
895 euroa/silmä
LasikPlus-Zyoptix 100 tai
Epi-LASIK -Zyoptix
1190 euroa/silmä

Esitutkimus
180 euroa (KELA korvaa osan)
Jälkitarkastus
60 euroa (KELA korvaa osan)

http://www.laseri.fi/silma.asp?page=7&palsta=1

Vierailija

Juu, näyttääpä olevan hintaeroa. Helsingissä tuo kaivamani hintaesimerkkikin oli.

bosoni
Juu, näyttääpä olevan hintaeroa. Helsingissä tuo kaivamani hintaesimerkkikin oli.

Jep. Kilpailu on kovaa pääkaupunkiseudulla. Hintoja kannattaa kysellä ja vertailla, etenkin kun on noinkin arvokkaista leikkauksista kyse.

Vielä tärkeämpää on laatu, jota voi olla vaikea tietää. Pääkaupunkiseudulla on toiminut hyvinkin kyseenalaisia 'leikkaajia'. En tiedä onko toimilupa vielä voimassa. En viitsi tässä asiasta enempää kirjoittaa.

Onko leikkauksessa riskejä?
Entä miten silmät käyttäytyvät leikkauksen jälkeen 10 vuoden tai 15-20 vuoden jälkeen? Onko leikkauksia edes tehty niin kauan?

Likinäköisellähän vanhemmiten silmä alkaa palautua eli virhe lieventyä, kuinka korjausleikattu silmä tällöin käyttäytyy?

Laseja joutuu lähes varmasti käyttämään myös leikkauksen jälkeen kun d-luku on suuri. Tällöin leikkauksen hyöty on vain että lasit ovat ohuemmat.

Voiko silmää edes höylätä 6-8 diopterin voimakkuuksissa riittävästi. Käsittääkseni pinta madaltuu, enkä usko että leikkaamaton silmä rakenteeltaan sattumalta ole juuri määrätyn paksuinen?

Mitä suurempi likinäkö sen enemmän pinnasta poistetaan ainetta ja suojaava alkuperäinen kerros on siten ohuempi.

Muistaakseni ensimmäisiä leikkauksia tehtiin Neuvostoliitossa; sattumalta pieni likinäköinen poika oli kaatunut ikkuna lasia päin joka oli viiltänyt pojan silmään viiltoja "säteittäin" . Hoitava lääkäri oli ihmetellyt onnettomuuden jälkeen pojan silmän parantunutta näköä. Varsinaisia "säteittäisleikkauksia"ei ilmeisesti enää tehdä mutta tämäntyyppisessä leikkauksessa silmän taittokyky muuttuu mutta pinta ei ohene.

Vierailija
human62

Voiko silmää edes höylätä 6-8 diopterin voimakkuuksissa riittävästi. Käsittääkseni pinta madaltuu, enkä usko että leikkaamaton silmä rakenteeltaan sattumalta ole juuri määrätyn paksuinen?

Mitä suurempi likinäkö sen enemmän pinnasta poistetaan ainetta ja suojaava alkuperäinen kerros on siten ohuempi.

Se leikattava kerros on varsin ohut. Mitään näkyvää muutosta ei tule. (eikä rakennekaan muutu mitenkään merkittävästi. Leikkaavat LASIK-menetelmällä ainakin -12D asti.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat