Seuraa 
Viestejä16844

Siellähän on jo yksi piispakin valmiiksi.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010103 ... 5_uu.shtml

Kaikki kristityt voisivat olla toistensa kavereita ja järjestää huomattavasti vähemmällä vaivalla ja rahalla tapaamiset nettiin. Ehtoollispaketin voisi tilata postissa kotiin, ja nappaisi ja naukkailisi siitä sitten tukevan siivun samalla kun viettää niitä kirkonmenoja Facebookissa.

Ongelmaksi muodostuu vain että mitä tehdä tyhjille kirkoille. Vanhimmat niistä ovat toki kulttuurihistoriallisesti merkittäviä rakennuksia, eli nehän tietenkin museoidaan ja esitellään niitä turisteille.

Kommentit (9)

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Yhessäkin kunnassa on 4 kivikirkkoa kun on tehty kuntaliitoksia. Kävin kerran kattomassa sunnuntain jumalanpalveluksessa ja siellä oli 12 ihmistä vaikka yhdessä kirkossa kerrallaan niitä pidetään, eli on kiertävä systeemi. Jumalaut että maksaa mansikoita tuommoinen. Menee jo samaan malliin kuin ooppera. Tulis veronmaksajille halvemmaksi lähettää oopperankävijät ykkösluokassa majoituksineen Italiaan katsomaan sitä mölyämistä ja kirkolla tuntuu olevan sama, että tulis halvemmaksi kirkossakävijät kuskata vaikka Vatikaaniin kirkkoon ja Pariisiin paluumatkalla kahveelle, kuin pitää infraa Suomessa pystyssä nykymalliin.

- Ubi bene, ibi patria -

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jumalanpalvelus on toimintamuotona kriisissä. Vai kolmisen prosenttia käy useammin kuin harvoin. Ihmiset eivät halua lähteä sunnuntai-aamuna kodeistaan yhtään minnekään, vaan katsovat TV:stä, kuuntelevat radiosta (ovat suosittuja ohjelmia) tai nyt netistä. Mutta kirkkoja käytetään paljon muuhunkin: Toimituksiin (häät, ruumiinsiunaukset), konsertit, kauneimmat joululaulut, ym. Jumikset ovat kirkkotilan käytöstä melko pieni osa. Kävijämäärissä on myös ajankohdasta riippuvia eroja, esim. viime viikot ovat tyhjinä, kun monet menevät tulevana pyhäinpäivänä ikään kuin joka tapauksessa.

Verkkopalveluksia katsotaan yllättävän paljon ulkomailta, jopa 10 %.

Niin, kirkoissa vois olla skriinit tai koneet ja vois sinne mennä katsomaan jumalanpalvelusta/-palveluksia joka tulisi muualta.
Kuulostaa ehkä kalliilta, mutta ehkä kirkkosalien tietynlainen "koneistaminen" voisi tuoda niihin enemmän elämää, mutta ehkä tähän suuntaan on jo menty, en tiedä?

Mitä feissiin tulee, niin ne vois kyllä tehdä vähän valtioiden kanssa yhteistyötä, että saatais maailmanlaajuiset feisbuuk-henkkarit toteutettua, mikä ikinä niiden funktio kuin tietty yhteisöllisyys sitten olisikaan, ehkä se voisi samalla olla facebookpankin-tilikortti?

On menty, on on. Skriiniä on käytetty mm. Lohjan keskiaikaisessa Pyhän Laurin kirkossa. Ilmeisen suosittua on, että esim. ulkomailla komennuksella olevat työntekijät pääsevät näkemään ja mahdollisesti tulevaisuudessa yhä enemmän osallistumaan vaikkapa lapsuuden kirkkonsa toimintaan 'siellä jossain'. On mm. kaavailtu, että saarnoja voisi kommentoida reaaliaikaisesti, esittää virsitoivomuksia kanttorille jne.

Tämä voisi tuoda aivan uudenlaista interaktiivisuutta kirkon toimintaan, nykyisen melko yksisuuntaisen pöntöstä pönöttämisen sijaan.

Joo, vaatihan tuommoinen toki reaaliaikaisen ennakkomoderoinnin (jopa kirkon työntekijöitä koskevan), mahdollisesti myös ennakkorekisteröitymisen. Mutta avaa se silti aika huikeita näkymiä minusta!

(virrestä Kirkasta oi Kristus meille)

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Mä käyn joskus kirkolla pelaamassa sählyä.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Ruotsissa on kirkkojen aukioloaikaa lisätty vapaamuotoiselle toiminnalle. Sinne voi kokoontua juttelemaan tai vaikka joogaamaan. Keski-Euroopassakin kirkot ovat pääsääntöisesti auki, jolloin sisään voi milloin tahansa piipahtaa rukoilemaan, sateensuojaan tai muuten vain tuumiskelemaan. Meillä ilmeisesti työaika- ym. säädökset ovat tehneet kirkon auki pitämisen kohtuuttoman kalliiksi. Joskus kuulin, että esim. Uspenskin katedraalin vahtimestari nosti korkeampaa palkkaa kuin seurakunnan kirkkoherra!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat