Seuraa 
Viestejä433

Miksiköhän usein kuulee sanottavan että hukkuminen olisi jotenkin miellyttävä tapa kuolla? Että siinä vaiheessa kun vesi täyttää keuhkot, niin tulisi jotenkin euforinen olo. Ei tunnu kovinkaan uskottavalta. Mihin tämä väittämä perustuu?

Kommentit (8)

Hoi
Että siinä vaiheessa kun vesi täyttää keuhkot, niin tulisi jotenkin euforinen olo. Ei tunnu kovinkaan uskottavalta. Mihin tämä väittämä perustuu?Hyvä olo tulee tietääkseni jo ennen kuin vesi alkaa täyttämään keuhkoja. Ihminenhän saattaa hukkumaisillaan vetää vettä henkeensä paniikissa, siitä on taatusti euforiat kaukana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023

Ystäväni, joka pitää sukelteltamisesta todella paljon, kertoi juuri, että pitkään sukelleltuaan hänelle tuli tosi hyvä olo siellä veden alla! Aivot alkavat sulkea hapen puutteesta jotain mekanismeja ja siitä syntyy euforia... ei haluakaan enää tulla pintaan! Eli kyse ei ole hukkumisesta, vaan hengityksen pidättämisestä kyllin kauan.

"Ystäväni, joka pitää sukelteltamisesta todella paljon, kertoi juuri, että pitkään sukelleltuaan hänelle tuli tosi hyvä olo siellä veden alla! "

Typpinarkoosi.

Stinger
Seuraa 
Viestejä4720
Hoi
Miksiköhän usein kuulee sanottavan että hukkuminen olisi jotenkin miellyttävä tapa kuolla? Että siinä vaiheessa kun vesi täyttää keuhkot, niin tulisi jotenkin euforinen olo. Ei tunnu kovinkaan uskottavalta. Mihin tämä väittämä perustuu?En ymmärrä tuota väittämää siinäkään mielessä, että itse olin hukkua kymmenvuotiaana. Mieleen ovat tapauksesta jääneet pakokauhu sen suhteen ettei kukaan auta, tukehtuu eivätkä voimat enää riitä. Omassa tapauksessa serkkuni sitten huomasi ja veti turvaan, joten ehkä selvisin ennen tuota euforisen olon tulemista ja pelastustyön jälkeinen ilo omasta hengissä olemisesta oli aika ylivoimainen eikä siinä tullut ajatelleeksi mitään erityistä ehkä tuosta iästä johtuen asian suhteen.

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Hoi
Miksiköhän usein kuulee sanottavan että hukkuminen olisi jotenkin miellyttävä tapa kuolla? Että siinä vaiheessa kun vesi täyttää keuhkot, niin tulisi jotenkin euforinen olo. Ei tunnu kovinkaan uskottavalta. Mihin tämä väittämä perustuu?Itse epäilisin, että mielikuvat hukkumisen kivuttomuudesta liittyvän tarkemmin sanottuna kylmään veteen. Erittäin kylmään veteen tipahtaminen voi ensimmäiseksi aiheuttaa akuutin stressireaktion, jonka ansiosta vereen erittyy adrenaliinia. Adrenaliini aiheuttaa hyvänolontunnetta, jonka aikana kivun kokeminen lievenee.

http://en.wikipedia.org/wiki/Acute_stress_reaction
http://en.wikipedia.org/wiki/Adrenaline

Toinen selitys lienee hypotermia, jonka aikana myös tajunnantila muuntuu.

Kohtalaisessa hypotermiassa kehon lämpötila on noin 30–34 °C. Kohtalaisessa hypotermiassa vilunväristykset lakkaavat ja aivotoiminta hidastuu. Tajunnantaso laskee, mikä ilmenee uneliaisuutena ja sekavana käytöksenä. Lihakset jäykistyvät, pupillit laajenevat, ja hypotermiasta kärsivä on alttiina sydämen rytmihäiriöille.

Vaikeassa hypotermiassa kehon lämpötila on alle 30 °C. Tällöin hypotermiasta kärsivä menettää tajuntansa, hänen lihaksensa veltostuvat, syke hidastuu ja iho alkaa turvota. Vaikean hypotermian vaiheessa olevan hengitys voi olla kiivasta.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hypothermia

Eli ennen hukkumista seuraa tajuttomuus, jonka aikana ei koeta kipua.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Kulaushaikara
Ystäväni, joka pitää sukelteltamisesta todella paljon, kertoi juuri, että pitkään sukelleltuaan hänelle tuli tosi hyvä olo siellä veden alla! Aivot alkavat sulkea hapen puutteesta jotain mekanismeja ja siitä syntyy euforia... ei haluakaan enää tulla pintaan! Eli kyse ei ole hukkumisesta, vaan hengityksen pidättämisestä kyllin kauan.Voisi ehkä johtua myös veren hiilidioksidipitoisuuden laskusta. Se on paljon vaarallisempaa kuin hapen loppuminen, koska ei aiheuta samanlaista ikävää tunnetta vaan sitä saattaa yhtäkkiä lähteä taju. Eli jos vaikka hyperventiloi ennen sukeltamista, siinä hengittää hiilidioksidit pois ja kun sitten sukeltaa niin vintti meneekin pimeäksi, vaikka happea olisikin. Tai en nyt tiedä voiko se aiheuttaa mielihyvää mutta ainakin on vaarallista. Varmaan se joku typpihommeli sitten.

くそっ!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat