Seuraa 
Viestejä2371

[size=150:1yzzm13s]Kiina vaatii anteeksipyyntöä Japanilta[/size:1yzzm13s]
julkaistu 25.09. klo 16:32

Japanin hallitus torjuu Kiinan vaatimuksen, että Japanin pitäisi pyytää anteeksi kiinalaiskapteenin pidätystä. Japanin vapauttama kalastuslaivan kapteeni on saanut Kiinassa näyttävän vastaanoton.

Kiinan ulkoministeriön mukaan Japanin hallituksen pitäisi pyytää anteeksi ja maksaa korvauksia troolarin kapteenin vangitsemisen johdosta. Kiinan mukaan pidätys oli laiton, koska se rikkoi Kiinan alueellista koskemattomuutta ja sen kansalaisen ihmisoikeuksia.

Japani otti kiinni troolarin miehistöineen sen jälkeen, kun laiva oli törmännyt kahteen Japanin laivaston partioalukseen lähellä saariryhmää, jota molemmat maat pitävät omanaan. Kiinalaiset käyttävät Itä-Kiinanmeren saarista nimeä Diaoyu, japanilaiset Senkaku.

Japanin hallitus vastasi, että Kiinan vaatimukset anteeksipyynnöstä ovat "täysin perusteettomia", eikä niitä voida hyväksyä. Ulkoministeriön mukaan Senkakuun liittyvää aluekiistaa ei ole olemassakaan. Japanin syyttäjäviranomaisten mukaan kapteeni vapautettiin, jottei jupakka heikentäisi maiden välejä.

Sankarin vastaanotto

Troolarin kapteeni Zhan Qixiong lennätettiin varhain lauantaina yksityiskoneella Kiinan Fuzhoun kaupunkiin, jossa hän sai kansallissankarin vastaanoton. Itse laiva ja sen 14-henkinen miehistö oli vapautettu jo aiemmin.

- Diaoyun saaret kuuluvat Kiinalle, kapteeni Zhan sanoi Kiinan valtiollisen tv-kanavan välittämässä seremoniassa.

Zhou vapautettiin samoihin aikoihin kun kävi ilmi, että Kiina oli pidättänyt neljä Japanin kansalaista epäiltyinä vakoilusta. Japanin hallituksen kabinettipäällikkö Yoshito Sengoku kuitenkin kiisti, että tapahtumilla olisi yhteyttä toisiinsa.

Troolarikiista on koetellut Japanin ja Kiinan suhteita viime viikkoina. Kiinan ulkoministeriön mukaan maiden pitäisi kuitenkin ratkaista erimielisyytensä neuvottelujen kautta. Myös Japanin pääministeri Naoto Kan sanoi, että Japanin ja Kiinan pitää nyt "ottaa rauhallisesti."

Reuters, AP, AFP

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/09/kiina_vaatii_anteeksipyyntoa_japa...

[size=150:1yzzm13s]Japanin lausunnot loukkaavat Kiinan suvereeniutta.[/size:1yzzm13s]

30.10.2010

Hanoi, 29.10. (Xinhua) -- Kiina apulaisulkoministeri Hu Zhengyue syytti perjantaina Vietnamissa meneillään olevassa ASEAN-maiden (Association of Southeast Asian Nations) kokouksessa kovin sanoin Japania Diaoyun vesillä taannoin tapahtuneesta välikohtauksesta ja asiaan sittemmin liittyneistä valheellisista lausunnoista sekä medioissa että diplomaattipiireissä.

Välikohtauksessa japanilaiset merivartioalukset pidättivät muutamaksi päiväksi kiinalaisen kalastusaluksen miehistöineen.

Hu painotti, että Itä-Kiinan merellä sijaitsevat Diaoyun saaret ovat antiikin ajoista saakka kuuluneet Kiinalle eikä asiassa ole minkäänlaista tulkinnanvaraa. Japanilaisilla ei ollut vähäsintäkään oikeutta puuttua kiinalaisaluksen kulkuun, hän totesi.

Japanin törkeä menettely välikohtauksessa on anteeksiantamatonta, mutta vielä pahemmaksi asian tekee se, että Japani on mediaa hyväksi käyttämällä levittänyt tapahtumaan liittyviä valheita, jotka antavat maailmalle täysin väärän kuvan asiasta, sanoi Hu.

Tällainen mediavalehtelu merkitsee puuttumista Kiinan sisäisiin asioihin, totesi Hu ja korosti, että Japani kantaa täysin vastuun menettelynsä seurauksista.

Samaan aikaan Kiinan ulkoministeriön tiedottaja Ma Zhaoxu sanoi Pekingissä, että Kiina on erittäin tyytymätön Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clintonin asiantuntemattomiin lausuntoihin, joissa Clinton on ilmaissut tukensa Japanin käsittämättömälle menettelylle Diaoyun saarten välikohtauksen yhteydessä.

Xinhua News Agency / KOMINFORM

http://www.vunet.org/ulkomaat/Japanin_lausunnot_loukkaavat_Kiinan_suvere...

[size=150:1yzzm13s]Japanin suhtautuminen Venäjän presidentin matkaan Etelä-Kuriileille käsittämätön.
[/size:1yzzm13s]
01.11.2010

Moskova, 1.11. (Venäjän Ääni) -- Moskova pitää japanilaisen osapuolen suhtautumista Dmitri Medvedevin Etelä-Kuriilien matkaan käsittämättömänä.

Venäjän Tokion suurlähettiläs Mihail Belyi kutsuttiin tänään Japanin ulkoministeriöön, jossa hänelle esitettiin vastalause Venäjän presidentin Etelä-Kuriileille suuntautuvan matkan johdosta.

Kuten tunnettua, Tokio on on esittänyt Venäjälle kyseistä aluetta koskevia vaatimuksia. Moskovan lähtökohta on kuitenkin yksiselitteinen: Etelä-Kuriilit ovat II maailmansodan päättäneiden asiakirjojen mukaan kuuluneet Neuvostoliitolle, jonka oikeuksien jatkajana on Venäjä ja että saaria koskeva Venäjän suverenitetti on kiistaton.

Mihail Belyi ilmoitti, ettei kukaan voi kieltää presidenttiä käymästä millä tahansa maansa alueella ja on sen yhteydessä kehottanut japanilaista osapuolta toimimaan järkevästi ja hillitysti huomioimalla kahden maan ystävällisten suhteiden merkityksen.

Venäjän Ääni

http://www.vunet.org/ulkomaat/Japanin_suhtautuminen_Ven_j_n_presidentin_...

[size=150:1yzzm13s]Venäjä suuttui Japanin saariprotestista[/size:1yzzm13s]

Maanantai 1.11.2010 klo 13.45

Venäjä moittii Japanin reaktiota presidentti Dmitri Medvedevin vierailuun kiistellyillä Kuriilien saarilla.

Japanin pääministeri Naoto Kan on todennut vierailun olevan erittäin valitettava. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoo, että Japanin kantaa ei voida hyväksyä, sillä Medvedev vieraili Venäjän alueella.

Lavrov kertoo aikovansa kutsua Japanin Venäjän-suurlähettilään puhutteluun.

STT-REUTERS-AFP

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010110112619485_ul.shtml

Pakkoruotsi on yleissyövyttävä aine.

Sivut

Kommentit (24)

Josko saatais kolmas maailmansota syttymään? Tulis kunnon rähinä jos ois Japani+USA vs Venäjä+Kiina, ei ois sodalle ihan heti loppua näkyvissä, tai vaihtoehtoisesti loppuis lyhyeen ja ihmisten elo maapallolla siinä samassa.

Japanin reaktio oli aika erikoinen kieltämättä. tiedä häntä mikä taustalla.
onhan japani ihan voimakas valtio sotilallisestikkin, ei siinä mitään.

mutta tämä nyt on vain noussut otsikoihin just sen takia että japani on viime vuosina ollut aika passiivinen kaikissa asioissa jotka vois mennä provokaation puolelle ja eskaloitua muutenkin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tvomas
Seuraa 
Viestejä2371
Syfilis
Japani+USA vs Venäjä+Kiina

USA miehittää myös Etelä-Koreaa ja Pohjois-Korealla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin liittoutua Kiinan ja Venäjän kanssa.

Pakkoruotsi on yleissyövyttävä aine.

thedude
no eipäs nyt pikku asiasta aleta maailmansotaa sytytteleen. jos niikseen tulee niin usa japani jyräisJapani on äkkiä nuketettu ja usa:n talous romahtaa, jos kiinan kanssa joutuu nokitusten. En sanois että tuo ihan selvä peli ois. Kiinalla on valtava väestö ja tuotantovoima joka on helposti mobilisoitavisssa sotateollisuuteen. Venäjällä on vielä sotateknistä osaamista ja neukkulan nuket. Venäjä ja kiina on molemmat isoja maita joita on lähes mahdoton saada miehitettyä.

nuketettu, just...

on varmaan parempi erottaa potentiaali ja fakta. fakta on että kiinalla on potentiaalia nousta tulevaisuudessa huimaksi sotilasmahdiksi, ja mahdiksi yleensäkin, mutta fakta on että yhdysvaltojen asevoimat ovat ylivertaiset kiinaan ja venäjään verrattuna. siinä ei ole mitään epäselvää. japanin asevoimia ei myöskään pitä aliarvioida.

ydinsota on pois suljettu, se on lapsellista haihattelua

thedude
nuketettu, just...

on varmaan parempi erottaa potentiaali ja fakta. fakta on että kiinalla on potentiaalia nousta tulevaisuudessa huimaksi sotilasmahdiksi, ja mahdiksi yleensäkin, mutta fakta on että yhdysvaltojen asevoimat ovat ylivertaiset kiinaan ja venäjään verrattuna. siinä ei ole mitään epäselvää. japanin asevoimia ei myöskään pitä aliarvioida.

ydinsota on pois suljettu, se on lapsellista haihattelua
Olen samaa mieltä, että ei nyt noin pienestä kiistasta maailmansotaa syty, tarvitaan joku samanlainen tilanne kuin Kuuban ohjuskriisi, mutta ihan mielenkiintoani kysyn, että miksi ydinsota on pois suljettu?

thedude
ei ydinsota vain ole realismia.

ydinase on nykyään sota-poliittinen väline / henkivakuutus
Millä perusteella se ei ole realismia? Ja kyllähän suomikin on vielä pystyssä vaikka ei olen ydinaseita ollutkaan.

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1730
Syfilis
thedude
no eipäs nyt pikku asiasta aleta maailmansotaa sytytteleen. jos niikseen tulee niin usa japani jyräisJapani on äkkiä nuketettu ja usa:n talous romahtaa, jos kiinan kanssa joutuu nokitusten. En sanois että tuo ihan selvä peli ois. Kiinalla on valtava väestö ja tuotantovoima joka on helposti mobilisoitavisssa sotateollisuuteen. Venäjällä on vielä sotateknistä osaamista ja neukkulan nuket. Venäjä ja kiina on molemmat isoja maita joita on lähes mahdoton saada miehitettyä.USA ei Kiinaa tarvitse, Niken lenkkareita ja muuta liukuhihnakamaa pystyy tekemään missä tahansa kehitysmaassa. Se olisi Kiinan talous joka romahtaisi.

Konventionaalisin asein sotaa ei voittaisi kukaan, jenkit hallitsisivat maailman meret mutteivät pystyisi miehittämään valtavia maa-alueita. Japanille ja Koreoille kävisi kehnosti.

Ydinsodasta on turha edes puhua, MAD elää ja voi hyvin.

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

Tiedän, että ydinsodasta olisi vain haittaa maille kuten USA ja Venäjä, mutta entäpä Iran? Joten millä tavalla ydinsota oisi nykyään pois suljettu?

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1730
Suolanaksu
Tiedän, että ydinsodasta olisi vain haittaa maille kuten USA ja Venäjä, mutta entäpä Iran? Joten millä tavalla ydinsota oisi nykyään pois suljettu?Niin miten se Iran sitä ydinsotaa sitten kävisi? Ja laskeumapilvet ei vissiin rajoista paljon välitä.

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat