Seuraa 
Viestejä72

Rakennan Äänitysstudioon raskasta väliseinää. Runko on siis 66mm kertopuuta ja kipsilevyjä päällä.
Ajattelin hommata pari kuutiota kuivaa hienoa hiekkaa ja täyttää seinän sillä, jossain ylhäällä olevasta aukosta esim. puhaltamalla. Vähän tukirimoja että pysyy kasassa..

Mitäs tähän tarvitsisi? Lehtipuhallin, letkua ja suppilo?

Kommentit (8)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siis mikä on nyt tarkoituksesi? Ilmeisesti haluat eristää akustisesti kaksi tilaa toisistaan?

Jos näin on, niin hyvän eristävyyden saat tuolla hi3:n ehdottamalla kiviseinällä. Vaikkapa 85mm kahi-tiilet molemmin puolin, väliin 50mm ilmaväli ja pehmeä villaeriste estämään välitilan kaiuntaa.

Jos ei halua kivestä tehdä, voi tehdä myös kaksinkertaisen puu-kipsilevy rakenteen. Eli toinen runko pystyyn siten, että väliin jää vaikkapa tuo 50mm ilmaväli. Sitten seinän molemmille puolille kaksinkertainen 13mm kipsilevytys. Ja tietysti villaa tuonne väliin kanssa. Tämä ratkaisu ei vaan eristä kovin hyvin matalia taajuuksia.

Tuo hiekkaratkaisu saattaa hieman parantaa eristävyyttä, koska rakenteen massa kasvaa, mutta ei erityisen merkittävästi. Lisäksi voi tosiaan käydä tuollainen pullahtamisilmiö.

Noissa molemmissa maintsemissani rakenteissa voi ilmavälin tehdä isommaksikin, mikä parantaa eristävyyttä. TIlansäästön mukaan. Hyväkään seinärakenne ei kuitenkaan estä tilojen välisiä sivutiesiirtymiä pitkittäisten seinien, lattian ja katon välityksellä. Mutta niitä nyt kannata lähteä katkomaan ilman tarkkaa perehtymistä

Rakennustekniikassa puhutaan desibeliseinistä ja/tai ovista ikkunoista jne. Tähän päästään väliseinienkohdalla seuraavasti. Tupla EK:oot kuten jo ehdotetttiin, ruuvit 20cm välein,JOKA sauma akryylimassalla myös ensimmäisen levykerransaumat sekä ruuvien reijät. Villat sisään tietysti. Tälläinen seinä leikkaa 72dbl. Voit toki muurata mutta se on jo vähän vaikeampi päästä samaan lopputulokseen jos et ole ennen muurannut desibeliseinää. Muista massata myös seinän/katon/lattian sauma.

Xopo
Seuraa 
Viestejä72

Kiitosta kaikille!

Nyt se on siinä vaiheessa että 66mm kertopuurunko on levytetty toiselta puolelta. Yhteen kertaan.
Seinälle olen varannut vaikka 30cm paksuus tilaa. Kipsilevyjä on... hmm... Toiselle puolelle tuplakerros ehkä. Toki lisää saa kaupasta.
Olisiko sitten seuraavaksi helpoin, eli tekisin tuon valmiiksi, tupklakipsi toisella puolella, villat keskellä ja sitten vaikka 10cm päähän 8cm leveä seinä Kahi Väliseinäpontti 300:sta esim? Vai olisiko tähän käyttöön parempaakin materiaalia?

Ja juu, akryylimassaa on varattu tarpeeksi!

Aika paljon lyömäsoittimia nauhoittelen, että sen mukaan seinä saisi eristää.
Katto ei ole ongelma.

Toki voisin tehdä Mika222sen mukaan tuon valmiiksi ja testata riittääkö. Rakenne (kulku-välitiloineen, sekä ovineen) on sellainen, että voin tehdä mahd toisen seinän myöhemmin soittotilaan.

Lattia on vielä edessä myös:

Nyt tiloissa on siis yhteinen betonilattia ja mietin minkälaisella rakenteella huoneisiin pitäisi erilliset betonista irroitetut lattiat tehdä. Kumimattoja olisi ja 15mm lattiakipsiä... Niistä ehkä leipoo jotain kun sen aika tulee?

Akustiikka sanaa ei pojat sotketa tänne, eihän

Toi mikan levyseinä ei ikinä voita kunnon massiiviseinää ilmaraolla. Sitten vielä sivutiesiirtymät otettava huomioon!

Vierailija

Eieieieiei.

Jos meinaat lyömäsoittimia nauhoittaa ilman impulssikorjausta, anna seinän päästää äänet pihalle, tai saat kumeat instrumentit nauhalle.

Toinen vaihtoehto on mekaaninen. Kun olet saanut massiiviseinäsi duunattua, niin mittaat huonemoodit ja duunaat resonaattorit joilla vaimentaa kyseisiä taajuuksia.
Käytännössä jos rakenteet tehdään kuitenkin ensin, ei diffuusorisi/resonaattorisi auta kuin ylemmille taajuuksille.

Tai kolmas vaihtoehto on uskoa myyjien puheita - kuten eräs tuttuni - ja todeta akustiikan olevan liian kaoottista ihmisen ymmärrettäväksi. Varsinkaan ilman DI:n titteliä.

Me hieman fiksummat ymmärrämme, ettei huonemoodeja ole tarvis saada simussa vasaamaan todellisuutta kun käytössä on laadukas mikki, ja mikkiä pitelee vesiputouskäyriä ymmärtävä ihminen.

Tossa on luettavaa:
http://www.acoustics.hut.fi/publication ... lo_mst.pdf
http://www.acoustics.hut.fi/publication ... en_mst.pdf
Kysy jos on jotain epäselvää.

Ei kannata kiinnittää liikaa huomiota matematiikkaan, se vie huomiota itse aiheesta.
Sillä välin katson jos löydän yhden tähän sopivamman opinnäytetyön.

EEE:Joku hieno ihminen teki tästä huomattavasti helpompaa:
http://kotiweb.kotiportti.fi/audiovideo ... linkit.htm

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat