Seuraa 
Viestejä45973

Lääkärinvala on lääkärien Suomessa vapaaehtoisesti vannoma vala, jossa sitoudutaan noudattamaan lääkärin eettisiä sääntöjä. Nykyään vannottava vala pohjautuu antiikinaikaiseen Hippokrateen valaan, joka on nimetty lääkäri Hippokrateen (n. 460-370 eaa.) mukaan, sekä Maailman Lääkäriliiton vuonna 1949 hyväksyttyyn Geneven julistukseen.

Lääkärinvala kuuluu seuraavasti:

»Vakuutan kunniani ja omantuntoni kautta pyrkiväni lääkärintoimessani palvelemaan lähimmäisiäni ihmisyyttä ja elämää kunnioittaen. Päämääränäni on terveyden ylläpitäminen ja edistäminen, sairauksien ehkäiseminen sekä sairaiden parantaminen ja heidän kärsimystensä lievittäminen. (Työssäni noudatan lääkärin etiikkaa ja käytän vain lääketieteellisen tutkimustiedon tai kokemuksen hyödyllisiksi osoittamia menetelmiä.) Tutkimuksia ja hoitoja suositellessani otan tasapuolisesti huomioon niistä potilaalle koituvan hyödyn ja mahdolliset haitat. Pidän jatkuvasti yllä korkeaa ammattitaitoani ja arvioin työni laatua. Suhtaudun kollegoihini kunnioittavasti ja annan heille apuani, kun he potilaita hoitaessaan sitä pyytävät. Rohkaisen potilaitani kysymään tarvittaessa myös toisen lääkärin mielipidettä. Kunnioitan potilaani tahtoa. Pidän salassa luottamukselliset tiedot, jotka minulle on potilaita hoitaessani uskottu. Täytän lääkärin velvollisuuteni jokaista kohtaan ketään syrjimättä enkä uhkauksestakaan käytä lääkärintaitoani ammattietiikkani vastaisest

----Työssäni noudatan lääkärin etiikkaa ja käytän vain
lääketieteellisen tutkimustiedon tai kokemuksen hyödyllisiksi osoittamia menetelmiä

Hippokrateen valaa ei enää nykyisin vannota, mutta sen sijaan Suomessa on otettu vuonna 1997 vapaaehtoisena käyttöön lääkärinvala, jonka valmistuvat lääkärit voivat vannoa.

Se joka kehtaa lukaista molemmat -tajuaa ,että v-97 suomessa käyttöön otettu lääkärin vala on paljon jyrkempi juuri nojautumaan -vain ja ainoastaan tieteelliseen tutkimustiedon käyttöön.. hippokrateen valassa mainitaan Asklepioksen ja Hygieian ja Panakeian ja kaikkien jumalten ja jumalattarien kautta - eli tästä jo tajuaa -että Suomessa käytettävä lääkärin vala ei halua tunnustaa millään tavalla jumaluutta - vaan täällä ollaan -yritetään olla ns. Edelläkävijöitä - joka kylläkin tarkoittaa - että ollaan tuolla 1900-luvun alkupuolella ,mutt ei kait se haittaa -kait me nähtävästi ollaan sitten näin 2010 vuonna edelläkävijöitä - mutt perk minä en tajua, tuota.. TAJUAKO SINÄ ??

HUOM! JOS ET OLE LÄÄKÄRI !! NI TIESITKÖ ,ETTÄ OLET KOTONA -ILMAN VAIVOJA ..VAIVOJEN KANSSA IHMINEN....AI ANTEEKS - SINÄ OLET POTILAS...

TÄMÄ POTILAS RUPEAA SYÖMÄÄN AAMAPALAA...JA MIETTII MITEN MEISTÄ..KAIKISTA TULI POTILAITA ...V.1997 LÄHTIEN SUOMI ON OLLUT LÄÄKÄREIDEN JA POTILAIDEN MAA ...KIITOS TÄSTÄ ---SELVIS VAIN NÄIN NETIN KAUTTA GOOGLETTAMALLA...TUOTA EN TAJUNNUT AIJEMMIN -TUTKIA NÄIN ...MUTT SELVIS KYLLÄ MUUTOIN JO AIKAA SITTEN -VAITONAISEN LÄÄKÄRIN KÄYTÖKSESTÄ..

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ronron
Niin tuota en nyt ymmärtänyt mitä ajat takaa, jäi se pointti täysin epäselväksi.. voiko joku selittää tarkemmin?Agison (joakim) on nyt avannut lähes 5 ketjua aiheesta "lääkärit ovat idiootteja koska eivät ymmärrä, ettei skitsofreenikoilla ole mielenterveysongelmia, he vain ovat yhteydessä henkimaailmaan, josta tulee runsaasti viestejä päässä kuuluvina ääninä"

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat