Seuraa 
Viestejä45973

Jokainen vähääkän tekniikkaa seurannut on varmaan huomannu nämä patenttikäräjät. Mistä oikein on kyse? Nämä patenttikiistat ovat julkisuudessa ainakin kännykkäpuolella, sekä tietokoneohjelmistoissa. http://www.taloussanomat.fi/yritykset/2 ... 1015273/12

Muistaakseni ei edes pyörää ole patentoitu. Jos keksin/kehitän jotain uutta, niin onko se sitten yksinoikeudella minun patentoidun jälkeen. Kukaan ei siis saisi käyttää uutta ideaa. Vai rahako noissa hommissa ratkaisee. http://www.prh.fi/fi/patentit/hakuulkom/pctmaksut.html

Kommentit (6)

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665

Jos patentoit jotain, kukaan muu ei voi sitä patentoida. Tähän homma, ja sillä rahastus perustuu.
Suojavaikutus siihen, ettei kukaan muu voisi tuotetta valmistaa on pienempi ja se on voimassa vain maissa, joissa olet laitteen patentoinut.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Lisäksi patentoiminen on kallista ja aikaavievää puuhaa.

Taisi olla niin, että jos julkaisee keksinnön ennen patentointia, ei siihen enää saa patenttia keksijä tai muutkaan. Toki tällöin keksintö on vapaata riistaa hyödyntämisen suhteen.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
vihertaapero
Lisäksi patentoiminen on kallista ja aikaavievää puuhaa.
Taisi olla niin, että jos julkaisee keksinnön ennen patentointia, ei siihen enää saa patenttia keksijä tai muutkaan. Toki tällöin keksintö on vapaata riistaa hyödyntämisen suhteen.
Taidan tuntea erään henkilön täältä, jolla on paljonkin ideoita. Ja hienoja onkin. Eli siis vaikka hän kehittelisi jonkun uuden idean vaikkapa räjähteisiin liityyvää, on idea hanen, tai muuten vapaata "riistaa" OK.

Kaippa tuo patentointi liittyy jotenkin noihin taloudellisiin tavotteisiin. Muutenhan vaikkapa kävynkeräämiseen kehitelty uuden mallinen koppakin olisi jo patentoitu. Meitä Pelle Pelottomia on niin moneen lähtöön

Kuvalähde: http://www.tekniikkatalous.fi

Patentissa on kysymys uuden keksinnön teollisoikeuksien yksinomistuksesta. Eli oikeudesta rahastaa siitä. Mitään ennalta tunnettua rakennetta, toimintaperiaatetta jne. ei voi patentoida. Sen täytyy olla todella uutta. Monen innostuneen keksijän pettymykseksi on koitunut uutuustutkimus. Uutuustutkimuksessa, joka on patentoinnin ensimmäisiä askelia, saattaakin tulla ja usein tuleekin vastaan aikaisempi patentti, joka koskee juuri samaa ideaa, tai on rinnastettavissa siihen. Ja se voi olla tapahtunut jo 200v sitten, mutta siitä johtuen keksintö ei enää omaakaan uutuusarvoa. Alkuperäistä patenttia ei ole useinkaan käytetty, eikä sen tarvitse olla yleisesti tunnettu, mutta jos sellainen on joskus myönnetty tai edes esitetty, siihen kaatuu.

No sitten jos patentti todetaankin aiheelliseksi, ensimmäinen porras on meikäläisittäin Eurooppalainen patentti (tai suomalainenkin). Sen voi laajentaa maailmanlaajuiseksi halutessaan, mutta siinä pitää huomioida ensinnäkin patentoimisen hinta ja myös sen voimassapitämiseksi tarvittavat vuosimaksut joka kolkkaan erikseen. Kalliiksi tulee, todella kalliiksi.

Pitää olla aika mullistava keksintö, että kannattaa alkuunkaan rumbaan ryhtyä. Ja jos se on sellainen, seuraa siitäkin ongelmia. Lähes mikä tahansa monikansallinen suuryritys pystyy käytännössä koska tahansa rikkomaan pienen yrityksen - yksityishenkilöstä puhumattakaan - patenttioikeutta kylmän tylysti. Milläs panet hanttiin? Kansainväliset oikeuskulut ovat lähellä tähtitieteellisiä ja lopputuloskin ennalta arvaamaton. Ja tässä yhteydessä pieniin yrityksiin lasketaan kaikki suomalaiset suuryrityksetkin. Ei vaan riitä nappula, jos on isoista asioista kyse.

Kiinassa esim. tehdään mitä tahdotaan ja kansainvälisen politiikan kiemuroihin ei kuulu tällaisten asioiden liiallinen korostaminen.

Että jos on tullut tehtyä hyvä keksintö, kannattanee miettiä melko tarkkaan, miten sillä saisi edes jokusen ropon kotiutettua. Liian laaja julkisuus saattaa olla turmiollista.

Electric shadow
Patentissa on kysymys uuden keksinnön teollisoikeuksien yksinomistuksesta.
..

Kiitos ja kumarrus sulle tuosta selkeästä kirjoituksesta. Harvoin täällä saa noin selkokielellä kirjoitettua lukea. Nyt en siis viitikään tuota käpykeräyskoppaa patentoida. Rahastahan on siis kyse.

Ensin se että ratkaiseeko se mitään ongelmaa paljon paremmin ja kohtuukustannuksin verraten tunnettuun tasoon. Ihastus uuteen piirteeseen jonka voi patentoida ei tuota rahaa eikä siten koskaan kata uhrauksia mitä on tehnyt. Jos idean kanssa tulee tunne että kilpailija repisi silmät päästä jos tietäisi, kylmien lukujen lisäksi, on hyvä merkki. Muutaman alan ihmisen mielipide salassapitosopimuksin, on hyvä testi koska itse sokeutuu hyvin helposti sen puutteille ja virheille. On myös hyvin harvoin erinomaisia ideoita joita ei outouttaan ymmärretä ja ne on pakko vängätä läpi. Gilette kauppasi partahöyläänsä 5 vuotta ja parturit nauroivat idealle. Teriinkin piti kehittää teräslaatu ja valmistusmenetelmä.

Patenttisuojaan on ehto että sitä on hyödynnettävä, muuten sen saa napata kuka haluaa. Ne kuuluisa "öljyhtiöiden ostamat sähkölaitepatentit" voi olla legendaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat