Seuraa 
Viestejä45973

Kertokaahan,mitä luulette,mistä noita ihme reikiä syntyy? Näyttäisi olevan aika yleisiä nyt 2010 luvulla. Kiinassa muistaakseni keväällä useita syviä,täysin pyöreitä reikiä,Guatemalassa ja jne. Ja nyt sitten myös Saksassa. Jostain muistelisin,että jo 1980-luvulla ja sen jälkeen on löytynyt venäjän metsistä syviä ja täysin pyöreitä reikiä..Minusta tuo on kyllä vähän outoa meininkiä.. Mitä luulette,onko nämä reiät luonnon aiheuttamia?

Sivut

Kommentit (16)

Tässä kuvasarjassa kolme viimeistä kuvaa on tuosta Guatemalan reijästä.

Mielenkiintoista sekin, että nuo reijät näyttäisivät olevan noin säännöllisiä. Ainakin Guatemalan ja Saksan tapauksissa ovat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Dredex
Pohjavesi imetään pois, maa vajoaa.Väärin. Maanalaiset virrat, vuotavista viemäreistä ja luonnonjoista syövät hiekkaisaa maa-ainesta kunnes muodostuneen "luolan" katto ei enää kestä omaa painoaan.

"A rupture in the underground stormwater drain system opened a huge sinkhole on February 23, killing three people and bringing down twelve houses in Guatemala City."

Symmetrisia, mutta eikö se ole luonnollista.

Maan ollessa (melkein) homogeeninen, niin yhdestä pisteestä laajeneva heikkous on ympyränmuotoinen. Ja lopulta kun maa ei enää jaksa kantaa, niin ympyrä murtuu.

Ei nyt ihan täysin tieteellinen vastaus, mutta maalaisjärkeen käypä.

kauris
.Minusta tuo on kyllä vähän outoa meininkiä.. Mitä luulette,onko nämä reiät luonnon aiheuttamia?


No ei ainakaan Ufojen.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
kauris

Mitä luulette,onko nämä reiät luonnon aiheuttamia?
Jeps: http://en.wikipedia.org/wiki/Sinkhole


...
The sinkholes are common where the rock below the land surface is limestone or other carbonate rock, salt beds, or rocks that can naturally be dissolved by circulating ground water. As the rock dissolves, spaces and caverns develop underground. These sinkholes can be dramatic because the surface land usually stays intact until there is not enough support. Then, a sudden collapse of the land surface can occur.
...

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Finlandes
Seuraa 
Viestejä1399

Guatemalassa näitä vajoamia on ollut maailman sivu, eikä vain pääkaupungissa.

Prensa Libre (paikallinen hesari) uutisoi suunnitelmasta rakentaa metro Guate Cityyn. Tosin nyt puhutaan vain yhdestä maanpäällisestä linjasta.

Mitenkähän tunnelin rakentaminen sujuu huokoiseen ja tuliperäiseen maaperään?

anusnymous
Väärin.Väärin. Kyllä maata vajoaakin jonninverran, jos pohjavedet imetään pois ilman, että uutta ehtii tulla tilalle.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Ei ole vielä salkkaritarinaa vissiin näistä vajoamisista. Vai onko jo?
esim.

Maailmanhallituksen salaisista luolista joista myrkytetään periskoopilla ja snorkkelilla ihmisiä ja lisäksi lähetetään valvontasäteitä ihmisten päihin, johtuvat nuo?

- Ubi bene, ibi patria -

Finlandes
Seuraa 
Viestejä1399

Guatemala Cityssä näitä vajoamia on ollut vuosien mittaan useita. Yritin googlata muutamaa 90-luvulta muistamaani, mutta en löytänyt. Tuossa alla tämä tunnetumpi Vyöhyke kakkosen tapaus ja hieman vanhempi vyöhykkeeltä 6. Ei niin monen kilometrin päästä.

Zona 2:

Zona 6:

Dredex tuossa aiemmin taisi sekoittaa Mexico Cityn ja Guatemala Cityn. Mexicossa pohjaveden pumppauksesta johtuva maan vajoaminen on todellinen ongelma. Guatemala Cityn vesihuoltoa helpottavat vuorilta laskeutuvat vesiputket.

Guatemala Cityn vanhaa vesihuoltoa:

Saatan olla väärässä, mutta itse olen ymmärtänyt ettei pohjaveden pumppaus ole ongelma, vaan päinvastoin, pohjaveden kuivaussysteemien romahtaminen. Vuorilta alamäkeä tihduva kosteus vie maa-ainesta pois siitä mistä mahdollista, jolloinka syntyy tyhjiä kohtia. Toisaalta alue on erittäin tuliperäistä ja vulkaanisia "kuplia" esiintyy myös.

Uudessa Quantum of Solace -Bondissahan noita sinkholeja on siellä aavikolla, kun se lentelee sen yllä. Ja syykin taitaa selvitä leffassa. Pitäis varmaan lähettää bondi tarkistamaan mitä sielä Saksassa on meneillään ennenkuin kaikki pohjavedet keretään myymään...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat