Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

http://www.youtube.com/watch?v=r6w2M50_Xdk

Mitäköhän Sagan tykkäisi

Sivut

Kommentit (32)

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Tykkäsin itse aivan mielettömästi, tulipa jännä olo.. mielettömän hyvin toteutettu.. melkein "uskonnollinen" kokemus tuon katsominen.. huhheijakkaa.

くそっ!

Painaisin aloitus viestille "Peukku ylös" tai vastaavaa nappia jos tällä foorumilla moinen olisi.

Komppaan Ronronia täysin "videoarvostelussaan".

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Onneksi jotkut tekee näitä videoita, onneksi joillain riittää kykyä, motiivia, viitseliäisyyttä ja uskallusta tehdä näitä.. tälläiset videot ovat kauniita, pistävät oikeasti miettimään asioita, ja voivat muuttaa jonkun elämänkin, en pidä sitä mitenkään mahdottomana. Ehkä se oli ne musiikilliset tehosteet yhdistettynä visuaaliseen puoleen jotka saivat sanat kuulostamaan hyviltä, en tiedä, mutta sen tiedän että se oli joka tapauksessa pirun hyvin tehty, jotenkin äärimmäisen aitoa ja sydämestä tulevaa puhetta.. vaikken kaikkea huonon englannin taitoni vuoksi ymmärtänytkään, ymmärsin silti.. tiesin mistä se puhuu.. jos saman lukisi tekstinä vaikka paperilta, ei se varmaan tuntuisi miltään, mutta tuossa videossa se tuntui järkevältä ja kauniilta. Tämä on oikeastaan juuri sitä mitä aiemmin joskus tarkoitin sillä "musiikin kautta ajattelullani", joitakin asioita ymmärtää ja kokee niin paljon paremmin musiikin kanssa, tai pelkästä musiikista.. yksi niistä on juurikin maailmankaikkeus.

くそっ!

Puhutteleva, runollinen tyyli hirviömäisen suuresta asiasta.

Hyttysen ininää arvaamattoman hirviön puolikaljun päällä. Samalta tuntuu kun sormet alkavat ensi kertaa siirtyä häpykummulta vakoon.

Jännä video, mutta ei juurikaan uutta asiaa. Maailmankaikkeus on ihmeellinen, mutta eihän se todista, ettei sielu yms. voisi mahdollisesti olla olemassa.

Voi tiedekin olla kaunista, kuten jotkut kaukaa avaruudesta napatut sumukuvat jne.
Muttei uskonto minusta tuon myötä tarpeettomaksi tullut, melkeinpä jopa päinvastoin ja se alun käsijuttu, oliko sillä vain tarkoitus herättää kiinnostus, koska omalla tavallaan sillä oli uskonnollistava vaikutus, jonka taasen vesitti lopun 'kidding me' -kommentti, jonka tarkoitusta en sitäkään tainnut ymmärtää. Mikä oli loppulauseen pointti teidän mielestänne?

Jostain syystä toi juutubin filkka tökkäsi puolisen minuuttia alusta, eli ei pyörinyt, vika ehkä mun koneessa/yhteydessä mutta löysin toisen ja laitanpa sen siltä varalta jos jollain toisellakin on ongelma:

http://richarddawkins.net/videos/542061 ... ed-my-soul

Itse käsitin sen niin, että videon tekijää ärsyttää mielettömästi se, että ihmisille mikään ei riitä. 30 miljardia vuotta ei muka ole tarpeeksi.

Teemu
Itse käsitin sen niin, että videon tekijää ärsyttää mielettömästi se, että ihmisille mikään ei riitä. 30 miljardia vuotta ei muka ole tarpeeksi.

Tarpeeksi mihin?
Ymmärtämään maailmankaikkeuden suuruus, iäisyys, oma pienuus?

Tekstiä kuunnellen tulin siihen käsitykseen, että kertoja löysi sielunsa tieteestä, tieteen avulla, ei uskonnosta. Jos nyt edes ymmärsin kunnolla mistä kaikesta koko ajan olikaan kyse ...
Ja ymmärtääkseni kertoja halusi tehdä eron hänen kokemansa - olkoon vaikka valaistuminen, vaikka se ei välttämättä ole sopiva sana - valaistumisen (tai ymmärtämisen) ja uskonnollisten kokemusten välille. Ja että utelias ja tieteestä kiinnostunut toteuttaa - maailmankaikkeuden jumalallista tahtoa.

Pätee varmasti tieteestä kiinnostuneelle, mutta ihmisiä on erilaisia ja jotkut ovat kiinnostuneet muista asioista, ja toteuttavat maailmankaikkeutta omalla tavallaan.

Teemu
Itse käsitin sen niin, että videon tekijää ärsyttää mielettömästi se, että ihmisille mikään ei riitä. 30 miljardia vuotta ei muka ole tarpeeksi.Thirteen(13), not thirty(30)..

Templebar
Seuraa 
Viestejä1216
Liittynyt13.9.2007
OzziXX
Teemu
Itse käsitin sen niin, että videon tekijää ärsyttää mielettömästi se, että ihmisille mikään ei riitä. 30 miljardia vuotta ei muka ole tarpeeksi.Thirteen(13), not thirty(30)..30 miljardia.

Lähtee tuosta 11:43 -->

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839
Liittynyt16.3.2005

juu 30 se oli

hieno oli muutenkin, peukkua tuollaisille. (6385 likes, 52 dislikes aika selvät numerot )

oli muuten kans hienoo kuvaa ne pätkät kun sillä laserilla sohivat taivaalle sieltä observatoriosta, harvemmin tuollaisia missään ohjelmassakaan näkyy

Voisiko joku valaista minullekin, mitä uutta tai edes ihmeellistä, saati "järkyttävän hyvää" tuossa videossa oli? Lukija kertaa peruskoulun luonnontiedon tunnilla opittua yleistietoa, jonka on ilmeisesti vasta vähän jälkijunassa sisäistänyt (kättään ja tähtitaivasta tuijottaessaan), ihastelee universumin mittasuhteita, ja on vetävinään siitä jotain naiivia uskontokritiikkiä tyyliin "tässä on galaksi, ihana, universumi on käsittämömän valtava, ooh, onneksi en usko että se on Jumalan luoma, tiede pelasti sieluni". Mitähän ihmettä...?

Komeita (tai ihan ok) kuvia ja ääniä tosin, mutta samanlaisia ja paaaljon komeampia on sadoissa youtube-videoissa ja tälläkin foorumilla.

Eli jos uskova nyt ihastui (entistä enemmän?) universuminsa ihanuudesta, niin hänen täytyy lakata uskomasta, että se on Luojan luoma, koska _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ?

Finchy
Eli jos uskova nyt ihastui (entistä enemmän?) universuminsa ihanuudesta, niin hänen täytyy lakata uskomasta, että se on Luojan luoma, koska _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ?Ei tainnut kyse olla siitä, että hänen täytyy lakata uskomasta tajuttuaan avaruuden ihanuuden, vaan että hänen ei enää tarvitse uskoa jumal- ja kreationismihuuhaaseen hänen tajuttuaan mistä hän todellisuudessa on tullut.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat