Seuraa 
Viestejä506

[size=150:noate08x]Murtuuko yhteisvaluutta euro?[/size:noate08x]

Milloin?

Onko sillä väliä?

Brittikommentaattori: Euroa on turha yrittää pelastaa murtumiselta

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Britt ... 5261440909

Rahaa on kuin roskaa, roska on kuin paskaa ja paska ei lopu koskaan.

Sivut

Kommentit (149)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tvomas
Seuraa 
Viestejä2371
Carloz
Tarkoitit kai sanoa "joudutaan ottamaan takaisin"?

Markasta ei olisi pitänyt koskaan luopuakkaan. Markka tulee ja pitää ottaa takaisin. Oma valuutta on yksi itsenäinen valtion merkki.

Suomi sai oman rahayksikön, markan, tsaari Aleksanteri II:n armollisella manifestilla 4.4.1860. (Suomen pankki)

Pakkoruotsi on yleissyövyttävä aine.

Kanga
Seuraa 
Viestejä1327

Kovastihan sitä ennustellaan ja itketään krokotiilinkyyneliä Kreikan ja muiden PIGS-maiden vaikeuksista. Mutta minkäs teet. Sitten se vasta kalliiksi käy, jos Kreikka joutuu eurosta irrottautumaan. Eihän drakhmalla olisi mitään arvoa ulkomaankaupassa sen jälkeen ja velkataakka -ulkomaanvaluutoissa- ei totisesti moisesta ratkaisusta ainakaan pienenisi.

Riso abundat in ore stultorum

Kauhulla muistelen presidentti Koivistoa ja "vahvan markan" politiikkaa.

Enpä näin nykyisenä asuntovelallisena haluaisi nähdä sellaista kurjuutta ja sellaisia korkotasoja kuin 1990-luvun synkimpinä hetkinä oli. Euro on Suomelle tähän mennessä ollut vain hyväksi.

Vaihtoehto eurolle voisi olla pohjoisten valtioiden (Suomi, Skandinavian maat pl. Islanti, Saksa, Alankomaat) markka. Mutta itsenäistä omaa valuuttaa en hevillä takaisin ottaisi.

Pirta
[size=150:32efmp1c]Murtuuko yhteisvaluutta euro?[/size:32efmp1c]

Milloin?
Ei murru, jos taloudellinen päätäntävalta eli lähinnä budjetointi siirtyy kansalliselta tasolta Brysseliin.

Kanga
Sitten se vasta kalliiksi käy, jos Kreikka joutuu eurosta irrottautumaan. Eihän drakhmalla olisi mitään arvoa ulkomaankaupassa sen jälkeen ja velkataakka -ulkomaanvaluutoissa- ei totisesti moisesta ratkaisusta ainakaan pienenisi.Se pienenee, kun Kreikka kertoo, että velkoja ei makseta.

Carloz
JW

Se pienenee, kun Kreikka kertoo, että velkoja ei makseta.Mihinkäs se velka yksipuolisella ilmoituksella katoaisi?Bittiavaruuteen. Ei siinä mitään ilmoitusta kummempaa tarvita.

JW
Carloz
JW

Se pienenee, kun Kreikka kertoo, että velkoja ei makseta.Mihinkäs se velka yksipuolisella ilmoituksella katoaisi?Bittiavaruuteen. Ei siinä mitään ilmoitusta kummempaa tarvita.Höpön löpön.

Kanga
Seuraa 
Viestejä1327
JW
Carloz
JW

Se pienenee, kun Kreikka kertoo, että velkoja ei makseta.Mihinkäs se velka yksipuolisella ilmoituksella katoaisi?Bittiavaruuteen. Ei siinä mitään ilmoitusta kummempaa tarvita.Toisaalta, eipä moisen tempun jälkeen kannata uusista lainoista kannata vähään aikaan haaveilla. Melkoinen tuhon tie sekin.

Riso abundat in ore stultorum

Kanga
Toisaalta, eipä moisen tempun jälkeen kannata uusista lainoista kannata vähään aikaan haaveilla. Melkoinen tuhon tie sekin.Argentiina teki vastaavan tempun 2000-luvun alussa ja ei kestänyt kovinkaan pitkään, kun rahaa suorastaan tyrkytettiin sinne. Korot tulevat vain olemaan korkeampia.

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä14429
JW
Kanga
Toisaalta, eipä moisen tempun jälkeen kannata uusista lainoista kannata vähään aikaan haaveilla. Melkoinen tuhon tie sekin.Argentiina teki vastaavan tempun 2000-luvun alussa ja ei kestänyt kovinkaan pitkään, kun rahaa suorastaan tyrkytettiin sinne. Korot tulevat vain olemaan korkeampia.

Argentiinassa talous romahti, palkat puolittuivat ja säästöt menettivät arvonsa. Veloistaan (eivät ne mihinkään hävinneet) ovat neuvotelleet siitä lähtien ja ovat ilmoittaneet, että tulevat ne hoitamaan.

Tietyllä tavalla Suomen kymmenen vuotta aikaisempaa tilannetta muistutti se, että peso oli ollut sidottu dollariin. "Vahvan peson" politiikka siis romahdutti talouden samalla tavoin kun Suomessa 1990-luvun alussa. Argentiinassa seuraukset vain olivat vieläkin dramaattisemmat. Suomi toipui kohtalaisesti, Argentiina ei ole oikein toipunut vieläkään.

Argentiinalla on lisäksi vähän eri tavoin esimerkiksi luonnonvaroja, joilla maksaa velkansa kun Kreikalla.

Sensuuri kärjistää yhteiskunnan polarisaatiota.

Carloz
JW
Carloz
Mihinkäs se velka yksipuolisella ilmoituksella katoaisi?Bittiavaruuteen. Ei siinä mitään ilmoitusta kummempaa tarvita.Höpön löpön.Karkeasti arvioiden keskimäärin 20% maailman maista on jokaisella ajanhetkellä defaultissa tai velkojen uudelleenjärjestelyssä viimeisen 200 vuoden aikana.

Valittu lainaus
The essence of the This time is different syndrome is simple. It is rooted in the firmly- held belief that financial crises are something that happen to other people in other countries at other times; crises do not happen here and now to us. We are doing things
better, we are smarter, we have learned from the past mistakes. The old rules of valuation
no longer apply.Lähde:

NATIONAL BUREAU OF ECONOMIC RESEARCH
NBER WORKING PAPER SERIES
Working Paper 15795
FROM FINANCIAL CRASH TO DEBT CRISIS
Carmen M. Reinhart
Kenneth S. Rogoff

JW

Karkeasti arvioiden keskimäärin 20% maailman maista on jokaisella ajanhetkellä defaultissa tai velkojen uudelleenjärjestelyssä viimeisen 200 vuoden aikana.No mutta eivät ne lainat silti mihinkään yksipuolisella ilmoituksella katoa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat