Seuraa 
Viestejä45973

Sivut

Kommentit (35)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31280

Mitä tuolle sitten pitäisi käydä? Ehkä joku rakentaa harrastuksekseen tuollaisen ja joku toinen alkaa intoilla miten kaikki sähkövoimalat pitäisi jyrätä maan tasalle ja varustaa talot, kaupat ja teollisuuslaitokset pienvesivoimaloilla.

Pienillä virtaamilla ja putouskorkeuksilla on sellainen ikävä fysiikasta johtuva juttu, että energiaa ei saa kaupallisesti merkittävää määrää. Siksi tuollaista on turha alkaa myymään. Siellä missä on otolliset olot vesivoimalle, kannattaa tulevaisuudessakin käyttää nykyisiä hyvähyötysuhteisia turbiinityyppejä alkeellisen ja huonon alavesirattaan sijaan.

Minkä arvelette olevan hänen "keksintö" tuossa härvelissä?
Yksi hyvä juttu tuollaisissa pinnassa olevissa olisi se et kalat pääsisi kutemaan ylävesille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä31280
hi3
Minkä arvelette olevan hänen "keksintö" tuossa härvelissä?
Yksi hyvä juttu tuollaisissa pinnassa olevissa olisi se et kalat pääsisi kutemaan ylävesille.Tuon jutun perusteella ei mikään. Ihan tavallinen alavesiratas pyörittämässä vanhaa tasavirtalaturia se on, josta hölmö toimittaja on tehnyt jutun ikään kuin se olisi jotenkin ihmeellistä. Onhan näpertelijät noita tehneet kautta aikojen, jos ovat sattuneet puron varressa asumaan. Minäkin lapsena yritin naapurin pojan kanssa padota pellonojaa ja pyörittää dynamoa.

installer
Seuraa 
Viestejä9908

Tässähän tämä käytännössä näkyy suomalainen yrittäjyyden ja kehittelyn kannustus,
"paskat tuollaista näpertelyä pyyyh...),prototyyppiasteellahan nämä kannattaakin jo lytätä ja
ostaa Kiinasta generaattori jota voi bensiinillä pyörittää...

Antaa kaverin kehittää ja rakentaa,voi tulla uusi Powerpal innovaatio...

"Kenet jumalat tahtovat tuhota, sen he lyövät ensiksi sokeudella. "

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Kysymyksen voisi esittää vesirattaan tuottamasta akselitehosta joka ei alavesirattaalla kovin suureksi pääse nousemaan. Mätäkuun juttu.Jos "koko talon" energia otetaan, niin akseliteho pitää olla useita kilowatteja. Tuolla kuvan vehkeellä olisi ehkä joku 0,1kW tosi hyvin hitaassa virrassa. Samaa sarjaa sen "höyrymoottorimiehen" systeemien kanssa. Siinä tarvittiin 50kW että saatiin akselin päästä 0,5 kW ja tiedotusvälineet hehkuttivat "mullistavaa keksintöä" telkkaria myöten.

- Ubi bene, ibi patria -

Voisihan sen kait laskeakkin että minkä verran saadaan energiaa. Yhtälö on P=½pSCv^3 missä p on tiheys, S on pinta-ala ja C on tehokerroin.

Jos ideaalinen vesiratas haukkaa pinnalta neliömetrin kauhalla 1 m/s virtauksesta, niin tulos on maksimissaan 295 Wattia.

Siinä on kyseessä aika iso mylly, ainakin 2 metriä korkea ja metrin leveä ratas, jos akseli kelluu pinnan tasalla. Näitä tarvittaisiin sitten kymmenen kappaletta että yksi keskiverto kotitalous saisi siitä sähkönsä.

Lippa Luke
Seuraa 
Viestejä484
Pacanus Rusticanus
Kysymyksen voisi esittää vesirattaan tuottamasta akselitehosta joka ei alavesirattaalla kovin suureksi pääse nousemaan. Mätäkuun juttu.Jos "koko talon" energia otetaan, niin akseliteho pitää olla useita kilowatteja. Tuolla kuvan vehkeellä olisi ehkä joku 0,1kW tosi hyvin hitaassa virrassa. Samaa sarjaa sen "höyrymoottorimiehen" systeemien kanssa. Siinä tarvittiin 50kW että saatiin akselin päästä 0,5 kW ja tiedotusvälineet hehkuttivat "mullistavaa keksintöä" telkkaria myöten.Olisiko linkkia tahan "hoyrymoottorimiehen" juttuun ?!

Ihminen kuolee muutenkin… Miksi siis tapamme toisiamme? Me kuolemme ennemmin tai myöhemmin kuitenkin. Maa jää, mutta me poistumme. Miksi siis sotia maan vuoksi,..

Laitteen voi ankkuroida kotirantaan laituriksi, ja se antaa sähköt koko taloon. Imatrankosken alajuoksulta saisi isompikokoisilla laitteilla talteen niin paljon energiaa, että se riittäisi koko Imatran kaupungin tarpeisiin.

Mitä tuohon sanoisi.. Riippuen siitä lasketaanko kaupungin teollisuus mukaan vai ei niin edes Tainionkosken voimalaitos ei välttämättä jaksaisi jauhaa koko kaupungin sähkötehoa vaikka kävisikin maksimivirtaamalla. Ja Tainionkoskessa sentään pudotetaan koko Vuoksen vesivirtaus n.8m alaspäin.

edit: Ja täytyy muistaa että kaikki joessa tapahtuva ei ole energian hukkaa. Yhtäkään jokea et saa valjastettua 100% käyttöön vaan joessa syntyy aina tehohäviötä johtuen joen pohjan kitkasta, mahdollisista silloista jne. Ja mikäli tuollainen häkkyrä laitettaisiin jokeen, muodostuisi siitä vielä lisää tehohäviötä joka olisi pois "kunnon"voimalaitoksilta.

anteror
Minkälaista todellisuudentajua ja asennetta esität tilalle ?

Antero
Lueppas Antero ensialkuun tuo minun viestini jota täydensin myöhemmin..

Tämän jutun aloituksen kysymyksenasettelu oli hyvä, josta olisi hyvä
ottaa oppia.

Suomessahan on vallalla mössöajattelu, jota ruokkii tiedotusvälineemme,
saatikka yleinen kannustus / ilmapiiri jne

Nouseminen "tavallisen" ajattelun ja massatotuuden yläpuolelle edes
jossakin määrin, vaatii täällä luonnetta. Tämä on sikäli perin kummallista,
että historiamme mukaan olemme tänne Pohjolan perille saapuneet
yksittäin ja täkäläinen karu luonto olosuhteineen on meidät karaissut
ja opettanut yklsilöllisiä selviämistaitaitoja ?

Tähän totuuteen pitäisi palata, monessakin suhteessa NYT.

Hyvänä esimerkkinä; kun aikoinaan kehitettiin Piilaaksossa tuotteita ja
kehitysideioita, otettiin kaikki pienetkin kehitysideat todesta ja kannustettiin
jatkamaan jne.
Nythän koko maailma pyörii näillä systeemeillä ja tuotteilla.
Edelleen toimii ja puhutaan Piilakson ihmeestä;

http://www.tiede.fi/artikkeli/489/piila ... o_maailmaa

Siinä on asennetta kerrakseen, josta meidän pienen Suomen pitäisi
todellakin ottaa opikseen.
Varaa meillä, jatkaa tällä nykyisellä asenteella EI ole.

Antero

Hörhöilyä taas kerran. Yritä nyt Antero ymmärtää, ettei siitä mökkirannan laineenliplatuksesta energiaa ole otettavissa, koska sitä ei siinä alunperinkään ole. Vain sen verran, että pinta liplattelee. Ei sillä mökkiä lämmitä, vaikka kuinka luovasti ajattelisi.

Energia ei synny tyhjästä, vaikka asenne olisi kohdallaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat