Seuraa 
Viestejä45973

Yksillä on synnyinlahjana mallin vartalo, toisilla rasva kertyy lantioille, kolmansilla reisiin. Sille ei kovin paljon mahda, sillä vartalon rasvan jakautuminen riippuu enimmäkseen perinnöllisyydestä ja vain pieneltä osin elämäntavoista.

Nature Genetics -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan on löydetty 13 uutta geeniä, joilla on olennainen rooli ruumiinrakenteen muodostumisessa, ja seitsemän niistä vaikuttaa voimakkaammin naisen kuin miehen vartalon muotoihin.

Tutkimuksessa 400 tiedemiehen joukko 280 eri laitoksesta analysoi 77 000 ihmisen dna:t löytääkseen selityksiä sille, miksi jotkut ovat kurvikkaita, päärynänmuotoisia, rehevärintaisia, lanteikkaita tai vatsakkaita, toiset taas eivät.

Tutkimuksessa on tietysti myös terveydellisiä tavoitteita, sillä jo ennestään tiedetään esimerkiksi se, että kakkostyypin diabeteksella ja keskivartalolihavuudella on yhteys keskenään. Nyt tehty tutkimus täsmentää syy-yhteyden linkittymistä geeneihin.
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaa ... n-geenikas

Läskiä ei silti tietenkään itsestään tule, jotku ihmiset vaan syö liikaa. Jotku ehkä välillä "laihduttaa", mikä voi johtaa aliravitsemuksesta johtuvaan, proteiineista saatavan aminohappo-tryptofaanin puutteesen, josta taas syntyy mm. serotoniinia, ja sen puutteesta voi aiheutua masennus, jota usein poistetaan(yritetään poistaa) ahmimalla sipsejä tai jotain muuta paskaa, mihin vain lähes ilmastoasiantuntija-HT:llä on varaa ku sen muija elättää sitä.

Kommentit (3)

Joku vois tehrä tutkimusta asiasta, ylipainoisilla kavereillani on aika usein lapsenomainen asenne ruokaan, "minä en syö koska se on pahaa", herkkuja vetävät he.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
fenomenologi
... sillä jo ennestään tiedetään esimerkiksi se, että kakkostyypin diabeteksella ja keskivartalolihavuudella on yhteys keskenään. Nyt tehty tutkimus täsmentää syy-yhteyden linkittymistä geeneihin.

Keskivartalolihavuutta on kahdenlaista: ihonalaisen rasvakudoksen jakautuminen vyötärölle; sekä vatsaonteloon / sisäelimiin kertyvä rasva, joka saattaa sijaintinsa vuoksi näyttää ihonalaiselta rasvalta (kun pömpöttävä vatsaontelo työntää kylkimakkarat esiin). Vain jälkimmäinen on yhteydessä diabetekseen. Sisäelimiin kertyy enemmän rasvaa kun maksa joutuu tehtailemaan paljon triglyseridejä ja pukkaa ne porttilaskimon kautta vatsaontelon rasvakudoksiin.

Ja milloin maksa joutuu tehtailemaan kiireessä paljon triglyjä? Silloin kun verensokeri on liian korkealla ja insuliini koholla liian pitkiä aikoja.

Ts, en usko että ihonalainen geneettinen keskivartalolihavuus johtaa diabetekseen. Henkilökohtaisella insuliinivasteella on enemmän merkitystä asian kannalta. Ihonalaisella rasvajakaumalla on vain kosmeettinen merkitys, ja se on myös eräs rotupiirre (mikä on tosin aiheena ns. poliittisesti epäkorrekti joten en mene siihen sen enempiä).

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat