Seuraa 
Viestejä45973

Tai.. saako vanhemmat kotona hyväksyä omien jälkeläistensä keskinäisen kiusaamisen.. tai saako vanhemmat kiusata omia lapsiaan?

Kun puhutaan lähisuhdeväkivallasta pidetään ikäänkuin itsestäänselvyytenä sitä että kyse olis automaattisesti miehen väkivaltaisuudesta naista kohtaan. Mies pahoinpitelee kun mies on tyhmä sovinistiöykkäri!

Nainenkin voi olla narsistinen.
Otetaas tähän alkuun vaikka joku yksinhuoltajanainen, joka on tehtaillut lapsia eri miehillä, "kuppaa" elatusmaksuja heiltä ja sitten kiusaa lapsiaan nauttien huumorilla kun onnistuu itkettämään heikompia. Voi suosia yhtä, jonka saa kanssaan kimppaan ivaamaan ja nauramaan ja toteamaan että ne muut on vaan huumorintajuttomia ja aikuisen velvollisuus on kasvattaa kestävyyttä ja sietokykyä, jne.

Tässä Puskalan näkemyksiä..
http://jarmopuskala.puheenvuoro.uusisuo ... ei-naurata

Iltalehti otsikoi entisen opettajan ja nykyisen kirjailijan Aino Kontulan haastattelun "koulukiusatut liian tosikoita". Jutun mukaan kiusatut ovat itse syyllisiä kiusatuksi tulemiseen, koska eivät osaa ottaa asioita huumorilla ja “on vaiettu tosiasia, että kiusattujenkin olisi joissain tapauksissa kehityttävä ihmisinä”.

Surullisinta jutussa on se, että tässä maassa ei varmasti ole yhtään ainutta koulukiusattua joka ei miettisi mikä hänessä on vikana. Kun itsetuntoa poljetaan maan rakoon jo ikätovereiden toimesta, on häpeällistä että aikuiset ihmiset kehtaavat kirjoittaa lehteen siihen malliin, että kiusattujen pitäisi miettiä tarkemmin mitä he tekevät väärin.

Koska olen entinen koulukiusattu – ja täten ilmeisen tosikko – joudun myöntämään loukkaantuneeni Ainon mielipiteistä. Ehkäpä minun pitäisi kuitenkin näin aikuisella iällä kasvaa ihmisenä ja ottaa asia huumorilla niinkuin Aino ehdottaa. Tämän johdosta muistelin kouluaikoja lähipiirini kanssa ja kysyisinkin Ainolta olisivatko alempaa löytyvät kouluajoilta poimitut esimerkit sellaisia hauskoja kepposia joilla tähän loukkaukseen voisi vastata?

Vakavasti puhuen, haluan kuitenkin tehdä selväksi, että en todellakaan toivo että mikään alla mainituista tapahtuisi Ainolle tai kenellekään muulle. Kontulan toteamukset niinkuin ne artikkelissa esitetään ovat törkeitä, mutta tässä puhutaan nyt kuitenkin iltapäivälehden jutusta, mikä saattaa olla hyvinkin provosoitu tai vääristelty. Kontulan kirjoja on kehuttu paljon siitä, kuinka hyvin ne kuvaavat ja ymmärtävät todellista koulumaailmaa.

On myös mahdollista, että 30 vuoden opettajakokemuksesta huolimatta Ainolle ei ole selvinnyt kiusaamisen todellinen julmuus – sillä kouluissa vallitsee samanlainen vaikenemisen kulttuuri kuin vankiloissa. “Vasikointi” koetaan suuremmaksi rikokseksi kuin toisen omaisuuden tuhoaminen tai fyysinen pahoinpitely. Usein uhri vielä kokee joutuneensa kiusatuksi koska on heikko, eikä halua edes vanhempiensa tietävän kiusaamisesta peläten näiden häpeää.

Alla siis muutamia kepposteluideoita oikeilta koulukiusaajilta joihin siis ilmeisesti pitäisi suhtautua huumorilla.

1) Hassunhauska pellepyörä (plus pikkaisen pamppua)

Jos vaikka aloitettaisiin siitä, että käydään yöllä avaamassa polkupyörän eturenkaan mutterit. Jos Aino ei ole pyöräilijöitä, niin autolla vastaava temppu olisi jarruletkujen katkaiseminen. Tämän jälkeen voidaan vielä hakata Maglitella.

2) Kaikkihan tykkäävät omenoista?

Pyörätempun jälkeen päätyy helposti hammaslääkäriin, jolloin voidaan tehdä aina hauska kepponen, että varastetaan takki, täytetään taskut omenoilla ja hypitään päällä kunnes ne ovat muusia. Samalla voidaan viedä kengät ja nostaa ne lähimpään lipputankoon. Hauskinta vaatteiden varastaminen on tietenkin kovilla pakkasilla.

3) Kuka ei liitua syö sitä veitsellä silmään

Uusia hampaita onkin hyvä testata pakottamalla syömään liitua. Veitsi on aina mainio väline tuohon uhkailuun, varsinkin kun se laitetaan kaulalle.

4) Sirpaleet tuovat onnea

Aino eläkeläisenä on varmaankin jo hieman hidas liikkumaan, vähän kuin lihavat lapset koulussa jotka eivät saa juostua pakoon. Hitaita kavereita on hauskaa lyödä yllättäen nyrkillä mahaan ja juosta nauraen karkuun. Hidasta juoksijaa on myös helppo heitellä tyhjillä kaljapulloilla. Kyllä Ainon kaveritkin varmaan nauravat kun lasipullot vaan viuhuvat pään vierestä.

5) Hevosenleikkiä netissä

Nuo hauskemmat kepposet ovat kuitenkin aika vanhoja, omista kouluajoista on kuitenkin kulunut jo toista vuosikymmentä. Nykyaikaisempi pila olisi vaikkapa editoida kuva jossa kaveri ottaa suihin hevoselta. Tätä kuvaa sitten levitellään ympäri nettiä ja mailataan kavereille ja sukulaisille nimettömältä sähköpostitililtä.

Kuinka tämän voisi ottaa huumorilla?

Nämä ovat toki äärimmäisiä esimerkkejä, mutta nuo muutamat ylilyönnit luovat sitä pelon kulttuuria joka tekee sanallisesta kiusaamisesta niin tuhoisan. Kolmeen vuoteeni yläasteella mahtuivat tuo kaljapullo- ja puukkoepisodi. Kummassakin selvisin fyysisesti naarmuitta.

Arvet jäivät siitä avuttomuuden ja arvottomuuden tunteesta joka seurasi sitä, että joku välittää fyysisestä koskemattomuudestasi niin vähän, että olisi vaikka valmis tappamaan sinut. Näin ei varmastikaan ollut – mutta se on jotain minkä tajuaa vasta vuosia myöhemmin. Siinä tilanteessa se pelko on aitoa ja oikeaa. Pelko on aitoa myös silloin jos luokkatoveri on piesty taskulampulla tai tämä on menettänyt hampaansa pyöräkepposen takia – eivät kiusaajat silloin vaikuta pelokkailta murrosikäisiltä, vaan hirviöiltä. Useimmiten koulumaailmassa kiusaamisesta selvitään rangaistuksetta, mikä lisää turvattomuuden tunnetta. Koulussa jos et voi suojella itseäsi fyysiseltä väkivallalta ei sinua suojele kukaan muukaan.

Lähteet:

(1) Nämä tapahtuivat kaverin pikkuveljelle. Eturenkaan irrottamisen seurauksena oli kaatuminen naamalleen asfalttiin ja hammaslääkärireissu jossa kaivettiin hammasrautojen jäänteitä ikenistä. Maglitella pahoinpitelystä selvittiin ilman suurempia vammoja.
(2) Tämä tuli nähtyä yläasteella useampaan kertaan. Yleensä uhrina oli aiemman vuosiluokan pahimman kiusaajan pikkusisko jolle kostettiin veljensä tekemiset vähintään samalla mitalla. Harmittomampi syystemppu oli tunkea ruusunmarjoja toisten paitojen sisään ja liiskata ne selkää vasten. Jos tämän teki aamulla niin pienet piikit kutittivat koko koulupäivän.
(3) Meilläpäin yläastelaisilla oli tapana pakottaa alastelaiset syömään liitua – yleensä tosin uhkailtiin vain nyrkeillä. Edellisessä kohdassa mainittu isoveli taas tykkäsi satunnaisesti uhkailla minua ja muita stiletillä.
(4) Mahaan lyöminen oikeasti laskettiin kepposteluksi yläasteella. Kaljapulloepisodi sattui omalle kohdalle. Olin yläastelaisena kuitenkin kohtuullisen isokokoinen kaveri, joten jälkikäteen mietittynä minua ei uskallettu kiusata kovinkaan pahasti. Sitä kuitenkin ymmärsi millaisia vammoja päähän heitetystä lasipullosta saattaa seurata – jos joku on valmis heittämään sinua lasipullolla, niin missä se satuttamisen raja sitten menee?
(5) Hevoskuva editoitiin kaverinkaverista ja kuvaa levitettiin tämän kavereille. Kuvia käytetään muutenkin, viimeisimpänä esimerkkinä tapaus jossa yliopisto-opiskelija teki itsemurhan kun tästä levitettiin nettiin salaa kuvattu video jossa tämä harrasti seksiä toisen miehen kanssa.
Itselläni heräsi taas inhon tunne kun olin lukenut tuon jutun ja mielessä välähti viha.
Pitäisikö tuollaiset Ainot "naurattaa" hengiltä. Niin paljon kiusaa kuin ikinä vaan voi keksiä, että "ainot" vahvistuu oppimaan elämää ja sietämään muita?!

En muuta voi sanoa tuosta "opettajasta" kuin että on säälittävä ämmä!
Ja samaa on jokainen äiti tai isä, joka hyväksyy lastensa keskinäisen kiusaamisen tai itse kiusaa omia lapsiaan.

Sivut

Kommentit (102)

abskissa
Seuraa 
Viestejä3654

Ettei vaan olisi kyseessä ihan Iltalehden provo. Eihän Kontula ilmaise hyväksyvänsä kiusaamista, vaikka kehyksestä irrotettuna hänen kommenttinsa onkin vähän ongelmallinen.

Minusta on ihan hyvä ja aiheellinen kysymys, että voiko kasvattaja vaikuttaa siihen, kuinka altis lapsi on kiusaamiselle.

We're all mad here.

abskissa
Ettei vaan olisi kyseessä ihan Iltalehden provo. Eihän Kontula ilmaise hyväksyvänsä kiusaamista, vaikka kehyksestä irrotettuna hänen kommenttinsa onkin vähän ongelmallinen.

Minusta on ihan hyvä ja aiheellinen kysymys, että voiko kasvattaja vaikuttaa siihen, kuinka altis lapsi on kiusaamiselle.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010110 ... 3_uu.shtml

Aino Kontula:

[size=200:30mv2jq8]"Kiusatut liian tosikoita"[/size:30mv2jq8]

Perjantai 5.11.2010 klo 01.27

[size=150:30mv2jq8]Kirjailijaksi ryhtynyt ex-opettaja uskoo, että koulukiusaaminen voi johtua myös kiusatusta eikä vain kiusaajasta.[/size:30mv2jq8]

Ex-opettaja Aino Kontulan mukaan on vaiettu tosiasia, että kiusattujenkin olisi joissain tapauksissa kehityttävä ihmisinä. (JARNO JUUTI)
OTA KANTAA

Voiko kiusaamisen syitä etsiä myös kiusatusta?
O
Kyllä Ei
43% 57%
Ääniä 8521
KESKUSTELE

Miten koulukiusaamista voitaisiin vähentää?
KUKA

Opettajasta kirjailijaksi

Aino Kontula (s. 1940) jäi eläkkeelle vuonna 2001 oltuaan 30 vuoden ajan biologian- ja maantiedonopettajana raisiolaisessa peruskoulussa.

Kontulan 2006 julkaistu koulumaailman synkkiä puolia kuvaava Rexi on homo ja opettajat hullui! -kirja oli myyntimenestys ja sai kiitosta kriitikoilta.

Kontula on kirjoittanut kaksi muutakin romaania koulumaailmasta. Elokuussa julkaistiin hänen ensimmäinen tietokirjansa Opettajan selviytymisoppi.

- Tämä on arka asia, jota ei ole uskallettu lausua ääneen, koulumaailmaa kuvaavia kirjoja kirjoittanut entinen opettaja Aino Kontula sanoo Iltalehdelle.

Kontula kertoo huomanneensa, että kiusatuksi joutuvat helposti ne, jotka ovat hyvin herkkiä tai joilla on vaikeuksia ymmärtää huumoria.

- Tiedän lähipiiristäni lapsia, joita on kiusattu. Mielestäni tärkeä syy siihen ollut, että he ovat liian tosikoita. He ottavat heille sanonut asiat liian vakavasti eivätkä osaa vastata takaisin huumorilla.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Perhe-lehti.
Miten tuon voi tulkita toisin?
Kontula sanoo ihan selvästi että kiusaaminen johtuu kiusatuista, Ei väitä aina niin tapahtuvan mutta välillä kiusatut ovat itse syyllisiä kiusaamiseensa olemalla vääränlaisia lapsia. Kontulan mielestä lasten pitäisi olla erilaisia.

Kumpi mahtaa olla tuon karskin ja härskin open mielestä terveempää: Kehittää koululaitosta, vaatia enemmän aikuisilta vaiko vaihtaa oppilaat parempiin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
abskissa
Seuraa 
Viestejä3654
Kontula
Mielestäni tärkeä syy siihen ollut, että he ovat liian tosikoita.

Tälläkö virkkeellä Kontula mielestäsi hyväksyy koulukiusaamisen? Huomaa, että on aivan eri asia pohtia syitä ja seurauksia kuin syyllisyyttä ja vastuuta.

En ole välttämättä samaa mieltä Kontulan kanssa siitä, että juuri tosikkous olisi primäärinen kiusaamiselle altistava piirre. Siihen kuitenkin uskon, että on olemassa joitakin tekijöitä, jotka voivat altistaa kiusaamiselle, ja osa näistä tekijöistä liittyy kiusatun itsensä persoonaan. Niistä ei ilmeisesti voi avoimesti puhua. Kasvattajan näkökulmasta olisi kai kiinnostavaa tietää, miten voi tukea lapsensa kehitystä niin, että kiusatuksi joutumisen mahdollisuus pienenee.

We're all mad here.

A-studion "homoillassa" tehtiin konsensus sensuhteen ettei homoadoptioita voida perustella, tai muutenkaan mitään homouteen liittyvää perustella sillä että "sitten niitä kuitenkin kiusataan koulussa". Kaikki osanottajat, jopa Päivi Räsänen olivat sitä mieltä ettei koulukiusaamista pidä ei hyväksyä.

Tässäkin on kyse taas, jälleen kerran yhteiksunnan oikeudenmuaksiuudesta, tasa-arvoisuudesta.

Onko hiljaisilla, ujoilla ja aroilla lapsilla oikeutta käydä koulua rauhassa? Tai pienikokoisilla, vasenkätisillä, silmälasipäisillä, tai niillä vähävaraisten perheiden lapsilla, joilla ei ole merkkivaatteita, yksinhuoltajine lapsilla, joilla ei ole isää, jolla on aina uus Corvette, tai lapsilla, jotka käy kyläkouluaan jossain muuttotappiokunnassa, jne.. Listaa vois jatkaa loputtomiin.

Tuo Kontula taitaa olla jonkun ääriryhmän edustaja, vai onko kyse siitä että valtaväestö yhä kannattaa kiusaamista vaikka sitä ei enää kehdata myöntää eikä sanoa ääneen?

Itseäni ihmetyttää huumorintajun liittäminen lapseen.
Saatikka että vois olla vaatimus siitä että lapsen pitää olla huumorintajuinen päästäkseen tasavertaisena oppivelvollisena yleiseen ja yhtäläiseen opetukseen ja myöhemmin ollakseen tasaveroinen kuluttajaveronmaksaja yleisessä ja yhtäläisessä yhteiskunnassa???

Ylipäätään koko konteksti kiusaaminen - huumorintaju ihmetyttää?

Onko tässä kyseessä joku normaali-ihmisten vastaisku? Normaalit valkoihoiset heterot käyneet taistoon joka rintamalla omia oikeuksiaan, siis omaa ylivaltaansa puolustamaan kun kaikenmaailman neurologisesti poikkeavat, homot, maahanmuuttajat ja muut kummajaiset eivät älyä nauraa kun heitä kiusataan??? Wtf?!

Meneekö narsisteilla muka nykyään jotenkin niin huonosti että pitää oikein julkisuudessa ruveta kiillottamaan statustaan tällaisilla hömppäjutuilla, silkalla valeella, asennevammaisen pölinällä: Lapsen vika kun sillä ei ole huumorintajua ja kiusataan. Jessus!

abskissa
Kontula
Mielestäni tärkeä syy siihen ollut, että he ovat liian tosikoita.

Tälläkö virkkeellä Kontula mielestäsi hyväksyy koulukiusaamisen? Huomaa, että on aivan eri asia pohtia syitä ja seurauksia kuin syyllisyyttä ja vastuuta.

En ole välttämättä samaa mieltä Kontulan kanssa siitä, että juuri tosikkous olisi primäärinen kiusaamiselle altistava piirre. Siihen kuitenkin uskon, että on olemassa joitakin tekijöitä, jotka voivat altistaa kiusaamiselle, ja osa näistä tekijöistä liittyy kiusatun itsensä persoonaan. Niistä ei ilmeisesti voi avoimesti puhua. Kasvattajan näkökulmasta olisi kai kiinnostavaa tietää, miten voi tukea lapsensa kehitystä niin, että kiusatuksi joutumisen mahdollisuus pienenee.
Kokeillaas vähän purkaa sanottua:
- Tämä on arka asia, jota ei ole uskallettu lausua ääneen, koulumaailmaa kuvaavia kirjoja kirjoittanut entinen opettaja Aino Kontula sanoo Iltalehdelle.

Kontula kertoo huomanneensa, että kiusatuksi joutuvat helposti ne, jotka ovat hyvin herkkiä tai joilla on vaikeuksia ymmärtää huumoria.

- Tiedän lähipiiristäni lapsia, joita on kiusattu. Mielestäni tärkeä syy siihen ollut, että he ovat liian tosikoita. He ottavat heille sanonut asiat liian vakavasti eivätkä osaa vastata takaisin huumorilla.
Vaihetaan muutama sana:
"- Tämä on arka asia, jota ei ole uskallettu lausua ääneen, koulumaailmaa kuvaavia kirjoja kirjoittanut entinen opettaja Aino Kontula sanoo Iltalehdelle.

Kontula kertoo huomanneensa, että kiusatuksi joutuvat helposti ne, jotka ovat hyvin lihavia tai joilla on silmälasit.

- Tiedän lähipiiristäni lapsia, joita on kiusattu. Mielestäni tärkeä syy siihen ollut, että he ovat liian lihavia. He ottavat heille sanonut asiat liian vakavasti eivätkä osaa vastata takaisin huumorilla."

Eihän noista syistä ole vaiettu!
Ei ne mitään arkoja asioita ole niille, jotka peräänkuuluttaa kiusaamisen kriminalisointia ja kiusaajien vastuullamista teoistaan.

Kiusattu, uhri ei ole syyllinen siihen mikä hän on!

Aino Kontula on sanonut:

[size=150:1utsdh0b]Kirjailijaksi ryhtynyt ex-opettaja uskoo, että koulukiusaaminen voi johtua myös kiusatusta eikä vain kiusaajasta.

Ex-opettaja Aino Kontulan mukaan on vaiettu tosiasia, että kiusattujenkin olisi joissain tapauksissa kehityttävä ihmisinä.[/size:1utsdh0b]
Hän on siis sanonut ihan suoraan että kiusattujen on kehityttävä ihmisinä!

Vasenkätiset ryhtykööt sitten oikeakätisiksi, lihavat dietiille, silmälasipäiset laserleikkaukseen, homojen laspet adoptioon heteroperheisiin, maahanmuuttajatkin vois ilmeisesti kehittyä jonnekin muualle ettivät aiheuta sitä kiusaamistaan.

Sellaisissa tapauksissa sitten ei tarvitsisi kehityyä missä.. ei joudu kiusatuksi? Vai mikä on Kontulan "nerokas" oivallus???
Missä tässä on jotakin "huumoria" joka ei taaskaan valkene tosikolle?!

Sekö tässä niin naurattaa että kyse on valtaväestöstä, joiden keskuudessa ei niin kummoista poikkeavuutta ole? Tasapaksua, keskinkertaista, laitiostunutta porukkaa suurin osa väestöstä, valkoihoisia, heteroita, jotka äänestää kepua, demareita tai persuja. Koti-isänmaa-uskonto arvoinaan ja se 80%:n kirkkoon kuuluminen.

Mitä sen väliä että poikkeavia kiusataan, oma vikansa kun ovat poikkeavia.
Eheytykööt niin välttyvät kurjalta kohtaloltaan..

Vai.. hyväksyykö valtaosa heikomman kiusaamista vieläkään vaikka sitä on kohta n.15v. lietsottu aktiivisti?

Liisa Keltikangas Järvinen:
[size=150:37wlsd4p]Temperamentti - ihmisen yksilöllisyys[/size:37wlsd4p]
http://wsoy.fi/yk/products/show/25135

Temperamentti on ihmisen käyttäytymistyyli, hänen yksilöllinen tapansa reagoida asioihin. Temperamentti selittää sen, miksi jotkut ihmiset ovat helposti innostuvia ja toiset hitaasti lämpeneviä. Ujous, varautuneisuus ja syrjäänvetäytyminen sosiaalisissa tilanteissa ovat synnynnäisiä temperamenttipiirteitä.

Ihmisen persoonallisuus kehittyy synnynnäisen temperamentin ja ympäristön vuorovaikutuksen tuloksena sen mukaan, miten hyvin lapsen temperamentti ja ympäristön vaatimukset ja odotukset sopivat yhteen, vai sopivatko ollenkaan. Ei ole sinänsä hyvää tai huonoa temperamenttia, vaan jokaisesta lapsesta saadaan sopeutuva, itsensä hyväksyvä, sosiaalinen ja stressiä sietävä aikuinen, mutta se edellyttää lapsen yksilöllisen rakenteen tuntemista ja hyväksymistä.

Tässä kirjassa puhutaan temperamentin merkityksestä lapsuudessa ja kouluaikana. Itsetunto, sosiaaliset taidot, selviytymiskeinot ja stressinsietokyky saavat alkunsa jo varhaislapsuudessa. Temperamentin ymmärtäminen on tässä kehityksessä oleellisen tärkeässä asemassa. Väärät odotukset saattavat pahimmillaan vaarantaa hyvän kehityksen. Myöhemmin koulu "suosii" tiettyjä temperamenttirakenteita, kun taas tietynlaiset oppilaat ovat vaarassa jäädä kykyihinsä nähden alisuoriutujiksi.

Teos on tarkoitettu vanhemmille, neuvola- ja päiväkotihenkilökunnalle, opettajille; kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneita lapsen kehityksestä. Vaikka painopiste on lapsuuden ja murrosiän kehitysvuosissa, kirjasta on apua myös aikuisille, jotka haluavat oppia ymmärtämään paremmin itseään ja reaktioitaan.

Aikuisuuden pohja on lapsuuden kokemuksissa.
Melkoinen kokemus takuulla aikuisenakin muistella kun on Aino Kontulan oppilaana joutunut puhutteluun, jossa on ensin syttetty siitä ettei ole ollut tarpeeksi rohkea, huumoriuntajuinen, tai on kertakaikkiaan vaan niin läski, ruma, köyhä, ällö että on itte aiheuttanut kiusaamisen omalla epänormaaliudellaan ja paree ruveta muuttumaan sen kiusaajan tyyliseksi "huomrostiksi".

Siinä sitten se "huumori" oppilas seuraa sivusta ja paukuttelee henkseleitään.

Ei tarvitse paljoa älynystyjään vaivata kun tietää miten sen epänormaalin oppilaan käy kun opetustuokio on ohi ja Kontula suuntaa askeleensa kohti opettajanhuonetta, missä onkin odottamassa se uusi sijainen, nuori, ujohko, ylipainoinen, vasenkätinen, ruma, läski.. hah hah hah nauraa Aino Kontula suunnatessaan askeleensa kohti uutta uhriaan..

abskissa
Seuraa 
Viestejä3654

Ymmärrätkö Pönni, mitä tarkoitan sillä, että on eri asia puhua syistä ja seurauksista kuin pohtia vastuukysymyksiä ja moraalia?

Jos tiedät kasvattajana, että tietty piirre altistaa kiusaamiselle, niin etköhän yritä kaikin voimin kitkeä sitä lapsestasi. Kontula esitti, että huumorintajuttomuus olisi tällainen piirre. Iltalehti tietenkin värittää jutun tapansa mukaan ja vääntää otsikon sellaiseen muotoon, että huolimaton lukija voi luulla Kontulan syyllistävän kiusattuja.

We're all mad here.

abskissa
Kysyn uudestaan: mistä päättelet Kontulan hyväksyvän koulukiusaamisen? Onko sinulla jokin ajatuskin taustalla?Onkohan sinulla huumorintajua?
Jos kokeilen ja sanon että hanki opaskoira!
Jos loukkaannut niin pyydän jo etukäteen anteeksi..
Sinä kuitenkin kai olet aikuinen, vai oletko?

abskissa
Ymmärrätkö Pönni, mitä tarkoitan sillä, että on eri asia puhua syistä ja seurauksista kuin pohtia vastuukysymyksiä ja moraalia?

Jos tiedät kasvattajana, että tietty piirre altistaa kiusaamiselle, niin etköhän yritä kaikin voimin kitkeä sitä lapsestasi. Kontula esitti, että huumorintajuttomuus olisi tällainen piirre. Iltalehti tietenkin värittää jutun tapansa mukaan ja vääntää otsikon sellaiseen muotoon, että huolimaton lukija voi luulla Kontulan syyllistävän kiusattuja.
"[size=150:32lc67x8]..yritä kaikin voimin kitkeä sitä lapsestasi[/size:32lc67x8]"

Mitä? Minäkö? En todellakaan! Ei ole tullut mieleenikään.

Minä rakastan lastani juuri sellaisena kuin hän on. Kun häntä on kiusattu, minä olen puuttunut asiaan. Niitä kiusaamisia on sattunut sillointällöin. Pahin oli se kun muutettiin kauaspois, minne lähdin opiskelemaan. Lapsi oli ollut sellainen monien aikuisten lemmikki, ehkä hiukan hemmoteltukin, huomion keskipiste, yms. ja sitten kun oltiin siellä muilla mailla vierahilla me kaks, murreikin niitten mielestä siellä kummallista. Eikä ollut jotain pahanhajuista ilkeeä miehenkörilästäkään pelotteensa. Ekassa asuinympäristössä (opiskelija-asuntola..) ja koulussa oli ihan ok mutta kun muutettiin siellä lähiöön ja kerrostaloon missä oli paljon lapsia se alkoi se kiusaaminen oikein urakalla.

Minun lapsellahan on todella hyvä huumorintaju mutta itku siinä tulee lapselle, jota aletaan syrjiä erilaisuutensa ja vierautensa takia.

Minä olen aikuinen, silloin olin n.30v. aikuispönni ja valkkasin sen pihapiirin kakaralaumasta sen pomon. Kirjoitin sille omaa lastani vanhemmalle ronskille kirjeen jossa selitin asioita ja kutsuin kylään.
No.. kävi tsägä. Ei ollut mikään hölmö lapsi eikä pullistellut arkuuttaan, oli vaan niin juuttaan villi ja energinen, mikälie adhd-tapaus.
Kavereitahan meistä kaiksita sitten tuli ja ystäviä. *LOVE*

Se, joka muuttui oli se laumansa jehupentu!

abskissa
Seuraa 
Viestejä3654
Pönni
abskissa

Jos tiedät kasvattajana, että tietty piirre altistaa kiusaamiselle, niin etköhän yritä kaikin voimin kitkeä sitä lapsestasi.

Mitä? Minäkö? En todellakaan! Ei ole tullut mieleenikään.

Jaa. No tässä kohtaa kasvatusideamme eroavat. Luulisin, että suurin osa vanhemmista haluaa kuitenkin suojella lastaan kiusatuksi joutumiselta.

We're all mad here.

Entäs sitten, kun on olemassa sellaisia kiusattuja, jotka ottavat kaiken liiaksi huumorilla, eivätkä siksi ala ajoissa puolustautumaan ennenkuin tilanne on mennyt kovin pahaksi, ja siksi vaikeaksi ratkaista, koska se on päässyt menemään niin pitkälle?

Ja ettäkö kiusaajille sellainen valta, että saisivat päättää toisista ihmisistä karsittavista piirteistäkin?

abskissa
Pönni
abskissa

Jos tiedät kasvattajana, että tietty piirre altistaa kiusaamiselle, niin etköhän yritä kaikin voimin kitkeä sitä lapsestasi.

Mitä? Minäkö? En todellakaan! Ei ole tullut mieleenikään.

Jaa. No tässä kohtaa kasvatusideamme eroavat. Luulisin, että suurin osa vanhemmista haluaa kuitenkin suojella lastaan kiusatuksi joutumiselta.Valitettavasti tuo taitaa olla totta vaikka julkisuudessa muuta esitetään ja puhutan..

Kiusaaminen hyväksytään hiljaa, siihen ei haluta puuttua. Lapset opetetaan hyväksymään väkivalta, alistumaan siihen ja sitten se hammurabin laki: silmä silmästä, hammas hampaasta.

Sivistys ei ole kuitenkaan tuota.
Tuo on elukoitten tapa ratkoa asiat.
Inhimillinen ihminen tajuaa evoluution olemuksen, sen että ihmiset eivät ole, eikä ihmisten tarvitse olla samanalaisia, että on poikkeavuutta ja poikkeavienkin kiusaaminen on kriminalisoitua.

Valtaosa ihmisistä voi olla typeryksiä mutta se ei tee typeryyttä ideaali-ihanteeksi.
Onneksi on meitä älykkäämpiäkin, jotka voimme opettaa teitä olemaan ihmisiä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat