Seuraa 
Viestejä6081

Hakusessa olisi niin retkeilyyn, vaeltamiseen kuin myöskin geokätköilyyn soveltuva gps. Tuommoisia on vaikka kuinka, mutta pohdituttaa karttapäivitykset ja niiden hinnat. Retkeiltyä kun tulee ympäri suomea ja esim. Garminin halvin (Dakota) gps pitää sisällään vain osan suomen maastokarttoja ja loppuosa maksaa moninverroin laitteen raudan verran. Liekkö olemassa navigaattoria johon voi ladata ilmaiseksi karttoja tai edes kohtuullisella hinnalla?

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Kommentit (12)

Oranki
Seuraa 
Viestejä1309

Paras tämä ei varmaankaan ole, mutta ylivoimaisesti monipuolisin:

Nokia N900

AGTL Advanced Geocaching Tool for Linux
http://www.danielfett.de/internet-und-opensource,software,agtl-on-maemo-...

Mappero ja maastokartat keskustelua mm. täällä:
http://www.matkaendurot.net/forum/viewtopic.php?f=19&t=16911&p=158712

N900 kannattaa unohtaa mikäli virittely ei kiinnosta.

Itselläni on myös Garminin Oregon ja siinä waretetut suomen maastokartat, mutta geokätköilyyn N900 on parempi vehje AGTL:n ansiosta.

Älä anna auringon pilata sadettasi. Nouse ylös ja valita!

Olakko vai ei
Seuraa 
Viestejä404

Reilu pari vuotta ollut Garmin Colorado300 retkeilykäytössä, mukana tuli satasella Suomen pohjoiset maastokartat.

Omien rasterikarttojen teko/siirto Garmin Oregon ja Colorado malleihin onnistuu uusimman ohjelmistopäivityksen ansiosta ja onhan netissä noita karttoja tarjolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Garmin Colorado tai Oregon. Itselläni Colorado 300 koska dissaan kosketusnäyttöjä. Loistava hinta/laatu ja monipuoliset ominaisuudet, helppo käyttää.

Mulla ois ylimääräisenä Tom tom one koska siirryin huonompaan mutta aina-mukana-kulkevaan Nokiaan. Tomin ongelma on nyt vain se, että se on ensisijaisesti tarkoitettu autokäyttöön eli kävellessä se kadottaa yhteyden. Lisäksi puhelin tosiaan kulkee aina mukana, eli kun tulee tarve navigoida niin luuri taskusta, kohde siihen ja tuulilasiin kiinni. Eli jos juokset jossain korvessa etsimässä niitä kätköjäs niin joku Nokian luuri on ainakin koettu hyväksi. Karttapäivityksetkin on ilmaisia.

Olen testannut Nokiaa mm. Saksassa kaupunkiolosuhteissa. Nokia käyttää GPS:n lisäksi paikannusmenetelminä mm. tukiasemien etäisyyksiä niin se toimi hyvin esim Saksassa u-bahnissa. Juna mennyt kilometrikaupalla maan alla ja piste senkun liikkuu kartalla. Meni kyllä ulkomaan dataraja täyteen kun se imas mm. jonkun kirkon kuvan siihen kesken

arlong
Seuraa 
Viestejä34

iPhonen geocachig softa on ylivoimaisesti paras käyttämistäni. Sillä saa karttanäkymän, sekä kompassinäkymän ja kaikki sivutoiminnot, kuten uusien cachien etsimisen kesken reissun, vinkit, kommentit ja kaiken muun. Käytännössä sama asia kuin jos geocaching.com mukana kätköilisi, paitsi että kaikki on optimoitu iPhonelle.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Kännykkäviritelmät taidan jättää suosiolla pois, tällä haavaa kun Mokian 6220 Classic tarjoaa TMJ-mobile -sovelluksella sen mitä kaipaan:

http://www.trackmyjourney.co.uk/tmjmobile.php

Pulmana vain on, että retkeily -osiossa tulee joskus seikkailtua tukiasemien ulkopuolella välillä päivienkin ajan joten kännykkäjutut täytyisi nyt korvata jollain toimivammalla. Samaten plussaa olisi edes jonkinlainen kestävyys tihkusadetta vastaan.

Tällä hetkellä vaikuttaisi vahvalta ehdokkaalta Garmin GPS 60 -malli josta puuttuu kartat kokonaan. Geokätköilyssä olen pärjännyt ilman karttoja joten kai sitä pärjäisi tulevaisuudessakin. Maastossa sen sijaan en uskalla pidemmillä reissuilla luottaa teknisiin laitteisiin joten paperikartat ovat kuitenkin aina mukana. Lisäksi tuntuisi tuo Garmin pärjäävän akkujenkin puolesta, 50% enempi kestoa kuin parhailla kartat sisältävällä Garminilla.

Saattaa olla, jotta mieli muuttuu ja lähtöasetelman kirjoittelin vailla parempaa tietoa. Nyt vaikuttaisi kartattomuus olevan valttia, eipähän tarvitsisi tuskailla kalliiden karttapäivitysten perään.

Se, onko Garmin hintaisekseen paras, on eri asia. Täytyypä katsella mitä pukki toisi tullessaan.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Geokätköilystä menee hohto, jos vehje opastaa tarkasti kätkölle.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Oranki
Seuraa 
Viestejä1309

Laitetaas tähän vielä lista AGTL:n ominaisuuksista (N900 versio)

* Map view - supporting Open Street Maps and Open Cycle Maps by default, configurable for other map types, including google maps.
* GPS view - shows the distance and direction to the selected geocache.
* Cache details - once a geocache is downloaded, all necessary details are available even in offline mode.
* Paperless geocaching features - take notes for a geocache on the go, see the hints and spoiler images, check the latest logs.
* Fieldnotes support - Ever came home after a long tour and wondered which of those geocaches you found? Never again: Log your find in the field and upload notes and log text when you're at home. Review them on the geocaching website and post the logs.
* Multicache calculation help - Let your phone do the math for you. Working for the most multi-stage geocaches, AGTL finds the coordinate calculations (like "N49 (A+B)2.(B*2)(C/3+4)1") and lets you enter the missing variables. After the solution is complete, it's a matter of two clicks to set the result as the next target.
* Advanced waypoint handling - AGTL finds waypoints in the geocache descriptions, in the list of waypoints and even in your notes. For your convenience, they're displayed on the map as well - see where you have to go next.
* Sun compass - Nobody needs a digital magnetic compass (which the N900 is lacking) if he/she has the sun as a reference point

Ja ne tärkeimmät :

* Open Source
* In active development

Älä anna auringon pilata sadettasi. Nouse ylös ja valita!

Saw
Geokätköilystä menee hohto, jos vehje opastaa tarkasti kätkölle.

Todellakin samaa mieltä! Kartan kanssa usein ite meen... Mutta live on aika kätevä, kun kätköilyvimma yllättää

Forester
Seuraa 
Viestejä6

Garmin on laatulaite moneenkin aktiviteettiin ja monet sen laitteista sopivat kyllä mainiosti geokätköilyyn. Itsellä ollut koekäytössä kosketusnäytöllinen Oregon 700 ja on kyllä viimeisen päälle vempele. Ylipäätänsä herää kysymys, miten olemme pärjänneet ennen, kun ei ollut GPS:sää eikä navigaattoreita.

ing geolog
Seuraa 
Viestejä7060

Vanhahko (10 v +- 2v Oregon 400t, ja siihen ostettu Maastokarttojen lisäksi City-navigator.  Nykyään hankaluuksia yhteyden saamisessa tietokoneeseen. Reset ohjeet, pyysin ja sain Garminilta, vaan jos palautan niin menetän ne maastokartat, kun ei CD:tä jossa ne alkuperäisenä olivat, löydy.Toiminut ja toimii moitteettomasti, geokätköilyä kokeillessani, ohjelmoin koordinaatin manuaalisesti, enkä edes yrittänyt ladata niitä. Nykyään karttamateriaali (Ruotsi) on laajempi samaan hintaan minkä itse maksoin. Fiksuna miehenä ostin aikoinaan City Navigaattoriin New Yorkin kartan, hyvin näkyi kadut vaan GPS-yhteyttä ei juurikaan saanut  ;-) 

Nykyään käytössä moottoripyöräillessä, ja autossa, mieli tekisi päivittää Montana:an vaan hinta hirvittää.

Mutta minäkin voin tehdä virheitä, kerran nuorena sytytin, Haaparannan kaupunginhotellissa, tupakin väärästä päästä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat