Seuraa 
Viestejä9265

Eräällä on jo melkein 20 vuotta ollut luomia muutamia, joiden ympärillä on vaalea "halo" eli kehä. Sen sanotaan merkitsevän sitä että luomi on parissa vuodessa katoamassa pois. Mutta eipä ole 20 vuoteen mennessä minnekään kadonnut. Mistä mahtaa olla kyse? Uusimmassa tiedelehdessäkin käsiteltiin asiaa kysymysosiossa ja siitä tämä juttu tulikin mieleeni.

くそっ!

Kommentit (8)

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Voiko luomi katoda itsekseen? Mulle kyllä tulee lisää luomia. Ja niiden koko muuttuu. Mutta yhdenkään en ole huomannut kadonneen.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875

^ Minulta katosi, kun ryhdyin D3-vitaminoimaan itseäni kunnolla. Viittaa siihen että ne ilmeisesti olivat hieman pahemmanlaatuisia, ja immuunijärjestelmäni D3:sesta viisastuttuaan osasi tunnistaa ne sellaisiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ronron
Eräällä on jo melkein 20 vuotta ollut luomia muutamia, joiden ympärillä on vaalea "halo" eli kehä. Sen sanotaan merkitsevän sitä että luomi on parissa vuodessa katoamassa pois. Mutta eipä ole 20 vuoteen mennessä minnekään kadonnut. Mistä mahtaa olla kyse? Uusimmassa tiedelehdessäkin käsiteltiin asiaa kysymysosiossa ja siitä tämä juttu tulikin mieleeni.Kyseessä on Suttonin luomi, jota immuunijärjestelmä yrittää poistaa.
Jos kehä luomen ympärillä on epäsymmetrinen, voi olla melanooma se.

Suttonin haloneevus on tavallisesti pienehkö luomi, (jonka ympärillä on laajempi, sädekehämäinen depigmentoitunut vyöhyke. Tämäkin on levottomasta ulkonäöstään huolimatta benigni ja saattaa hävitä spontaanistikin (mm. Wayte ja Helwig 1968 b). Malignin melanooman ympärillä myös usein tavattava »halo» on tulehduksellisen reaktion ja eryteeman aiheuttama.

Tuolta löytyy joku vuodatus melanoomasta, http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/e ... usinnumero

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
hOx
Paljonko sinä sitten D-vitaminoit itseäsi ja mikä on seerumin D3-taso?

En ole mitannut, mutta 5 000 - 10 000 IU / vrk annostelen, eli ei enempää mitä auringosta saisi päivässä.

PeterH
^ Minulta katosi, kun ryhdyin D3-vitaminoimaan itseäni kunnolla. Viittaa siihen että ne ilmeisesti olivat hieman pahemmanlaatuisia, ja immuunijärjestelmäni D3:sesta viisastuttuaan osasi tunnistaa ne sellaisiksi.Jännää. D-vitamiinia kyllä yleisesti pidetään (suurina annoksina) immunosuppressiivisena. (ks. http://www.ajcn.org/content/80/6/1717S.full.pdf+html)

Joten mikähän olisi mekanismi, jolla D-vitamiini "viisastuttaisi" immunopuolustusta?

D-vitamiini vaikuttaa kivalta veteen piirretyltä viivalta:
- jos sen tasot ovat kunnossa tahi jopa korkeat -> saat Epstein-Barr viruksen herkemmin ja sen myötä ehkä lisääntyneen riskin saada kaikenlaista syövästä reumaan...

- jos nalli on jo napsahtanut eli sait IBS:n tai MS taudin tai reuman tai muun autoimmuunisairauden, voit hoitaa sitä nappailemalla Deekua kuten Neonomide tekee. Syy?`No Deekun immunosupressiiviset ominaisuudet tietenkin. Suomeksi: Deeku hillitsee systeemistä tulehdusta. Esim siellä Neonomiden suolen limakalvolla.

En menisi kovin äkkiä antamaan suosituksia yhtään mihinkään suuntaan noilla faktoilla ja sillä mitättömällä tutkimuksen määrällä, mitä meillä on Deekusta. Useimpien väittämien taakse löytyy vain yksi tutkimus puolustamaan juuri sitä väittämää. Heikkoa tiedettä, eikö? Missään muussa tieteen haarassa moinen yhden-tutkimuksen-poliitiikka ei menisi läpi, mutta Tiede-palstan "suuressa" D-vitamiinijankutuksessa yhden-tutkimuksen-policy on arkipäivää.... (syyllistyn toki siihen itsekin, mutta palsta tekee kaltaisekseen

Neonomide on suolisairas mies ja hänellä suuri Deekun nappailu voi olla järkevää sairauden hoitoa (sen sijaan että söisi sytostaatteja?). Tosin sekään nyt ei aivan varmaa ole (ei ole tutkittu, sytostaatteja sentään on vähän).

Mutta jos mennään takaisin terveisiin, niin pitäisikö terveidenkin käyttäytyä kuten Neonomide - ja nappailla isoja annoksia? Ja altistaa itsensä immunopuolustuksen Lotto-Jokeri-voitolle: Epstein-Barrille?

PeterH
En ole mitannut, mutta 5 000 - 10 000 IU / vrk annostelen, eli ei enempää mitä auringosta saisi päivässä.Jaa mistähän Auringosta sinä tuollaisia määriä olet saamassa? Päiväntasaajan Auringosta?

Oletko ihonväriltäsi neekeri?

Saw
Voiko luomi katoda itsekseen? Mulle kyllä tulee lisää luomia. Ja niiden koko muuttuu. Mutta yhdenkään en ole huomannut kadonneen.

Ainakin (ne) voi irrota/tippua.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat