Seuraa 
Viestejä45973

Tuli tässä mieleen että kykenisikö laboratoriossa suorittamaan hedelmöituksen, jossa on käytetty samaa sukupuolta olevien sukusoluja. Prosessi siis menisi käyttämällä tumatonta munasolua, johon sisälle laitettaisiin kaksi eri yksilöiden haploidista tumaa.
Eikö tässä tapauksessa pitäisi tapahtua hedelmöittyminen, ellei kyseessä olisi kaksi Y tyypin haploidia?

Jos näin olisi niin silloinhan homot ja lesbot voisivat tulevaisuudessa saada keskenään jälkeläisiä. Vitut uskovaisten lisääntymisen mahdottomuus argumentista.

Kommentit (1)

creep
Seuraa 
Viestejä292

Kyllä tämä näyttäisi olevan mahdollista. Viime vuonna aiheesta oli julkaisu Sciencessa. Siinä koe oli tehty kaloilla (medaka fish). Nisäkkäilläkin vastaavaa on testattu muuttamalla aikuisen yksilön somaattisia soluja kantasoluiksi, ja sitten erilaistamalla siittiöiksi. Taisi toimia ainakin uroksilla.

Kovin on uutta tekniikkaa, joten tämänhetkisen tiedon perusteella samaa sukupuolta olevat parit joutuvat turvautumaan muihin jälkeläisenhankkimiskeinoihin. Veikkaisin, että tekniikka itsessään tulee mahdolliseksi nisäkkilläkin lähitulevaisuudessa. Varsinainen käyttö ihmisten lisääntymisen apuna onkin sitten jo asia erikseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat