Seuraa 
Viestejä45973

Kiitos viimeisimmän Tiede-lehden 11/2010 hain artikkelin ja tutkimusjulkaisun linkin. Tämän sosiaalipsykologisen tutkimuksen tuloksena paljastuneen faktan moni tieteen alalla tiimityötä tehnyt tai tekevä nainen tietää...

Tässä vain ei-tilaajille näkymätön lyhennelmä lainauksena:

"Psychologists have repeatedly shown that a single statistical factor—often called "general intelligence"—emerges from the correlations among people’s performance on a wide variety of cognitive tasks. But no one has systematically examined whether a similar kind of "collective intelligence" exists for groups of people. In two studies with 699 people, working in groups of two to five, we find converging evidence of a general collective intelligence factor that explains a group’s performance on a wide variety of tasks. This "c factor" is not strongly correlated with the average or maximum individual intelligence of group members but is correlated with the average social sensitivity of group members, the equality in distribution of conversational turn-taking, and the proportion of females in the group. "

http://www.sciencemag.org/cgi/content/a ... 0/6004/686

Ja tässä lainaus siitä koskevasta sciencedaily.com sivuston uutisesta:

"Intelligence: Number of Women in Group Linked to Effectiveness in Solving Difficult Problems
ScienceDaily (Oct. 2, 2010) — When it comes to intelligence, the whole can indeed be greater than the sum of its parts. A new study co-authored by MIT, Carnegie Mellon University, and Union College researchers documents the existence of collective intelligence among groups of people who cooperate well, showing that such intelligence extends beyond the cognitive abilities of the groups' individual members, and that the tendency to cooperate effectively is linked to the number of women in a group."

http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 143339.htm

Tärkeätähän on, että pienessä otannassa ei voida vetää johtopäätöksiä sukupuolen mukaan ja ainakin alallani pitää kehaista miehiä (mitä tutkimus myös paljastaa): sosiaalista herkkyyttä on yksilöillä riippumatta sukupuolesta.
2*700 henkilöä on vielä aika suppea otanta.
Jotain osviittaa tutkimus saattaa antaa.

Mutta ylimmille johtopaikoille ei sosiaalisesti herkillä naisilla taida olla kovaa tunkua? Tiimityö on kyllin palkitsevaa sen ollessa tehokasta....

EDIT: Kiitos, että aktiivisesti kirjoitatte toisaalle... oli vielä editoitava myös otsikkoakin...

Kommentit (3)

Veikkaan et suurin syy johtopaikoilla olevien herkkien ihmisten määrään on se että johtopaikoille nousevat monesti, ei aina, ne häikäilemättömimmät tyypit joita jotkut voisivat sanoa narsistisiksi ja kaippa heitäkin joukossa on. Ne, jotka osaavat häikäilemättä nuolla oikeiden ihmisten p****itä ja jotka kuitenkin ovat itkemässä ylemmille esimiehille jos joku osaa olla omaa ja vastakkaista mieltä pomon kanssa. Tai sitten, jos ylempää esimiestä ei ole, hautovat kostoa siitä että kaikki ei pompi oman pillin mukaan.

Huomasin vasta tänään, että Pönni oli jo nostanut aiheen esille:

psykologia-aivot-ja-aistit-f12/naiset-saavat-ryhman-toimimaan-t47709.html

Jatketaan siinä.

Pikemminkin testosteroonihormoonin eritykseen liittyvä kilpailuhalu on havaittavissa myös alallani sukupuolesta riippumatta, mutta suuremmassa otannassa väittäisin, että naisia palkitsee työn mielekkyys ja se alue, jossa he ovat parhaimmillaan ja/tai parempia kuin miehet älyllisessä työssä. Empaattisuuden takia, tai palkitsevuuden takia he saattavat jäädä suoritusportaaseen.
Miehiä kilpailuvietti vie pidemälle ylimpiin johtoasemiin, ja he ovat tarkkoja luomaan sen tasoisia hyvävelikimppoja

Mutta jatketaan Pönnin threadissa. Tämä oli vain pikainen heitto tiedeaiheisten keskustelujen vähäisyyteen tietämättä, mitä viisas nainen jo asiasta kirjoittaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

[quote="Mansikki"..., mutta suuremmassa otannassa väittäisin, että naisia palkitsee työn mielekkyys ja se alue, jossa he ovat parhaimmillaan ja/tai .[/quote]Jatkan nyt tässä ketjussa, koska en jaksa hakea sitä toista ketjua...

Haahtelan komitea alkoi työstää mm työelämän mielekkyysfaktoreita viime tupokierroksen seurauksena.

Tutkimuksissa oli yhtenä epätavallisena havaintona toteamus, että naiset selvisivät huonoissa työoloissa, stressissä sekä huonoin (kääk!) elämäntavoinkin paremmin kuin miehet, joilla oli käyttövoimana rasvaa, röökiä ja tärpättiäkin työssäkäynnistä johtuvan yleishatutuksen lisäksi. Tai nuo tekijät pystyttiin linkittämään jotenkin sairastuvuusalttiuteen.

Se mikä minua kantaa, on että huonoissa työoloissa ja pikkukrempoin jaksetaan löytää se jokin pilkahdus ja repiä itsensä töihin eikä jäädä laakereille lepäämään.

Hee: työolobarometrien tuloksia työstetään jo kovaa vauhtia.

Odottaa mielenkiinnolla tämä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat