Seuraa 
Viestejä8465

(USA kipristelee alkavassa talouden uuslamaantumisessa - Kiina jatkaa taloudellista nousuaan lisäten armeijansa vastaavuutta taloudelliseen kokoonsa nähden)

[ ... kiinalaiset kauppareittien vartijat pohtivat lentotukialuksien käyttökelpoisuutta Malagan salmessa, joka on kiinalaisten tuotteiden ja Kiinaan tulevien raaka-aineiden tärkein reitti. Amerikkalaiset miettivät miten he konfliktin alkaessa voivat padota lentotukialuslaivastoillaan kiinalaisen maailmanmahdin leviämistä ja kuristaa kiinalaisten tavara- ja raaka-ainemateriaalivirtojen paisumista ... ]

Kiina rakennuttaa taloudellisen mahtinsa merkiksi viisi maailman suurinta lentotukilaivaa. Amerikkalaiset tukevat heikkenevän taloutensa muuhun maailmaan vaikuttavuutta todellisuudessa reaalielämän ainoilla lentotukiarmadoilla, joita myös osataan käyttää. USA on eniten sotinut kansakunta viimeisen sadan vuoden aikana. Kiinalaisilta menee yli 10 vuotta lentotukialusoperaatioiden opetteluun.

USA on asemahti, jonka operaatioilla voidaan tuhota koko maapallo. USA on vapaan kaupan suurin ideologi ja toteuttaja - ainakin itselleen tulevien raaka-aine- ja energiavirtojen osalta. USA horjuttaa vielä tänään maailman kauppaa, jos sen viiden prosentin väestömäärän kolmanneksen osuus maailman kulutuksesta hallitsemattomasti heilahtelee.

EU, Kiina ja USA - missä eletään nyt?

EU elää USA:n ja Kiinan varjossa, ollen silti maailman suurin kulutus- tuotantokeskittymä. Kiinalaisten elämiseen tarvittava biohehtaarit per capita on noin 2 gha*/, EU:lla se on keskimäärin 5-9 ja amerikkalaiset ovat tälläkin kulutuksen mittarilla ylivertaisessa kastissa - noin 10 hehtaaria per amerikkalainen sierainpari. Kuinka tämä maapallo pitäisi jakaa?

Sotilaat tekevät suunnitelmat jo rauhan tyvenessä

On varmaa, että amerikkalaiset ovat jo tehneet myös sotilaspoliittiset suunnitelmat Kiinan 1/ - amerikkalaisten näkökulmasta - hallitsemattomalle kasvulle. Kiina tietää tämän ja nostaa taloudelliseen asemaansa nähden tuhovoimaltaan kääpiöarmeijansa näyttö- ja iskukykyä suurella rahalla. Tosin USAn varustelu- ja ylläpitokulut armeijansa osalta ovat yhtä suuret kuin kuudella seuraavalla maalla yhteensä.

Sodat ovat usein talouden kasvupisteitä

Korean sota oli talouden kasvusota. Vietnam oli amerikkalaisen tuotantokoneiston kulta-aikaa. Jokainen pudonnut pommikone on korvattava, siis hankittava uusi. Jokainen pommi pitää korvata toisella ja kolmannella, jotta iskukyky säilyy ja vielä mieluummin kasvaa. Nämä ovat työllistäviä tekijöitä. USA:ssa varusteluteollisuus lisukkeineen on suurin työllistäjä ja liittovaltion varojen (lainatut ja omat verokertymät) käyttäjä.

Amerikkalaiset ovat harjoituttaneet jatkuvasti sotilaitaan ympäri maailmaa. Ja jos konfliktia ei saada aikaiseksi normaalein keinoin, se luodaan (Irak) - oleellista amerikkalaisille on pitää Yhdysvaltojen armeija maailman tehokkaimpana. On myöskin hyödyllistä, että uusimpia aseteknologioita testataan käytännössä mm. juutalaisten toimesta esimerkiksi palestiinalaisiin. Mihin amerikkalaiset oikeastaan varautuvat ja harjoittelevat?

Amerikkalaiset sinitakit karauttavat apuun - osin pyytämättä ja yllättäen

Aiemmin Saksan kolmannesta valtakunnasta vapautusta hakenut Eurooppa pyysi amerikkalaiset hätiin I - ja II Maailmansodassa. Jenkit karauttivat sinitakkien malliin apuun ja vapaa markkinatalous ennallistettiin tai entisestään tuettiin. Aseet olivat puhuneet. Aseet saadaan puhumaan myös pyytämättä ja yllättäen. Mitä etuja amerikkalaiset valvoivat ja mitä he valvovat tänään?

Kiina on seuraava talouden mahti maailmassa

Kiinalaiset eivät ole sotilaskansa, kuten on USA. Kiina on kauppakansa, joka ei puutu suvereenien maiden sisäisiin asioihin. Vapaa markkinatalous ja valkoinen ihmiskäsitysfilosofia ottaa taas reippaasti kantaa muiden asioihin, vaikka olisi omiakin hoidettavana. Tässä kohtaantuu vedenjakaja uudessa maailmanjärjestyksessä. Milloin uusi ja vanha maailmanjärjestys 2/ törmäävät lopullisesti, vai syntyykö konsensus?

Lopulta on kysymys vain puhtaasta vedestä ja ruoasta

Kiina tarvitsee paljon uutta maa-alaa, jota se ei asein valloita, vaan ostaa ja vuokraa. Kiina tarvitsee paljon puhdasta vettä - sitä se ei ota asein, vaan vaihtaa sitä venäläisiltä tuoden investointeja ja työvoimaa Siperian "loputtomille" raaka-ainelähteille. Kiina ottaa osuutensa maapallon varannoista - ollen noin suhteessa 1,32/ ~7 (Intialla miltei sama). USA:n vastaava osuusluku olisi noin 0,3/ ~7 3/ ja venäläisten ~0,14/ ~7. Meidän suomalaisten osuus on 0,05/ ~7. Tiedämme paikkamme.

Ketkä loivat edellytykset Kiinan talousnousulle?

Lähinnä amerikkalaiset kuluttajat loivat osaltansa vahvasti kiinalaisen maailmanhistorian suurimman ja nopeimman talouskasvun. Amerikkalaiset ja me eurooppalaiset olemme siirtäneet historiallisen suuret ostovoimansiirrot kiinalaisille kuluttajille ja tovereille. Läntisten yhtiöiden tuotantosiirrot Kiinaan mahdollisti kolme asiaa: Maaiman suurin yksittäinen markkinapotentiaali, halpa, ahkera ja oppivainen työvoimasaanto sekä olemattomat ympäristölait - menimme ja paskansimme kiinalaisten taskuun saavuttaaksemme enemmän voittoja yhtiöillemme 4/.

Maailma on jo muuttunut ja muuttuu kiihtyvästi

Kiina nousee USA ohi taloudessa jo noin vuonna 2025 (jonka muuten Suomen Pankin osastopäällikkö, tohtori Pekka Sutela ennusti tarkoin jo kahdeksan vuotta sitten). USA taantuu, mutta nousee taisteluun mukaan. USA:ssa, ollenkin maailman lihavin kansa, on myös uskomaton tunnemaailma (nk. hollywood independence day -ilmiö ja - syndrooma) sekä kova yrittämisen meininki.

Silti maailman tarkimmin valvotussa vapauden maailmassa USA:ssa ei kyetä kollektiviuden mukaisiin massan kokonaishyötyihin, mikä taas tuhansien vuosien keisarivaltaan 2/ tottunut Kiina kykenee mobilisoimaan kansakunnastansa. Miten meidän kotoinen kuluttajan ja heräävän ympäristötuhon idealismiin uppoutunut EU sisäistää kahden maailman suurimman yhteenottoon - oli se sitten taloudellista tai aseellista.

Eurooppalainen irtiotto?

Otammeko irtiottoa EU:na Saksan johdolla amerikkalaisten ideologiasta ja aseholhouksesta? Huomioimmeko vieressämme olevat maailman suurimmat raaka-aine- ja energiavarat omaavan nousevan Venäjän? Toisaalta kiinnitymmekö entistä lujemmin vanhasta kiitollisuuden velasta amerikkalaisten jargoniaan 'vapaan maailman puolustajana' ja jenkkien ydinasesateenvarjon turvaan sitoutujana?

Kiinan ja Venäjän liitto voi olla raaka tosiasia, jo maa-aluepolitiikan vuoksi

Miten maailman polarisaation käy, jos Venäjä löytää uudelleen Kiinan? Kiinassa on työvoima ja raha sekä Venäjällä raaka-aineet ja energia. Mitä jää meille eurooppalaisille? Onko nyt tullut aika maksaa ne satojen vuosien velat, jotka kolonnialismina ja myöhempänä markkinataloutena ryöstimme nykyisiltä kehitysmailta, nostaen pitkälti niiden ansiosta nykyisen maallisen vaurautemme.

Vai aloitammeko esimerkin näytön ja viimeisen sadan vuoden ympäristötuhojen korjausprosessit kannustaen nousevia ja kehittyviä maita mukaan. Olemmeko valmiit kulutuspuolitukseen tasarvoisemman maailmanjaon aikaansaamiseksi 5/ - mikä on meidän osuutemme maapallovastuusta? Miten pärjäämme alkaneessa maailmanlaajuisessa työn uudelleen jalon taistelussa?

Lopun alku vai uuden mahdollisuuden löytäminen?

Millaiseen taisteluun amerikkalaiset ryhtyvät turvatakseen maailman suurimman kuluttajan ja ympäristöjäljen tekijän roolin ja aseman muuttuvassa maailmassa - herääkö vastuu ja mistä se herää? Viime viikolla julkistettiin maailmalle ISO 26000 vapaaehtoinen ohjeistus, jossa olivat käytännössä kaikki maailman maat mukana - myös Kiina, USA ja EU.

...
*/ globaali(pelto)hehtaari - global hectare - gha [LINK to gha]

Kirjoitukseen liittyvät tekstiviitteet,
[size=85:3rwvy61o]1/ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/03/ ... oalle.html
2/ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/07/ ... ntasi.html
3/ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/06/ ... ustus.html
4/ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/08/ ... la-ja.html
5/ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/10/ ... ailla.html[/size:3rwvy61o]

...
Ilkka Luoma
http://www.facebook.com/first.ilkka
http://ilkkaluoma.kuvat.fi

--------------------------------------------------------------------------------

[size=85:3rwvy61o]Kuvia Kiinasta A:sta Ö:hön [ http://www.kuvat.fi ] ---
--- http://ilkkaluoma.kuvat.fi/kuvat/?type= ... arch=kiina ---[/size:3rwvy61o]

...
[size=85:3rwvy61o]Sent:
Cc: jutta.urpilainen@eduskunta.fi ; erkki.tuomioja@eduskunta.fi ; sauli.niinisto@eduskunta.fi ; presidentti@tpk.fi ; jyri.hakamies@defmin.fi ; ari.puheloinen@mil.fi ; Eero Paloheimo ; haavisto@fin.la ; heidi.hautala@europarl.europa.eu ; timo.soini@europarl.europa.eu ; anni.sinnemaki@tem.fi ; mauri.pekkarinen@tem.fi ; alexander.stubb@formin.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi
Sent: Monday, November 08, 2010 8:06 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Ajautuvatko USA ja Kiina välienselvittelyyn, mutta millaiseen?[/size:3rwvy61o]

[size=50:3rwvy61o][5678/380352][/size:3rwvy61o]

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Kommentit (8)

Mitä etuja amerikkalaiset valvoivat ja mitä he valvovat tänään?++++ Omia. He kutsuvat tätä nimikkeellä "national interests". Verrattain hassu näkökanta että pitää olla marines paikalla turvaamassa USA:n etuja jossain vaikka kyseinen USA on tiukasti ajanut vapaakauppaa. Noh, hehän haluavat valvoa raaka-aineiden halpaa saatavuutta jotta voivat sitten myydä tavaroina takaisin hyvään hintaan. Kiva yhtälö.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Ilkka Luoma

Kiina on seuraava talouden mahti maailmassaNäinhän se on ! Teollisuuden siityessä Kiinaan seuraa perässä koulutus , ja myöskin tuotekehittely. Kaikki tuo on poissa länsimaitten talouksista , jotka toden näköisesti tulevat
näivettymään suurkapitalistien ahneuden takia.
Sillä juuri tuo ahneus on nykyisen "Kiina ilmiön" pohjalla.

Ilkka

Lopulta on kysymys vain puhtaasta vedestä ja ruoastaUskoakseni Kiinan naapurimaat , Mongolia ja muutama muu pikkuvaltio tulevat liittymään Kiinaan ihan vapaaehtoisesti.

Ketkä loivat edellytykset Kiinan talousnousulle?

No tuo ei ihan pidä paikkaansa, sillä kyseessä oli amerikkalaiset, mutta ei kuluttajat vaan spekulaattorit ja sijoittajat . He näkivät Kiinan valtavana mahdollisuutena rikastua, idän valtavilla markkinoilla.
Rahallahan ei ole isänmaata, joten on yks lysti mistä se tulee, ja ihan yks lysti jos oman maan kansalaiset kärsivätkin. Tämä on kapitalismia. !!

Maailma on muuttunut ja muuttuu kiihtyvästi.

USA: tuskin nousee mukaan kilpailemaan Kiinan kanssa taloudellisesti, sillä pääomavirrat joilla kilpailua voitaisiin rahoittaa, eivät nykyisin enää suuntainnu entisessä määrin USA:han.
Rahavirrat Kiinasta ulos suuntautuvat veroparatiiseihin, jos niitä tulevaisuudessa onkaan
nykyisiä määriä.
Kaikki länsimaat , USA mukaanluettuina velkaantuva´t kiihtyvällä vauhdilla, velkaantuminen
ei ole talouden kannattamattomuudesta johtuvaa, vaan johtuu yhteiskunnan salliessa eräitten tahojen yhteiskuntaakin kohtaan kohdistuvat taloudelliset toiminnat.

Jos vielä ehditte, niin katsokaa Canal digitaal+ first kanavalta ( muistaakseni)
Michael Mooren ?? Dokumentti kapitalismista.
Tuli taas jaa eilen, enkä kerinnyt alkua kattomhan.

Tyhjentävä raportti USA:n touhuista , ja valtaapitävien kieroilusta, joka aiheutti
edellisen niin sanotun talouskuplan , joka paljastuikin valtavaksi huijaukseksi ,ja lopulta jopa pösilömmän Bussin avulle tehtyyn kansakunnan rahavarojen ryöstöön.

Kannattaa kattoa!!

Eurooppalainen irtiotto .
Otammeko irtiottoa EU:na Saksan johdolla amerikkalaisten ideologiasta ja aseholhouksesta?

Kuhan nyt ensiksi selviäisimme irti EU:n ideologiasta, se olisis jo saavutus.

Saksassa on nousussa valtavasti ulkomaalaisvastaisuus, joka koetaan uhkana koko länsimaalaiselle kulttuurille.
Vasta-aikoihin julkaistussa kohukirjassa näytetään toteen muutamia ulkomaalaistaustaisten
taholta aiheutuvia uhkakuvia.

Joista varsin "populääriksi " on noussut todistettu väite siittä että Saksalaisuus on häviämässä jopa saksassa.
Saksalaiset eivät synnytä lapsia , johtuen maan työllisyystasosta ja siitä seurauksena olevasta kustannustasosta, ja osittain kulttuurillisistakin syistä.
Sen sijaan Arabialaista ja Turkkilaista syntyperää olevat lisääntyvät huimaa vauhtia.

Olikohan ne laskelmat tuossa suhteessa sellaista luokkaa, että maahanmuuttajat ovat enemmistönä vuoteen 2015 mennessä ? Sitä luokkaa kuitenkin.
Samat ongelmat koskevat koko EU:ta.

Kiinan ja Venäjän liitto voi olla raaka tosiasia, jo maa-aluepolitiikan vuoksi

Venäjän saapi unehuttaa pois laskuista ,, toistaiseksi. Maa on joutunut rosvojen valtaan.
Raaka-aineita kyllä riittää, mutta niitten hyödyntäminen on taantumassa.
Ulos niitä viedään kuitenkin kiihtyvällä vauhdilla, mutta niitten käyttöä estää huutava rahan puute. Elikkä valtiolla ei ole rahaa, koska " mafisot " näyttävät hallitsevan liike-elämää.

Jos muutosta ei tapahdu, on venäjä kuihtumassa , ja jopa hajoamassa vieläkin pienempiin palasiin.

Näin on nisut uunissa !

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Mielenkiintoiseksi geopolitiikka muuttuu siinä tapauksessa, että Kiinan tapainen diktatuuri saa hyvin nopeassa aikataulussa maailmassa suvereenin talous- ja asemahdin ilman konkreettista vastavoimaa.

Kell älli on, se funtsikoon.

- Ubi bene, ibi patria -

Ilkka Luoma

USA on eniten sotinut kansakunta viimeisen sadan vuoden aikana. Kiinalaisilta menee yli 10 vuotta lentotukialusoperaatioiden opetteluun.
Jostain kumman syystä USA ei omilla tuhotilastoillaan pääse edes lähelle Kiinan ennätyksiä ainakaan ihmisuhrien määrässä.

Sitten kun Kiinasta alkaa tulla jotain yhtä viileetä kuin Michael Jackson tai Simpsonit niin sitten minäkin uskon että he ovat kilpailukykyisiä rauhan monumenttien rakentamisessa.

Socrates
Seuraa 
Viestejä8971

"Ilkka Luoma" kääntää asiat päälaelleen, teksti voisi olla Moskovan myllystä !

Aivan kuin USA olisi aina ensinnä rynnännyt sotimaan? Muistaakseni Yhdysvallat liittyi sekä ensimmäiseen että toiseen maailmansotaan vasta pakotettuna, muista Pearl Harbor ! Koreassa Kiinan tukemat kommunistit hyökkäsivät ensin ja sama oli Vietnamissa, Vietkong aikoi tehdä kommunistisen Vietnamin ja onnistuikin. Saddam Hussein hyökkäsi Kuwaitiin ja olisi jatkanut Saudeihin ilman USA:n ja koalition väliintuloa. Jne.

"Sodan ensimmäinen uhri on totuus" ja niin näyttää olevan "Ilkka Luoman" informaatiosodankin !

Hannu Tanskanen
"Ilkka Luoma" kääntää asiat päälaelleen, teksti voisi olla Moskovan myllystä !

Aivan kuin USA olisi aina ensinnä rynnännyt sotimaan? Muistaakseni Yhdysvallat liittyi sekä ensimmäiseen että toiseen maailmansotaan vasta pakotettuna, muista Pearl Harbor ! Koreassa Kiinan tukemat kommunistit hyökkäsivät ensin ja sama oli Vietnamissa, Vietkong aikoi tehdä kommunistisen Vietnamin ja onnistuikin. Saddam Hussein hyökkäsi Kuwaitiin ja olisi jatkanut Saudeihin ilman USA:n ja koalition väliintuloa. Jne.

"Sodan ensimmäinen uhri on totuus" ja niin näyttää olevan "Ilkka Luoman" informaatiosodankin !
Niin, miten tämä liittyy siihen että Kiina on kohta maailman suurin talousmahti?

Myös USA käy kauppaa Kiinan kanssa ei siinä paljon kysellä montako kukin tappoi ja milloin kun täytyy saada tuotettua tavaraa mahdollisimman suurella voitolla. Taitaa "kapitalistikin" olla tyytyväinen, kun Kiinassa työläiset pidetään kurissa, ekä paljon lakkoilla.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Kyllä Luoman kirjoituksessa oli selkeä poliittinen kannanotto. Ilman sitä tekstin sisältö olisi mahtunut muutamaan virkkeeseen. HT.n kommentti huomioi vastauksessaan asian, mutta hiukan provosoivasti. Jonkinlaista satiiria ehkä?

edit: korvattu sana "teksti" sanoilla "tekstin sisältö".

- Ubi bene, ibi patria -

Avausviesti on varsin mielenkiintoinen minun mielestäni, eikä vähintään siksi, että jokin aika sitten (muistini on varsin huono) luin kirjoituksen siitä kuinka kuinka tulevassa maailmanhallinnossa USA:lla ei ole muuta roolia kuin aseet ja niiden käyttö; USA on siis tulevassa "one world government":ssa poliisin roolissa joka lähettää joukkonsa selvittelemään ihmisryhmien välisiä laajempia konflikteja.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat