Seuraa 
Viestejä14390

Terveiset valittavalle presidentille!

Seuraavan kuusivuotiskauden ratkaisuksi tulee uudistuminen, ei säilyttäminen. Suomi elää kaupasta ja erityisesti viennistä. Markkinointi- ja edustamistaito muodostavat merkittävän osan presidentin tehtävistä, mikäli hän haluaa edesauttaa uudistajan lailla kauppamme kehitystä ulkomailla.

Kyllästykseen puhkipolemisoitu ja selitelty Nato-kysymys ei ole liittymisineen tai liittymättömyyksineen oleellinen asia nyt. Oleellista on tunnustaa historillisten naapurien vaikute. Venäjä on ja pysyy Suomen lähipiirissä. Venäjän kauppa on lisääntynyt eniten ja on ottamassa samaa asemaa kuin Kekkosen bilatelaarisen kaupan aikana. Suomeen on perustumassa uusi komitea, joka tulee edesauttamaan Suomen ja Venäjän välistä kauppaa, sekä kanavoimaan venäläisiä investointeja mm. Suomeen.

Suomi kiinnostaa myös matkailullisesti; niin Venäjältä kuin Kiinasta matkailijaluvut ovat nousussa. Venäläisiä kiinnostaa myös meidän turvallinen, puhdas ja rauhallinen ympäristö; mm. Suomen puhtaimman veden, juomakelpoisen Puruveden rannalle Pohjois-Karjalaan on rakentumassa Venäjän ylimmän johdon tärkeän neuvonantajan kesänviettopaikka.

Uusi presidentti aloittakoon uudistusvaiheen Suomessa alueille, mihin hänellä on luontaista kykyä ja valtuuksia. Kaupallinen Suomi luo hyvinvoinnin siemeniä myös huomiselle. Työ on myös kaupallisuuden lähtökohta ja työ tulee asettaa uudestaan Valtiomme erityiseen suojelukseen. Kekkosen aikana sadantuhannen ylittänyt työttömyys julistutti Kekkosen reaktiona hätätilahallituksen, siksi merkittäväksi tuolloinen presidenttimme koki kansalaisten oikeuden ja mahdollisuuden työhön.

Presidentti on erityisesti henkinen vaikuttaja ja hänen karismansa tulee hoitaa vaikuttamiset myös maaliin ja toteutukseen saakka. Suomi saa EU-puheenjohtajuuden vuoden jälkipuoliskolle, tuolloin mm. järjestetään EU:n ja Aasian maiden huippukokous, johon odotetaan mm. Kiinasta valtion ylintä johtoa. Tämä kokous on Suomen ratkaisuaika. Suomi on hyvässä huudossa Kiinassa, missä on maailman liukuhihna vieden työtä, sijoituksia ja suunnittelua, mutta tuoden kysyntää ja aktiviteettejä huippuosaamiselle, jota Suomessa on.

Presidenttimme antakoot erityistä huomiota luottamuksellisiin ja toimiviin kaupallisiin suhteisiin Venäjälle, Kiinaan ja Saksaan, unohtamatta Ruotsia. "Unohdetaan" NATO-touhotus, sen pohdinnan aika tulee tai sitten ei. Suomella on historiallinen naapuri, jonka kanssa voimme tehdä sen suurimman "kaupan" vielä seuraavan kuuden vuoden aikana. Venäjä on Euroopan energiapankki ja Kiina etabloituu yhä voimakkaammin Eurooppaan. Suomeen on jo perustettu ensimmäiset täysin kiinalaiset yhtiöt suomalaisuuden ollessa heidän hallituksissaan.

Ilkka Luoma

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat