Seuraa 
Viestejä45973

Näitähän väitetään tapahtuvan alvariinsa suurissa leikkauksissa. Että potilaan sielu irtoaa kehostaan ja katselee tapahtumia yläpuolelta. Kertoo jopa mitä leikkausen aikana on keskusteltu. Nämä tapahtuisivat aina silloin, kun potilas on erittäin syvässä tajuttomuuden tilassa - jopa lähes kliinisesti kuollut.

Mutta missä ovat todisteet??? Jos kerran salissa on lukuisa määrä hoitajia ja lääkäreitä, niin miksi eivät saa vertailtua, pitääkö potilaan sepustukset paikkansa vs mitä salissa on todella puhuttu, kun kerran paikalla on paljon henkilökuntaa?
Jos se mitä potilas kertoo ja jonka hoitohenkilökunta toteaa yhtäpitäväksi, niin silloin tulisi todistettua sielun olemassaolo. Sitä todistetta ei vaan ole kuulunut.

Huuhaa??

Sivut

Kommentit (18)

Leikkurin henkilökunta on vaitiolovelvollinen yleensä ottaen kaikesta mitä leikkaussalissa tapahtuu. Nukutetut ihmiset muun muassa saattavat pulputtaa asioita joista eivät mielellään kuulisi uudelleen miltään taholta. Eikä sitten varmasti olisi kovin terapauttista kuulla, että "sinä se sitten haahuilit siellä katossa kun me yritettii saada sitä vuotoo tukittua..."

Toisekseen, on vaikea tavoittaa juuri sitä henkilökuntaa, joka on ollut leikkauksessa. Osasto, poliklinikat ja leikkaussali ovat niin eri maailmoja.

Koneistolla on ihan täysi työ saada rutiini läpi (potilas hoidettua) ilman että se alkaa hakea ylimääräisiä tehtäviä. Hoitotyössä täytyy olla jalat maassa - toispuoleisille ei pahasti ole aikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voisihan sen leikkauksen nauhoittaa filmille. Ensin haastatella potilasta ja sitten verrata hänen kertomaansa siihen, mitä videolla leikkaussalissa tapahtuu ja mistä leikkaussalin henkilökunta keskustelee. Sellainen koe on tietääkseni joskus tehty, jossa katonrajaan oli piilotettu jotain kuvia tai esineitä, jotka saattoi nähdä vain ollessaan siellä. Niiltä, jotka olivat kokeneet ruumiista irtaantumisen, oli kysytty, olivatko he havainneet niitä. He eivät olleet.

Sepi
Noita leikkaussalin tapahtumien havainnointia tapahtuu pikemminkin liian kevyen narkoosin aikana, kun potilas on osin hereillä.Mutta kevyessäkin narkoosissa on silmät kiinni. Todisteeksi ei siis riitä, mitä on kuullut, vaan myös mitä on nähnyt.

Eräs leikkauksia tehnyt kirurgi on kirjoittanut kirjan eräiden potilaiden puhuttua leikkauksen aikana tapahtuneista asioista, joista potilaalla kaiken järjen mukaan ei pitänyt olla tietoa.
Ihmeellisiä asioita. Tunnelikokemus oli yleisin.
Luin kirjan jo parikymmentä vuotta sitten, eikä se silloinkaan ollut ihan uusi kirja.

No ei siellä tietenkään kukaan leiju, höhlä. Koko tapahtuma on vain leikattavan päässä, jälkeenpäin syntynyt mielikuva.

Sitä en tiedä, miksi näin on. Muistan itse muutamia tapahtumia lapsuudestani ja myöhemmältäkin iältä, joita muistellessani katson niitä ikään kuin ulkopuolisena. Eli niin että näen itseni tapahtumahetkellä. Yleensä nämä tilanteet ovat aina jollain tasolla vaarallisia, esim. kun iskin kerran takaraivoni katulamppuun väistäessäni pulkalla läheltä ohi kiitävää velipoikaa (aivojen näköosahan kai sijaitsee takaraivossa, tuolloin kun näin oikeasti tähtiä!).

Tästä voisi päätellä, että ko. asia on jokin ihmiseen sisäänrakennettu tapa käsitellä tilanteita, joissa oma henki on vaarassa. Vähän niinkuin opetusta, katso nyt tarkkaan mitä teit väärin.

Tiedä häntä.

faq
Näitähän väitetään tapahtuvan alvariinsa suurissa leikkauksissa. Että potilaan sielu irtoaa kehostaan ja katselee tapahtumia yläpuolelta. Kertoo jopa mitä leikkausen aikana on keskusteltu. Nämä tapahtuisivat aina silloin, kun potilas on erittäin syvässä tajuttomuuden tilassa - jopa lähes kliinisesti kuollut.

Mutta missä ovat todisteet??? Jos kerran salissa on lukuisa määrä hoitajia ja lääkäreitä, niin miksi eivät saa vertailtua, pitääkö potilaan sepustukset paikkansa vs mitä salissa on todella puhuttu, kun kerran paikalla on paljon henkilökuntaa?
Jos se mitä potilas kertoo ja jonka hoitohenkilökunta toteaa yhtäpitäväksi, niin silloin tulisi todistettua sielun olemassaolo. Sitä todistetta ei vaan ole kuulunut.

Huuhaa??
Kuulemma joku kirurgi on pstänyt katossa olevan lampun päälle lapun johon on kirjoittanut sanan jonka ruumiista irtaantuneen on helppu muistaa.

Kukaan ei ole kuitenkaan sitä tiennyt.

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265
faq
Mutta kevyessäkin narkoosissa on silmät kiinni. Todisteeksi ei siis riitä, mitä on kuullut, vaan myös mitä on nähnyt.
Mitäköhän leijuessa on nähty - kirurgi työssään ja avustajat ympärillä?

Huuhaa.

Omakohtaiset nukutukset, kolme kaikkiaan on menny ihan tajuttomana.
En o kyllä muutenkaan "irtoillu ruumistani" kun mulla ei ole sielua. Se ei varmaan toimi meillä maahisilla?

Lapsena podin niitä "putkia", näkökentän supistumista ja sitten poissaolokohtus. Johtuu kuulemma ohimolohkoepiletisyydestä. Yleinen lapsilla. Aivot ei ole vielä kunnolla kehittyneet niin siks on aistivöääristymiä, näkö- ja kuulohäiriöitä.

Nukutusaineet voi vaikuttaa tietenkin eri tavoin eri-ihmisillä ja niitten aikana aivot keinotekoisessa unessa voi kokea vaikka miten hurjia juuttuja tajuttomuuteen vajotessa ja siitä herätessä.

Kait "hörhöilyä" esiintyy enemmän niillä jotka sellaiseen uskoo?

Siinä Prisman kuolema-dokumentissa potilas kuvaili yksityiskohtaisesti hänelle suoritetut toimenpiteet leikkauksessa, kirurgi ja toiset mukana olleet vahvistivat kertomukset. Samaisessa dokkarissa aivospesialisti sanoi, että vielä on asioita, joita tiede ei kykene selittämään.

Antti Revonsuo toteaa tässä pätkässä, että aivokuorta stimuloimalla voidaan aikaansaada ruumiistairtaantumiskokemuksia:

http://www.youtube.com/watch?v=BQ3OfB52 ... re=related

Hauskana pelotteluhypoteesina heitän teille tämmöisen. Eli leikkaus-nukutuksessa heräät, et pysty liikkumaan ja tunnet kaikki viillot. Tunnet koko homman alusta loppuun etkä pysty tekemään mitään, et edes huutamaan kohtuutonta tuskaasi. Sitten unohdat herättyäsi kaiken etkä siten kerro havainnostasi kelleen. Seuraavassa leikauksessa toteat ennen viiltoa että "vttuh, taas mentiin"

Minut leikattiin viimeksi 70-luvulla. En väitä muistavani mitään. Toivottavasti ne seuraavassa mahdollisessa leikkauksessa seuraavat aivon sähkötoimintaa, niin ehkä pystyisi jotenkin ilmoittamaan viiltäjälle kasvavasta kivusta. Noh, ehkei se mene oikeasti näin..

Eräällä naisella oli todettu aivokasvain, joka oli pahassa paikassa, sillä menetettävänä oli paljon, jos olisi leikattu yhtään liikaa. Siitä syystä nainen oli hereillä leikkauksen aikana, ja häneltä tuntemuksista kyselemällä voitiin leikkaus kohdentaa tarkasti.
Kun neurokirurgi ärsytti instrumentilla naisen otsalohkosta tiettyä kohtaa, nainen sanoi tuntevansa jumalan läsnäolon ja kun kirurgi loitonsi instrumenttia, nainen sanoi jumalan poistuneen, jolloin kirurgi kosketti jälleen samaa kohtaa kuin edellä ja jumala palasi.

Kasvain poistettiin todella tarkasti, eikä nainen menettänyt toimintakyvystään juuri ollenkaan. Tämän tv:ssä esitetyn leikkauksen jälkiseuraamuksista en tullut tietämään, oliko neurokirurgi leikannut jumalan pois, mutta tuskinpa.

Onkohan uskovaisten "jumalan sijaintipaikan" kohdalla ateistien otsalohkossa se Alice Millerin "elämänsä näyttämö", jossa asianomaisen lapsuuden draama on muille näkyvänä?

Asia ilmenee tietyssä kontekstissa kuten tuo leikkaussali. En muista yhtään tarinaa yksinollessa tapahtuneesta OBE kokemuksesta. Voi hyvin olettaa että se on ryhmädynaaminen tapahtuma missä joku läsnäolija toimii nukutetun havainoijana ja havainnot välittyvät tuntemattomalla mekanismilla. Jos se ei ole piiloviestejä asetellut lääkäri, niin viesti ei välity. Olisikin hyvä tutkia liittyykö asiaan tietyt henkilöt.

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
tietää
Asia ilmenee tietyssä kontekstissa kuten tuo leikkaussali. En muista yhtään tarinaa yksinollessa tapahtuneesta OBE kokemuksesta. Voi hyvin olettaa että se on ryhmädynaaminen tapahtuma missä joku läsnäolija toimii nukutetun havainoijana ja havainnot välittyvät tuntemattomalla mekanismilla. Jos se ei ole piiloviestejä asetellut lääkäri, niin viesti ei välity. Olisikin hyvä tutkia liittyykö asiaan tietyt henkilöt.Minulla on ollut OBE-kokemus ja olin aivan yksin, joten ainakaan ilmiön subjektiivinen kokeminen ei edellytä mitään ryhmädynamiikkaa.

Olin kotona (asun yksin) ja nukuin kovassa kuumeessa sängyn pohjalla. Jossain vaiheessa havahduin siihen, että koin olevani huoneen katonrajassa jotenkin ihmeellisesti poikittain ja katsoin sängyssä makaavaa itseäni. Kokemus oli hyvin mielenkiintoinen.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat