Seuraa 
Viestejä8971

Ilmatieteen laitoksen tutkija näkyy saaneen Haloskan laatuinnovaatiopalkinnon keksimästään hypoteettisestä "sähköpurjeesta". Tämä todistaa taas omalta osaltaan sitä,että tulee kuulua "piireihin", ilman niitä voit keksiä vaikka ikiliikkujan ilman että kukaan lotkauttaa korvaansakaan !

http://www.ava.fmi.fi/~pjanhune/Esail/

Sunnuntain hesari kertoi keksinnöstään. Muistan kun parikymmentä vuotta sitten esitin erään avaruuteen liittyvän keksinnön. Kukaan ei ollut siitä vähääkään kiinnostunut ja puolipakolla sain "Tähdet ja Avaruus" -lehden julkaisemaan artikkelini. Se johti kutsuihin Novosibirskin yliopistolle ja NASA:n Langleyn tutkimuskeskukseen kertomaan innovaatiosta. Vasta kun amerikkalainen proffa Leik Myrabo sen keksi uudelleen kahdeksan-yhdeksän vuotta myöhemmin,sitä alettiin testata White Sand´issa ja todettiin aktuaaleilla kokeilla konsepti toimivaksi,sittemmin se julistettiin salaiseksi militäärikytkentöjensä johdosta (US Air Force tuli mukaan rahoittamaan !). Nyt heräsi hesarikin ja tiedepalstansa julkaisi pienen yhden palstan jutun innovaatiostani.

Kaikki kunnia Janhusen keksinnölle, vaikken uskokaan sen toimivuuteen. Jopa aurinkopurjeen toiminnan periaatetta kritisoidaan ja aurinkotuuli on vain 1/5000 osa säteilypaineesta. Kuitenkin keksinnön yhteydessä esitetään,että purjeella voi myös luovia takaisin aurinkoon päin. Tätä on vaikea uskoa, merellähän luovimiseen tarvitaan köliä, otetta väliaineeseen. Wiki väittää samaa, muttei mitenkään perustele väitettään.

Kuinka on, merimiehet ?

Sivut

Kommentit (109)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31287
Hannu Tanskanen

Kaikki kunnia Janhusen keksinnölle, vaikken uskokaan sen toimivuuteen. Jopa aurinkopurjeen toiminnan periaatetta kritisoidaan ja aurinkotuuli on vain 1/5000 osa säteilypaineesta. Kuitenkin keksinnön yhteydessä esitetään,että purjeella voi myös luovia takaisin aurinkoon päin. Tätä on vaikea uskoa, merellähän luovimiseen tarvitaan köliä, otetta väliaineeseen. Wiki väittää samaa, muttei mitenkään perustele väitettään.Ei sillä samalla tavalla siksakkia luovita kuin veneellä. Mutta kääntämällä purje asentoon, jossa se suuntaa aurinkotuulen hiukkaset hidastamaan ratanopeutta, rata vähitellen pienenee.

[code:1jqljh3s]

|
rata ^
|
| /
|/
--aurinkotuuli---->---O <- luotain
/|
/ |

[/code:1jqljh3s]

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä31287
Hannu Tanskanen
Mikä on "ratanopeus" tässä tapauksessa, purjehan suuntaa kohtisuoraan poispäin auringosta?Tuossa kuvassa Aurinko on vasemmalla ja ratanopeus on ylöspäin. Purje tuottaa voiman, joka kohdistuu oikealle alas (käsittääkseni aurinkotuulen hiukkaset heijastuvat siitä kimmoisasti). Sellainen voima pienentää ratanopeutta. Vaikka purje olisi kohtisuoraan Aurinkoon ja voima siten kohtisuoraan ratanopeutta vastaan, rataliikemäärä pienenee.

Socrates
Seuraa 
Viestejä8971
Neutroni
Hannu Tanskanen
Mikä on "ratanopeus" tässä tapauksessa, purjehan suuntaa kohtisuoraan poispäin auringosta?Tuossa kuvassa Aurinko on vasemmalla ja ratanopeus on ylöspäin. Purje tuottaa voiman, joka kohdistuu oikealle alas (käsittääkseni aurinkotuulen hiukkaset heijastuvat siitä kimmoisasti). Sellainen voima pienentää ratanopeutta. Vaikka purje olisi kohtisuoraan Aurinkoon ja voima siten kohtisuoraan ratanopeutta vastaan, rataliikemäärä pienenee.Testasin vain ! Toki alus aina lähtee joltain radalta, jossa sillä on jonkin kappaleen, Maan, Kuun tai Auringon tms. kiertoradan nopeus,jota lisäämällä rata laajenee ja lopulta pakonopeuden saavutettuaan muuttuu hyperbeliksi, joka ei enää palaa lähtöpisteeseen.

Socrates
Seuraa 
Viestejä8971

Ei kai sentään sähköpurje,eikös sen pitäisi mennä ylös vasta tuolla virolaisella kilon satelliitilla?
Tarkoittanet japanilaisten purjetta, tietääkö joku sen tuloksista? Jenkkien yksityinen firmahan yritti purjettaan ylös vuosia ostamalla ammuntoja venäläisten Volna-sukellusveneohjukselta,muistaakseni ensimmäinen räjähti heti pintaan tultuaan ja toinen katosi lopullisesti,loppuiko rahat siihen,en tiedä? Kirjoitin viimeksimainitusta aikoinaan TM:aan, jutun pdf löytyy täällä toisesta topikista.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Hannu Tanskanen
Muistan kun parikymmentä vuotta sitten esitin erään avaruuteen liittyvän keksinnön. Kukaan ei ollut siitä vähääkään kiinnostunut ja puolipakolla sain "Tähdet ja Avaruus" -lehden julkaisemaan artikkelini. Se johti kutsuihin Novosibirskin yliopistolle ja NASA:n Langleyn tutkimuskeskukseen kertomaan innovaatiosta.Ihan uteliaisuudesta... Mikä tuo keksintö oli?

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Socrates
Seuraa 
Viestejä8971
Aweb
Hannu Tanskanen
Muistan kun parikymmentä vuotta sitten esitin erään avaruuteen liittyvän keksinnön. Kukaan ei ollut siitä vähääkään kiinnostunut ja puolipakolla sain "Tähdet ja Avaruus" -lehden julkaisemaan artikkelini. Se johti kutsuihin Novosibirskin yliopistolle ja NASA:n Langleyn tutkimuskeskukseen kertomaan innovaatiosta.Ihan uteliaisuudesta... Mikä tuo keksintö oli?"Uteliaisuus tappoi kissan" (Agatha Christie) .

Koska se on salainen, en voi kertoa, NSA kuuntelee ja CIA tappaa !

Ja käyttäisit tietoa kuitenkin väärin,ivaamiseeni .

Socrates
Seuraa 
Viestejä8971

Täh .... poni poisti tuon historiantietoni kuulumisesta SAFF:aan 1960-luvulla ???

Joo,ei ne vastaa rahvaan kyselyihin ! Tyypillistä diktaattorimeininkiä, kuten Hitler, Stalin, Castro, Chavez ja muut niljakkeet. Vaikka porukka olisi kiltisti kuin täti Monica,ne poistavat silloin tällöin jonkun, esim. Tanskanen on kirjoittanut "Hyvää huomenta" hymymerkein ja merkitsevät raporttiinsa "Tanskanen sikaili taas". Muutenhan lehti huomaisi ne tarpeettomiksi ja lopettaisi palkan maksun !

Saksassa oli ennen sotaa (ja sodan aikanakin,mutta sen kertojat ammuttiin) laboratorion päällikkö Herra ja Ylhäisyys. Jos labran siisteydessä ei ollut kertakaikkiaan mitään huomauttamista,päällikkö käveli läpi ja viskoi lattialle rutistamiaan paperinpalloja. Voi sitä onnetonta laboranttia,joka ei oitis rynnännyt korjaamaan sitä pois !

Hannu Tanskanen
Aweb

Ihan uteliaisuudesta... Mikä tuo keksintö oli?
"Uteliaisuus tappoi kissan" (Agatha Christie) .

Koska se on salainen, en voi kertoa, NSA kuuntelee ja CIA tappaa !

Ja käyttäisit tietoa kuitenkin väärin,ivaamiseeni .
No kyllä kai voit kertoa, jos asia on lehdessäkin julkaistu

Olisiko kyseessä tämä:

Wikipedia
Myrabo's "lightcraft" design is a reflective funnel-shaped craft that channels heat from the laser, towards the center, causing it to literally explode the air underneath it, generating lift. This method, however is dependent entirely on the laser's power, and even the most powerful models currently can only serve for modest test purposes. To keep the craft stable, a small jet of pressurized nitrogen spins the craft at 6,000 revolutions per minute. Lightcraft were limited to paper studies until about 1996, when Myrabo and Air Force scientist Franklin Mead began trying them out.

The first tests succeeded in reaching over 100 feet, which compares to Robert Goddard's first test flight of his rocket design.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Hannu Tanskanen

Koska se on salainen, en voi kertoa, NSA kuuntelee ja CIA tappaa !Kuitenkin hetki sitten itkit sitä, ettei siitä ole kirjoiteltu tarpeeksi lehdissä.

Ja käyttäisit tietoa kuitenkin väärin,ivaamiseeniMiksi minä ivaisin sitä, jos olet oikeasti pystynyt johonkin?

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat