Seuraa 
Viestejä45973
Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA suojeli toisen maailmansodan jälkeen satoja vakaviin rikoksiin syyllistyneitä natseja, kertoo sanomalehti New York Times. Lehti on saanut käsiinsä asiaa käsittelevän oikeusministeriön salaisen raportin.

Raportista on julkaistu lyhennelmä, mutta New York Times on saanut sen haltuunsa kokonaisuudessaan. Yhdysvaltain tiedusteluviranomaisten yhteistyöstä natsien kanssa on liikkunut tietoja aikaisemminkin, mutta asia vahvistetaan nyt ensi kertaa virallisesti.

Esimerkkinä raportti kertoo juutalaisten kansanmurhan suunnittelijan Adolf Eichmannin läheisestä avustajasta Otto von Bolschwingista, joka sai vuonna 1954 maahantuloluvan Yhdysvaltoihin ja joka menestyi liikemiehenä. Yhdysvaltain oikeusministeriö aloitti tutkimukset häntä vastaan vuonna 1979, mutta hän ehti kuolla ennen maastakarkotusta.

Toisena esimerkkinä raportti mainitsee Yhdysvaltain kuuraketin kehittäjänä ansioituneen saksalaisen tiedemiehen Arthur Rudolphin. Rudolphin todettiin myöhemmin syyllistyneen satojen pakkotyövankien hyväksikäyttöön saksalaisten V-2-raketteja tuottaneessa maanalaisessa tehtaassa. Rudolph vältti oikeudenkäynnin pakenemalla 80-luvulla Saksaan ja luopumalla Yhdysvaltain kansalaisuudesta.

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/11/ ... origin=rss
Juutalaiset ajattelijat, tiedemiehet ja rikkain osa pakenivat USA:han, sodan loputtua USA suojeli myös siis natseja saaden heiltä tietotaitoa ja osaamista, eli kun raha, tietotaito tms. oli kyseessä, niin ei siinä natsien harjoittamat massamurhat, ihmiskokeet ja sen sellaiset paljoa painaneet.

Olisi mielenkiintoista tutkia USA:n natsikytkentöjä enemmänkin:

Henry Ford

Ford oli yksi näkyvimmistä ja vaikutusvaltaisimmista yhdysvaltalaisista antisemitisteista.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Henry_Ford

Sivut

Kommentit (18)

Eipä tuo liene mikään uutinen. Sotien jälkeen jenkkeihin muutti myös ns. tavallisia natseja joilla ei ollut mitään sen kummepaa tietotaitoa. Tunsin mm. erään edesmenneen hitler-jugendin jäsenen jenkeissä jolla oli maan kansalaisuus.

Tuo Arthur Rudolph oli muuten ilmeisesti jonkinlainen syntipukki sillä samoilla kriteereillä olisi voitu lähettää ne muutkin sadat avaruusohjelman tiedemiehet takaisin saksaan.

Sleepysilver
Eipä tuo liene mikään uutinen.Niin, eipä kait, mutta tavallaan aika karmeaa, että kuinka heidän tekonsa painettiin villaisella, suojeltiin muka juutalaisia, kun samalla suojeltiin juutalaisia vainonneita natsejakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Javert
Sleepysilver
Eipä tuo liene mikään uutinen.Niin, eipä kait, mutta tavallaan aika karmeaa, että kuinka heidän tekonsa painettiin villaisella, suojeltiin muka juutalaisia, kun samalla suojeltiin juutalaisia vainonneita natsejakin.Project Paperclip on ollut tiedossa jo vuosikymmeniä ja ainoa asia mikä tässä on karmeaa on ihmisten hyväuskoisuus, maustettuna puhtaalla sinisilmäisyydellä..

Tutustu huviksesi kenen rahoilla Natsit aloittivat toimintansa:
Wall Street & the Rise of Hitler
http://www.amazon.com/Wall-Street-Hitle ... 0945001533

Javert
Sleepysilver
Eipä tuo liene mikään uutinen.

Niin, eipä kait, mutta tavallaan aika karmeaa, että kuinka heidän tekonsa painettiin villaisella, suojeltiin muka juutalaisia, kun samalla suojeltiin juutalaisia vainonneita natsejakin.

Tuossa vaiheessa oli syntynyt jo uusi rintamasuunta Nuevostoliittoon päin ja siksi natsien tietotaito haluttiin itselle, kulissien takana on varmaankin sattunut melkoisia tilanteita, kun väistämättähän nämä ovat kohdanneet USA:n aiemmin (osin samasta syystä) majottamat anti-natsisaksalaiset.

Mirepoix
Tuossa vaiheessa oli syntynyt jo uusi rintamasuunta Nuevostoliittoon päin ja siksi natsien tietotaito haluttiin itselleJep. Ensin vihollisia, sitten suojelua tietotaitoa vastaan Neuvostoliiton tähden. Viholliskuvat ja ystävyyssuhteet vaihtuvat kulloistenkin intressien mukaan.

Carcara
Ite lainaisit monta miljardia holokaustin ja kontrolloinnin työvälineiden kehittelyyn, etkä ottaisi tietotaitoa talteen? Tuskin.Täsmennätkö?

Taas nämä USA-vihaajat hakemassa kaikkea mahdollista aihetodistetta. Toivovatko he että USA olisi suunnitellutkin holokaustin? Olisihan se heille mannaa.

Ja kyllä uutisesta käy ilmi myös että nämä miehet olisi viety USA:ssa ihan tuomiollekin.

Henry Ford oli kyllä antisemitisti ilman natsikytkentöjä, ihan kuin moni muukin Euroopassa. Mainitaan nyt vaikka se Ohranan tyyppi joka puuhaili "Siionin viisaiden pöytäkirjat".

HumppaKauhu
Taas nämä USA-vihaajat hakemassa kaikkea mahdollista aihetodistetta.Tuskin kannattaa puhua tässä yhteydessä mistään "vihasta", tuo vain osoittaa, ettei USA:lla eikä toisillakaan valtioilla ollut tuohon aikaan mitään moraalia.

Henry Ford oli kyllä antisemitisti ilman natsikytkentöjä, ihan kuin moni muukin Euroopassa.Suomestakin toimitettiin juutalaisia Saksaan, ei tuolloin yksikään valtio ollut mikään puhdas pulmunen.

Fordin väitetään myös tukeneen Adolf Hitleriä jo ennen tämän valtaannousua Saksassa. Esimerkiksi 20. joulukuuta 1922 New York Times väitti Fordin rahoittaneen Hitlerin toimintaa. Väitettä ei kuitenkaan ole pystytty todistamaan muutamia aihetodisteiden antamia viittauksia lukuun ottamatta. Joka tapauksessa haastattelussa vuonna 1923 Hitler sanoi odottavansa, että näkisi "Fordin kasvavan Yhdysvaltojen fasistisen liikkeen johtajana". Hitlerillä oli toimistonsa seinällä myös Fordia esittävä muotokuvamaalaus.

Vuotta ennen toisen maailmansodan syttymistä Ford palkittiin 75-vuotispäivänään natsi-Saksan korkeimmalla ulkomaalaiselle myönnettävällä ansioristillä ("Großkreuz des Deutschen Adlerordens") vuonna 1938. Ford otti kunniamerkin vastaan, vaikka häntä arvosteltiin asiasta kotimaassaan.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Henry_Ford

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Javert
HumppaKauhu
Taas nämä USA-vihaajat hakemassa kaikkea mahdollista aihetodistetta.Tuskin kannattaa puhua tässä yhteydessä mistään "vihasta", tuo vain osoittaa, ettei USA:lla eikä toisillakaan valtioilla ollut tuohon aikaan mitään moraalia.Tämän vuoksi natseista puhuminen on vähän joka paikassa pannassa.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

vihertaapero
Tämän vuoksi natseista puhuminen on vähän joka paikassa pannassa.Juu. Toinen ms oli yksi irvokas näytelmä maailmanhistoriassa, eipä sieltä löydy mitään puolusteltavaa.

[quote="Javert"]
Suomestakin toimitettiin juutalaisia Saksaan, ei tuolloin yksikään valtio ollut mikään puhdas pulmunen. [quote]

Suomi ei kuitenkaan toimttanut Suomen kansalaisia saksalaisille, 8 ei Suomenkansalaista karkotetiin ja ei otettu vastaan pakolaisia. Mutta esim puolueettomista Ruotsista ja Sveirtsistä käänytettiin juutalaisia ja kieltäytyivät vastaanottamasta pakolaisia vastaan. Kerran tuli dokumentti jossa kerrottiin kuinka Yhdysvallat käänyttivat takaisin Saksaan laivan täynnä juutalaisia pakolaisia. Eli harvalla on tämän suhteen "puhtaat jauhot pussissa".

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat