Seuraa 
Viestejä45973

Oho:

“Liiketoiminnassa voidaan pyrkiä asteittaiseen kehitykseen (evoluutio) tai sitten kertaheitolla muuttaa liiketoiminnan logiikkaa (revoluutio). Eikä evoluutiolla tässä yhteydessä ole paljoakaan tekemistä Darwinin kanssa.”

Tarkentaen, taloustiede-, kuten yhteiskuntatieteet ja sosiologia ovat pohjimmiltaan biologiaa, fysiikkaa ja kemiaa. Paljon ei turhaankaan kirjoitetaan verkosto- ja tunnetaloudesta (aivojen dynaaminen tasapaino - bio-sähkökemiallista psossointia, vrt. Damasio tietoisuus = tunteet, ks. myös moraalin kulttuuribioperusta; Hegel, Jung, Bohm, Rawls, Penrose) ja tunteiden tarttuminenhan peilisolujen avulla perustuu kvanttimekaniikkaan.

Moraaliset tunteemme ovat evoluution tuottama mielemme, tietoisuutemme ominaisuus. Koska tietoisuus ja alitajunta kollektiivinen, moraalivaistot - jotka siis perustuvat tunteisiin - ovat Darwinin mukaan ihmislajin kollektiivitista ja kumuloituvaa muistia. Linturin mukaan taas murros (esim. taloudellinen tai poliittinen) kehitykseen kuuluva epäjatkuvuusjakso, jossa tapahtuu evolutionaarinen kvanttihyppy seuraavaan kehitysvaiheeseen ja yhteiskuntamuotoon = kvanttisukupolvet, sanokoon Gröhn mitä lystää."

http://blogit.hs.fi/tiede/?p=67

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat