Seuraa 
Viestejä45973

Ei kukkaan sattuis tietämään minkä niminen se oikeasti on se semmonen suolatankki, minne mennää ja siellä alkaa näkemään ja/tai kuulemaan omiaan? Ja missäpäin tämmesessä pääsis käymään ?

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (3)

Toiset pystyvät tuohon kyllä ilman tankkiakin. Mutta kiinnostaa: siis mikä tankki? Itse ei tarvitse käydä.

aistideprivaatiotankkiako tarkoitat?
Kellunta-allas, Kelluntatankkinakin tunnettu, löytyy tällä hetkellä "tavallisen kansan käyttöön" ainakin messeeniuksenkadulta helsingistä- http://www.freejump.fi/

englanniksi flotation tank, isolation tank, riippuu mitä haetaan.
Mutta tietoa osoitteesta;
http://www.samadhitank.com/

Eli rentoutusmuotona moista käytetään, samoin sensorisessa terapiassa sekä fysioterapiassa. Tankkeja on paria eri laatua; sellaisia missä estetään periaatteessa "kaikki" aistiärsykkeet, ja sellaisia jossa kuunnellaan musiikkia ja rentoudutaan.

Sellainen henkilö kuin John Lilly on aihetta tutkinut:
lainaus netistä;

John Lilly sivusi aihetta kehittäen "aistiriistosäiliön" tutkiakseen 50 - luvulla valloillaan ollutta teoriaa, jonka mukaan ihmiset pysyisivät hereillä vain, mikäli heitä jatkuvasti aktivoitaisiin erilaisin aistiärsykkein .

"Lilly päätti löytää ympäristön, jossa aistiärsykkeitä olisi vain minimaalisesti . Hän asetti suuren vesisäiliön pieneen, äänieristettyyn kellarihuoneeseen ja täytti sen 35-asteisella vedellä, missä lämpötilassa ihmiskeho ei ole kylmä eikä kuuma . Lilly käytti erikoisrakenteista hengityslaitetta ja kiipesi säiliöön kellumaan näennäisesti painovoimattomassa tilassa .
Myöhemmät laiteversiot saivat nimeksi aistiriistosäiliö (sensory deprivation tank), mutta Lilly ei tuntenut häneltä riistetyn mitään . Päinvastoin hän totesi ulkoisten ärsykkeiden puutteen nostavan hänet nopeasti korkeammalle sisäisen tietoisuuden tasolle; hän kertoi kokeneensa transseja, unia, mystisiä näkyjä ja ruumiista-irtautumisia . Hän teki sen johtopäätöksen, että kun aistiärsykkeet poistetaan, aivot, joita hän kutsui "biotietokoneeksi", käynnistävät oman aistielämysohjelmansa, jota rajoittaa vain mielikuvitus .
Säiliö"trippi" vaikutti Lillyyn vapauttavasti; hän pystyi valitsemaan ohjelmia, jotka nostivat hänet tietoisuuden eri transsendentaalisiin tiloihin . "Kelluin sikiömäisessä hiljaisuudessa ja yhtäkkiä alkoi Logos, yleismaailmallinen värinä, tunkeutua tietoisuuden kudoksen läpi yhtä aikaa kaikilta tahoilta.""
MM : Rajaton Ihmismieli 1993

Aiheesta löytyy englanninkielistä kirjallisuutta, esim osoitteesta bookplus.com;

Tanks for the Memories: Floatation Tank Talks
Floatation Tank Talks
Gold, E. J., Lilly, John Cunningham, Bray, Faustin

Kustantaja: Gateways Books & Tapes
Ilmoitettu julkaisupäivä/vuosi: 01.02.1996
ISBN: 0895560712
Hinta: 21,10 euroa
Saatavuus: Tilattavissa

Ja artikkeli turun sanomista;
Ajassa 22.11.2005 3:05:20

TS/Timo Jerkku
SINIKKA ESKOLA

Se on kuin suuri posliininen pääsiäismuna, jonka toisesta päästä on lohkaistu palanen kanneksi ja nostettu pystyyn. Sisältä löytyy yllätys - ihanan sinisenä kutsuvaa vettä. Sen syleilyssä pitäisi kokea tunnissa rentoutumisen autuus, 30-prosenttisen suolaveden tervehdyttävä vaikutus.

Kohdistuessaan munuaisiin se tehostaa elimistön puhdistusmekanismia. Kelluntatankissa käytetty Epsomin suola (magnesiumsulfaatti) rentouttaa lihaksia ja hoitaa ihoa.

Suolapitoisuus myös takaa, että altaassa pysyy pinnalla itsestään, mutta korvatulpat ovat välttämättömät. - Jotkut tahtovat tueksi myös niskatyynyn, selittää rentoutustankin Turkuun tuonut aromaterapeutti Heli Repo-Nevari.

Tankissa on oma puhdistusjärjestelmä, joka käynnistetään välittömästi kellunnan päätyttyä. Uimapukua ei suositella, sillä suolavesi vie elastisuuden. Ennen tankkiin menoa käydään vessassa sekä suihkussa ja pestään hiukset.

Kaikista ensimmäiseksi valitaan mieleistä, rauhallista, klassista musiikkia, joka soi vaimeana kellunnan aikana, jos niin haluaa. Mahdollista on myös lillua hiljakseen tankissa ilman taustaääniä tai jaksottaa osan aikaa musiikkiin ja osan hiljaisuuteen. Valotkin saa sammuttaa tankin sisältä.

Sisään astuessa luukku tulee sulkea, jotta pinnalla kelluessa ei tulisi kylmä, vaikka vesi kuten huoneen ilmakin on 35-asteista.

Kevyesti nousevan luukun sulkeminen ei kuitenkaan onnistu, jos ahtaan paikan kammo iskee. Niinpä Heli Repo-Nevari keksi antaa muovisen kukkien suihkepullon, jonka voi laittaa kannen väliin. - Raosta tuleva valo riittää, hän tietää. Kaiken varalta tankissa on hätänappula.

Kokemuksia

Ensikertalaisena en sulje luukkua kokonaan, otan niskatyynyn ja heittäydyn kellumaan. Musiikki kuuluu vaimeana, suolaisuus tarttuu ihoon, suljen silmät. Olen jakanut tunnin niin, että alussa ja lopussa soi musiikki, välissä on hiljainen hetki.

Tuntuu jotenkin epätodelliselta, yritän unohtaa päivän kiireen ja vain olla ja nauttia. Musiikin myötä se onnistuukin. Välillä ajelehtiessa käsi koskettaa reunaa. Ajantaju katoaa, musiikki on häipynyt. Valveilla olen kuitenkin koko ajan.

Avaan silmät ja tuijotan tankin kattoon. Sieltä heijastuu kuin hiljakseen nouseva kultareunainen tumma pilvi, liikautan kättäni ja päätäni - minä.

Hiljaisuus tuntuu piinaavalta, milloinkahan musiikki taas alkaa. Siitä tietäisin ajan pian täyttyvän. En tohdi luopua niskatyynystä ja painaa päätä veden varaan. Hivuttaudun vähitellen kohti luukkua, avaan sen ja istun hetken matalassa vedessä.

Jälkeenpäin kuulin, että olin tankissa 50 minuuttia. Tunnin täyttymisestä Heli Repo-Nevari olisi lmoittanut koputtamalla luukun kanteen. Suihkun jälkeen hiuksia kuivatessa saa nauttivakseen mukillisen teetä. Vettä pitääkin juoda runsaasti heti rentoutushoidon jälkeen koko illan.

Vaikutuksia

Lähtiessä olo on raukea, kuitenkin kummallisen kevyt. Tuntuu kuin nivelet olisivat notkistuneet ja nilkoissa olisi pienet siivet, jotka kiidättävät kadulla.

Munuaisten toiminta vauhdittui odotetusti ja vessassa sai ravata tiuhaan pitkin iltaa. Raukeus vaihtui levoksi. Nukuin tosi hyvin ja seuraavana aamuna heräsin pirteänä.

Kymmenisen kertaa suolatankissa kellunut Johanna Heyno kuvaa jokaista kertaa erilaiseksi. - Aina ei pääse rentoutumisen tilaan - joskus olo on väsynyt, seuraavaksi pirteä, jopa kiukkuinen.

Sitten on niitäkin, jotka saavat armottoman siivousvimman. Toisilla rentoutuskellunta nostaa väsymyksen pintaan, jolloin uupumus tulee nukkua pois.

Heli itse muistaa rentoutuskelluntaa Ruotsissa kokeiltuaan, miten kielenkannat avautuivat ja ruotsin puhuminen tuntui sujuvan kuin silkkiä vaan.

Rentoutuskellunnan tuntihinta on 50 euroa, kolme kertaa 135 euroa, vuosikortti (12 kertaa) 420 euroa. Aquarest, Humalistonkatu 15. http://www.aquarest.fi.

Julkaistu 22.11.2005 3:05:20
( http://www.turunsanomat.fi/verkkolehti/ ... ,1:0:0:0:0:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Alapäämies
Toiset pystyvät tuohon kyllä ilman tankkiakin. Mutta kiinnostaa: siis mikä tankki? Itse ei tarvitse käydä.

Mää onnistui näkee tänää silmät kii hallusinaatioita selvänä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat