Seuraa 
Viestejä45973

Luen kaverin kirjoittamaa sähköpostia. "Kuulen" hänen äänensä mielessäni kun luen. Joskus kuulen oman ääneni kun luen itseni kirjoittamaa turhaa settiä.

Lukukokemus sinänsä on ihan sama kuin lukisin vaikkapa sanomalehteä, jolloin en osaa kuvitella oudon kirjoittajan ääntä.

Mutta hauskaa jotenkin että kun "kuuntelen" tutun viestiä, mitä en ole hänen suustaan koskaan kuullut, niin kuulen selvästi nekin sanat mitä en ole aikaisemmin kuullut, eli tämä ei tule muistista vaan ihan mielikuvituksesta.

Mitä jos jollain ihmisellä ei ole tätä sinänsä turhaa kykyä? Onko se aistin puutos eli invaliditeetti? Pitäiskö saada kela-korvausta?

Kommentit (5)

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Tuttu kokemus. Tekstimuotoisen viestin yhdistäminen aiempiin kokemuksiin ihmisestä on hieno kyky. Aisti tuo ei ole, koska aistit havainnoivat reaaliaikaisia signaaleja.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Lektu-Elli
Silloin kun lukee ja "kuulee", niin kyse on reaaliaikaisesta toiminnosta, kuten haju tai maku.Mutta kyse ei silti ole aistista, sama kuin ei muistelukaan vaikka näkisi mielessään maisemia tai mitä tahansa ja muistelee vaikka jonkun puhetta ja ääntään.

くそっ!

jussipussi
Seuraa 
Viestejä45770
Saw
Aisti tuo ei ole, koska aistit havainnoivat reaaliaikaisia signaaleja.Otetaan esimerkkinä vaikka korva, kuulo on aisti mutta sehän ei ole korvan tärykalvo itsessään joka aistii vaan siitä sitten oliko se karvasoluihin jotka muuntavat äänenpaineen sähkovärähtelyksi, siitä hermoja myoten aivoihin jossa "prosessori prosessoi" ne "ymmärrettävään / kuultavaan muotoon",.missä kohti tuo on reaaliaikainen? Mielen tasolla me elämme koko ajan todellisuutta jäljessä, aivojen luomassa todellisuudessa mielessämme. Aistihavainnoissa on viive ja se ei ole puhdasta dataa vaan prosessoitua/tulkittua/summattua päätemää aivojen avulla..

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat