Seuraa 
Viestejä8643

Mikä tuollainen sanahirviö on?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Sivut

Kommentit (35)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Lähtökohtaisesti ongelma on siis, etten tajua miksi tuota sanaa käytetään.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

visti
Seuraa 
Viestejä6331
Paul M
Lähtökohtaisesti ongelma on siis, etten tajua miksi tuota sanaa käytetään.Ei se tarkoita mitään, olet oikeassa.
Sen suosion selittäneekin juuri se, ettei se ole koskaan erityisen väärässä paikassa, kun se on aina väärässä. Se on täydellinen ottiatuota.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Epäsanan käyttäminen on siis lähtökohtaisesti eräänlaista niinkuttelua?

Olisiko tullut jostain ravisanastosta. Raveissa voi tapahtua jotain lähtökohtaisesti. Mutta mitä. Lähtökohtainen liikevaihto kenties?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

ID10T
Seuraa 
Viestejä3596

"Lähtökohtaisesti" ja "oletusarvoisesti" ovat toistensa synonyymeja. Esim. "lähtökohtaisesti lumi on valkoista" jättää avoimeksi sen mahdollisuuden, että koira saattaa kusaista lumipenkkaan, jolloin sen väri ei enää olekaan kauttaaltaan valkoinen. Lausahdus "lumi on valkoista" taasen on jyrkempi eikä ota huomioon mahdollisuutta tilanteen muuttumiseen.

visti
Seuraa 
Viestejä6331
ID10T
"Lähtökohtaisesti" ja "oletusarvoisesti" ovat toistensa synonyymeja. Esim. "lähtökohtaisesti lumi on valkoista" jättää avoimeksi sen mahdollisuuden, että koira saattaa kusaista lumipenkkaan, jolloin sen väri ei enää olekaan kauttaaltaan valkoinen. Lausahdus "lumi on valkoista" taasen on jyrkempi eikä ota huomioon mahdollisuutta tilanteen muuttumiseen.Olet oikeassa, sana ei ole täydellinen ottiatuota. Kömpelöllä ilmaisulla on tarkoitus tuoda puheeseen vakuuttavaa "tieteellisyyttä". Usein se ei ilmaise mitään ja on oikeassakin paikassa omiaan luomaan puolikoomisen vaikutelman tökössä virallisuudessaan. On aika paljon nasevampaa sanoa, että ihmisiä vartenhan ne verot kerätään, valtio on vain sana..., kuin aloittaa lähtökohtaisesti verot...

Paul M
Mikä tuollainen sanahirviö on?Jos ihan vakavissasi.

Google: lähtökohta
linkki: Suomi-Englanti -> Premissi
Google: premissi wiki

Esimerkiksi tuolla 9/11-keskustelussa on lähtökohtaisesti tilanne jossa keskustelijoiden maailmankuvat eivät kohtaa tai asioita halutaan tulkita vahvasti oman näkökannan mukaisesti. Lähtökohtaisesti -sanakompleksi on käytössä silloin kun on vahva oletus oman pointin tai näkökulman yleisestä toimivuudesta myös reaalielämässä ja aie valaista vastapuolen tai kritiikin kohteen tulkintaa käsiteltävästä asiasta.
Lähtökohtaisesti on luonteeltaan tyly, kouluttava, luennoiva, ylhäältä alas antava ja ei keskusteleva joten mulkun maineenhan siitä saa kun sanakompleksia taajaan käyttää.

Ehkä virhe ei ole sanassa sinänsä vaan käyttötavassa ja -paikassa?

-

Sophia
Lähtökohtaisesti on hyvä sana Bullshitbingoruudukkoon.


Sanasta on tulossa uusi lehtipuhallin? Lehtipuhallinhan on laite joka jokaisen itseään kunnioittavan kolumnistin ja blogistin on vähintään kerran elämässään tuomittava vuoden turhakkeeksi ja ylistettävä muita, romanttisempia ja äänettömämpiä tapoja siivota paikkoja. Näinhän se on, sillä sivuhuomautuksella ettei kukaan niin ajatteleva ole oikeasti koskaan joutunut pakkotahtisesti tekemään töitä joita lehtipuhaltimella helpotetaan.

Sana on oikeasti (vai pitäisikö bingota ja käyttää sanaa 'aidosti'? ) käyttökelpoinen. Väitän että mielikuva johtuu sanan väärinkäytöstä. Bullshitbingon sanat eivät lähtökohtaisesti ole viestiltään ja jälkimaultaan yhtä vahvoja. Lähtökohtaisesti ei lähtökohtaisesti kiertele mitään vaan viittaa suoraan siihen mistä puhuja on jotain mieltä.

Sulavampia tapoja ilmaista sama asia otetaan toki vastaan.

-

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643
Pergolaattori

Sulavampia tapoja ilmaista sama asia otetaan toki vastaan.

-
Mitä jos vain käyttäisit tuota entiseen malliin. Vaihtoehtona ottiatuota tai niinku ovat huonoja. Jotkut aloittavat muuten sanomansa aivan sujuvasti vaikka sanalla saatana tai v+ttu. Kyllä lähtökohtaisesti kuulostaa paljon fiinimmältä.

Sanalle on vastine englanniksi basically. Takaisinmuunnos tuottaa sanoja periaatteessa, pohjimmiltaan, suurin piirtein, perimmältään, alun perin. Minusta alun perin ja suurin piirtein sotivat keskenään. Eli ongelma on se, että sana tuottaa epämääräisen taustan sanomalle. Jos minä sanon että jokin asia on pohjimmiltaan jotain niin en varmasti tarkoita että se on suurin piirtein jotain.

Pohjimmiltaan viittaa johonkin täsmälliseen perustaan. Vaikka niin että aine koostuu pohjimmiltaan alkeishiukkasista. Miten voisi sanoa että aine koostuu suurin piirtein alkeishiukkasista. Tai että aine koostuu lähtökohtaisesti alkeishiukkasista.

Miten lakimies tulkitsisi jossain sopimuksessa olevaa sanaa lähtökohtaisesti? Urakkasopimuksessa lukisi jotta seinät rakennetaan lähtökohtaisesti annettujen mittojen mukaisille paikoille. Urakoitsija ottaisi sitten suurin piirtein askelmitat seinien paikoille. Paljonko lähtökohtaisesti antaa liikkumisvaraa verrattuna ilmaisuun, jossa jätetään koko sana pois?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

visti
Seuraa 
Viestejä6331
abskissa
Minusta se on aivan kelpo sana ja monessa paikassa vaikea korvata.Tämä ei nyt ole kovin tärkeä kiistan aihe, mutta sanopa sellainen lause, jossa lähtökohtaisesti on vaikea korvata. Lupaan, että kirjoitan lauseesi parillakin tavalla luontevampaa suomea käyttäen.

visti
Seuraa 
Viestejä6331
jees
Lähtökohtaisesti olen rasismia vastaan, mutta nyt neekerit kyllä menivät liian pitkälle.Mikset aloita
olen rasismia vastaan
Tai olen ollut..., mutta
periaatteessa olen...
tähän asti olen ollut..
pohjimmiltani olen...
Tietysti voidaan sanoa myös yhtä tökösti oletusarvoisesti....

Huomaa oletin, että mielipiteesi liittyi tähän aiheeseen, eikä intoon päästä sanomaan n-sanaa.

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Lähtökohtaisesti on sana joka aloittaa sen ajatuksen minkä pohjalta sitä aletaan tarkastella. Vähän samallainen aloitus kuin "lähdetään siitä että"...

Lähtökohtaisesti kaikille täysi-ikäisille suomen kansalaisille täytyy antaa täällä äänioikeus vaikka se myös luo paljon ongelmia toimivan yhteiskunnan kannalta...

Lähtökohtaisesti väitteen esittäjällä on todistustaakka eikä väitteen vastaanottajalla mutta myös muut asiasta tietävät voivat auttaa tätä halutessaan.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228

Lähtökohtaisesti kielen rikkaus ja monipuolinen sanasto ovat hyvä asia. Vain erityistapauksissa, kuten tieteellinen eksakti terminologia, joudutaan rajaamaan sanoja niin että liian epämääräiset tai monitulkintaiset sanat lähtökohtaisesti asetetaan ei-toivottujen sanojen asemaan.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat