Seuraa 
Viestejä316

Jälkipolville luotu myyttinen kuva Churchillistä "vapauden puolustajana" on huvittava. Jälkipolvi nieli propagandan helposti, sen sijaan herrat Ryti ja Mannerheim tiesivät jotain mistä Churchill itse olisi mielellään ollut hiljaa.

Kirje Churchillille

Siitä pari otetta:

"Suomessa olemme tietoisia siitä, että 15. päivänä lokakuuta 1939 allekirjoitettuanne salaisen sotasopimuksen yhdessä Neuvostoliiton herra Stalinin kanssa, luovutitte Suomen Neuvostoliiton vaikutuspiiriin. Aivan samoin kuin miten teki Saksa 23. päivänä elokuuta 1939 sopimuksessaan Neuvostoliiton kanssa.""Kaksi kertaa olette suostuneet ottamaan vastaan ja kumpaisellakin kerralla ilmoittanut, että Suomen on ehdottomasti kuunneltava ja toteltava niitä ohjeita, joita Neuvostoliitto ja Stalin suullisina, kirjeitse tai radiolla ohjeiksi antaa."

Sivut

Kommentit (22)

offmind
Seuraa 
Viestejä16998
rantapanda
Eikös Suomi ole vieläkin sodassa Englannin kanssaEikö Pariisin rauhansopimus riitä?

http://heninen.net/sopimus/1947_f.htm
36 artikla.
(...)
Tämän vakuudeksi allekirjoittaneet täysivaltaiset edustajat ovat tämän sopimuksen allekirjoittaneet ja sineteillään varustaneet.

Tehtiin Pariisissa Venäjän, Englannin, Ranskan ja Suomen kielillä, kymmenentenä päivänä helmikuuta vuonna tuhat yhdeksänataa neljäkymmentäseitsemän.

Sosialististen Neuvostotasavaltojen Liitto: V.Molotov, A.Bogomolov
Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin Yhdistynyt Kuningaskunta: Ernest Bevin, Duff Cooper
Australia: John A.Beasley
Valko-Venäjän Sosialistinen Neuvostotasavalta: K.Kisselev
Kanada: George P.Vanier
Tsekkoslovakia: Jan Masaryk, V.Clementis
Intia: S.Runganadhan
Uusi-Seelanti: W.J.Jordan
Ukrainan Sosialistinen Neuvostotasavalta: I.Senin
Etelä-Afrikan Unioni: W.G.Parminter
Suomi: Carl Enckell, V.Vesterinen, J.Helo

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Churchill veijarin piikkiin voi panna myös Dresdenin tuhoamiskäskyn, jossa hän noudatti setä stalinin pyyntöä, tuhota sinne majoittuneet pakolaiset. Tyyppi oli täyspimee.

Rytin ja Mannerheimin kirje paljastaa moni kiinnostavia asioita:

1. Lännen salainen sopimus NL:n kanssa (15.10.39) joka on verrattavissa M-R-sopimukseen (myös mm. balttien ja suomalaisten suhteen)

2. Saksan poliittisen johdon havainto että Stalin huiputti sitä

3. Saksan havainto, että sille viritettiin ansa (Molotov-Ribbentrop-sopimus)

4. Suomen ilmoitus käymästään erillisodasta

5. Neuvostoliiton tieto siitä, että Suomi käy erillissotaa

6. Suomen on pakko lähteä sotaan - halusi se tai ei.

7. NL:n ja lännen "palkkiolupaukset" Suomelle

8. Ed.mainittujen "palkkiolupausten" epämääräisyys ja se mikä arvo niillä tiukan paikan tullen on.

"Suomen näin täyttäessä yhteisen tahtonne jäädyttämällä sotatoimet sanotulle linjalle ja tällä toimenpiteellä turvatessa Neuvostoliiton pohjoisen meritien vapaana pysymisen, niin rohkenemme odottaa, että sotaselkkauksen loputtua rauhankonferenssissa Suomen kohdalla maamme rajojen kunnioitus, etnografiset siteet ja kansamme itsenäisyys turvataan ja taataan, kuten Neuvostoliiton herra Stalin kirjallisessa lupauksessaan toukokuun 28.päivänä 1941 on meille ilmoittanut. Tästä lupauksesta seuraa liitteenä Teille, herra pääministeri Churchill," (englanninkielinen jäljennös).
Tokkura
Seuraa 
Viestejä5000

http://raunolintunen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247087-mannerheimin-valkopesu-ja-historian-vaarennos

"

Mannerheimin valkopesu ja historian väärennös

4.12.2017 16:54 Rauno Lintunen 13 kommenttia

ilmoita asiaton viesti

Ylen TV1 esitti tänään 4.12 päivällä elokuvan Mannerheim - Suomen marsalkka. Elokuvan, jota ei olisi uskallettu esittää rauhan ja presidentti Kekkosen aikana, ainut tarkoitus oli Mannerheimin valkopesu ja historian väärentäminen porvareiden mustilla laseilla nähtynä.

Mannerheim ei todellakaan ollut naisten, lasten ja sorrettujen ystävä. Päinvastoin.

Mannerheim antoi Ammutaan paikalla-julistuksen helmikuussa 1918, kuukausi luokkasodan  alettua. Julistuksella annettiin suojeluskunnille laajat valtuudet mm. vankien ottamiselle ja suorittaa teloituksia oman harkintansa mukaan.

Mannerheimin käsky johti tuhansien punaisten työläisten teloittamiseen ja 80 000 vangitsemiseen. 1918 keskitysleireillä surmattiin ja kuoli nälkään ja tauteihin 12 500 punavankia.

Mannerheim antoi heinäkuussa 1941 Miekantuppi-päiväkäskynsä, jossa julistetaan Karjalan vapautta ja Suur-Suomea: "Karjalan vapaus ja suuri Suomi väikkyy edessämme maailmanhistoriallisten tapahtumien valtavassa vyöryssä."

Tämä Mannerheimin päiväkäsky johti puolestaan Itä-Karjalan keskitysleirin perustamiseen. Enimmillään leireillä oli 1942 keväällä ja kesällä 24 000 vankia. Kesäkuussa jopa 600 henkeä kuoli kuukaudessa. Kuolleista suurin osa oli lapsia ja vanhuksia.

Kirjailija Jarkko Tontti on todennut: "Mannerheimin patsas keskellä Helsinkiä on loukkaus kaikkia maailman sotarikosten uhreja kohtaan". "

syytinki
Seuraa 
Viestejä9418

Verihurttiahan ne olivat aina tarvittaessa ja herkästi ekan ja tokan maailmansodan päättäjät, ei tarvitse epäillä.

Mutta miten on tuon alussa mainitun Rytin ja Mannerheimin kirjeen kanssa. Onko tuosta tietoa muullakin kuin innokkaalla nettisivustolla.

Major_Breakthrough
Seuraa 
Viestejä16195

Tokkura kirjoitti:
http://raunolintunen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247087-mannerheimin-valkopesu-ja-historian-vaarennos

Kirjailija Jarkko Tontti on todennut: "Mannerheimin patsas keskellä Helsinkiä on loukkaus kaikkia maailman sotarikosten uhreja kohtaan". "

Miten herra Tontin kirjat myyvät ?

Jännää, että tätä keskitysleiri propagandaa myös Paavo Lipponen syytää kuin konekivääri aamusta iltaan YLEllä.

Mannerheim perusti keksitysleirit jotta suomalaiset saisivat kärsiä heti jo 1917...säälittävää panettelua. Sinänsä tietty ikävää että pantiin leireille...punaiset eivät tuollaista olisi suvainneet, jos olisivat päässeet valtaan

Our ignorance is not so vast as our failure to use what we know !
- M. King Hubbert

L
Seuraa 
Viestejä7878

Gerson

Kirjoitit:

“"Suomessa olemme tietoisia siitä, että 15. päivänä lokakuuta 1939 allekirjoitettuanne salaisen sotasopimuksen yhdessä Neuvostoliiton herra Stalinin kanssa, luovutitte Suomen Neuvostoliiton vaikutuspiiriin. Aivan samoin kuin miten teki Saksa 23. päivänä elokuuta 1939 sopimuksessaan Neuvostoliiton kanssa.”

Mitään tällaista sopimusta ei koskaan ole ollut olemassa Britannian ja NL:n välillä. Tuossa vaiheessahan Churchill ei vielä edes ollut Britannian pääministeri.

Tuskin enää olet samalla nimimerkillä tällä palstalla, mutta muille tiedoksi, että tämä on kuvottavaa uusnatsien propagandaa.

L
Seuraa 
Viestejä7878

Gerson

Kirjoitin:

“Mitään tällaista sopimusta ei koskaan ole ollut olemassa Britannian ja NL:n välillä.”

Unohdin painottaa, että tietenkään myöskään ei koskaan ole ollut olemassa tuollaista kirjettä Mannerheimilta ja Rytiltä.

Uskomatonta, miten muutamakin nimimerkki kommentoi tällaista ketjua vakavissaan.

Minä ymmärrän hyvin, miksi natsit, alkuperäiset ja uussellaiset, vihaavat Churchilliä, joka aina halveksi teitä natseja ja loi sen koalition, joka tuhosi natsit. Sitä en ymmärrä, miksi monesti muutoin tasapainoisetkin ihmiset haluavat uskoa kaikennäköistä paskaa Churchilistä.

Tokkura
Seuraa 
Viestejä5000

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001920325.html

Professori: Itä-Karjalan valtaaminen oli Mannerheimin suurin virhe

https://is.mediadelivery.fi/img/658/dd1420ac793b480ab6933df0d225f21c.jpg

Uuden kirjan mukaan Mannerheim oli taidostaan epävarma ja haki tunteeseen joskus apua alkoholista. Suomalaistankit Petroskoissa. Kirjan mukaan Itä-Karjalan valtaus oli erehdys. (KUVA: Lehtikuva ja SA-kuva / M.J. Vuorela)

Julkaistu: 5.10.2016 10:00

Arvostetun sotahistorioitsijan mielestä marsalkka Mannerheim oli ammattitaidoton ylipäällikkönä.

Marsalkka Mannerheimin ammattitaito sodanjohtajana oli heikko, koska hänen koulutuksensa oli puutteellinen. Hänen virhearvionsa Itä-Karjalan valloituksessa jatkosodassa tulivat Suomelle ”äärettömän kalliiksi”.

Näin arvioi sotahistorian emeritusprofessori Martti Turtola uudessa kirjassa Mannerheim (Tammi). Suomen arvostetuimpiin kuuluva historioitsija Turtola on kirjoittanut marsalkasta erittäin kriittisen elämäkerran. Sen lopulla hän pohtii väitettä, että ”vain Mannerheimin johdolla” Suomi selvisi läpi toisen maailmansodan.

”Olisiko syytä katsoa asiaa myös toisinpäin. Suomi selvisi sodista siitä huolimatta, että Mannerheim oli johdossa”, Turtola kirjoittaa.

Mannerheim toimi Suomen sodissa ylipäällikkönä.

”Ammattitaidottomuudesta johtuvaa haparointia”

Turtolan mukaan erityisesti talvisodan alkuvaiheessa Mannerheimin toiminnassa ”esiintyi ammattitaidottomuudesta johtuvaa vakavaa haparointia”. Mannerheimilta puuttui esikuntaupseerin koulutus. Turtolan mielestä Mannerheimin sotilaskoulutukseksi voi laskea pari vuotta Nikolain ratsuväkiopistossa tsaarin Venäjällä. Lisäksi hän vietti neljä vuotta ”oppikouluun verrattavassa” kadettikoulussa Haminassa ennen kuin sai potkut.

Silti Mannerheim yleni kenraaliluutnantiksi Venäjän armeijassa ja hänestä tuli Suomessa marsalkka.Turtolan mukaan Mannerheim tarrasi ”lähes kouristuksenomaisesti” lähimpiin upseereihinsa kuten yleisesikunnan päällikkö Erik Heinrichsiin ja päämajoitusmestari Aksel Airoon. Syy oli epävarmuus omista sotataidoista.

Keijona
Seuraa 
Viestejä11963

Voihan aina lohduttautua sillä, että tuo ei ole ainoa väärinkäsitys ja valheellinen maailmankuva. Moderni ja itsensä "sivistyneeksi ja oppineeksi"  kuvitteleva ihminen ei useimiten voisi paljokaan vääristyneempi ja valheellisemmassa arvomaailmassa elävä olla. Sellaiset arvot kuin: Hitler oli pelkästään paha, yksilo on yhteistä tärkempi, koulutus on älyä arvokkaampaa tai vaikka se että tasa-arvo on järkevä tavoite. todistavat sen kuinka skutsissa ihmiset aivoituksineen ja arvoineen  ovat.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

L
Seuraa 
Viestejä7878

Tokkura

Turtola kirjoitti:

“”Olisiko syytä katsoa asiaa myös toisinpäin. Suomi selvisi sodista siitä huolimatta, että Mannerheim oli johdossa”, Turtola kirjoittaa.”

Siinä, että Mannerheimilla ei ollut mitään kykyjä ylipäälliköksi, ei ole mitään uutta kenellekään edes pintapuolisesti sotahistoriaan perehtyneelle.

Kuitenkin Mannerheim taisi pelastaa Suomen. On melko ilmiselvää, että Stalin ei halunnut valloittaa Suomea Talvi- eikä Jatkodoassa, eli ihan se ja sama, kuka muodollisesti komensi Suomen asevoimia.

Jos Suomi olisi joko katkaissut Muurmannin radan tai hyökännyt Leningradiin, olisi Stalin varmastikin tuhonnut Suomen. Ja syystäkin. Mannerheimhan vastusti molempia hommia.

Mannerhein ymmärsi hyvin aikaisessa vaiheessa, että Saksa ei tule voittamaan sotaa, ja Suomen tulee pitää huoli siitä, että Suomi ei täysin leimaudu Saksan liittolaiseksi. Mannerheim piti huomen siitä, että Suomi ei lopullisesti katkaissut välejään länsiliittoutuneisiin, mikä näkyikin siinä, miten etenkin Churchill, ja pienemmässä määrin Roosevelt, olivat Suomen puolella Teheranin Konferenssissa, jossa Suomen kohtalo ratkaistiin.

Turtola ei kenties halua myöntää sitä, että sekä Talvi- että Jatkosota olivat täysin turhia ja ne molemmat olisi voitu taatusti välttää. Mannerheimhan kannatti neuvotteluja Talvisodan alla ja Mannerheim ei varmastikaan ollut niitä sotakiimaisimpia valkofasistipaskoja, jotka veivät Suomen Hitlerin liittolaisena sotaan NL:oa vastaan 1941.

syytinki
Seuraa 
Viestejä9418

L kirjoitti:
Gerson

Kirjoitin:

“Mitään tällaista sopimusta ei koskaan ole ollut olemassa Britannian ja NL:n välillä.”

Unohdin painottaa, että tietenkään myöskään ei koskaan ole ollut olemassa tuollaista kirjettä Mannerheimilta ja Rytiltä.

Uskomatonta, miten muutamakin nimimerkki kommentoi tällaista ketjua vakavissaan.

Minä ymmärrän hyvin, miksi natsit, alkuperäiset ja uussellaiset, vihaavat Churchilliä, joka aina halveksi teitä natseja ja loi sen koalition, joka tuhosi natsit. Sitä en ymmärrä, miksi monesti muutoin tasapainoisetkin ihmiset haluavat uskoa kaikennäköistä paskaa Churchilistä.

Tuota epäilinkin heti kun luin aloituksen. Olin yllättynyt väitteistä koska oli ensi kerta kun niistä kuulin.

Ihan ihtiään koko juttu ja malli esimerkki valeuutisesta, yms.

Tokkura
Seuraa 
Viestejä5000

L kirjoitti:
Tokkura

Turtola kirjoitti:

“”Olisiko syytä katsoa asiaa myös toisinpäin. Suomi selvisi sodista siitä huolimatta, että Mannerheim oli johdossa”, Turtola kirjoittaa.”

Siinä, että Mannerheimilla ei ollut mitään kykyjä ylipäälliköksi, ei ole mitään uutta kenellekään edes pintapuolisesti sotahistoriaan perehtyneelle.

Kuitenkin Mannerheim taisi pelastaa Suomen. On melko ilmiselvää, että Stalin ei halunnut valloittaa Suomea Talvi- eikä Jatkodoassa, eli ihan se ja sama, kuka muodollisesti komensi Suomen asevoimia.

Jos Suomi olisi joko katkaissut Muurmannin radan tai hyökännyt Leningradiin, olisi Stalin varmastikin tuhonnut Suomen. Ja syystäkin. Mannerheimhan vastusti molempia hommia.

Mannerhein ymmärsi hyvin aikaisessa vaiheessa, että Saksa ei tule voittamaan sotaa, ja Suomen tulee pitää huoli siitä, että Suomi ei täysin leimaudu Saksan liittolaiseksi. Mannerheim piti huomen siitä, että Suomi ei lopullisesti katkaissut välejään länsiliittoutuneisiin, mikä näkyikin siinä, miten etenkin Churchill, ja pienemmässä määrin Roosevelt, olivat Suomen puolella Teheranin Konferenssissa, jossa Suomen kohtalo ratkaistiin.

Turtola ei kenties halua myöntää sitä, että sekä Talvi- että Jatkosota olivat täysin turhia ja ne molemmat olisi voitu taatusti välttää. Mannerheimhan kannatti neuvotteluja Talvisodan alla ja Mannerheim ei varmastikaan ollut niitä sotakiimaisimpia valkofasistipaskoja, jotka veivät Suomen Hitlerin liittolaisena sotaan NL:oa vastaan 1941.


Tässä saattaa hyvinkin olla perää. Mutta Mannerheim oli helvetinmoinen siviilien ja vangittujen lahtaaja, Murha-Kustaa, joka lisäksi apinanraivolla painoi päälle, että sisällissota sodittaisiin eikä neuvoteltaisi, Keskusvaltojen malliin, joiden toimista mm. Turkissa hän oli oikein hyvin selvillä, kun Venäjän armeija taisteli siellä armenialaisten pelastamiseksi totaalihävityksltä. Venäjä/Neuvostoliitto otti sieltä myös vastaan valtavan pakolaisvirran, se ei vain "lähettänyt pakolaisia". Churchill ja sikäläinen bolshevikkijohtaja Stalin järjestelivät jo silloin asioita keskenään, ja varsin luultavasti jopa Kemal Atatürkin Turkissa jolloin valtaan niin ainakin ylimmän johdon piiriin, samalla keinolla kuin englantilaiset myöhemmin Mahatma Gandhin Intiassa, ja USA Pol Polin Kamdodzhassa: taistelemalla löysästi nostettavaa vastaan ja henkeen ja vereen kilpailijoita vastaan.
Mannerheimin piikkiin menevät sekä sisäälissodanjälkeiset murhatyöt, koska hän järjesti ne "edellytykset", hänen johtamansa Itä-Karjalan miehityshallinnon kuolemanleirit kuin Tallinnan sataman miinoistuskin, 16000 uhria pääasiassa viralaisia siviilejä, vaikka se oliki Hitlerin vaatimus.
 

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat