Seuraa 
Viestejä3544

Eli olen löytänyt vanhan viideoni onnellisesta tapahtumasta ja haluaisin näyttää sitä kivoille kavereille joilla on vain tietsikka. Minun DVD-VHS tallennin meni rikki ja jäljellä on vain viideot kasa piuhoja ja HP kannettava.

Mies kysyi kaiulta: Ostanko Nuhvin vai Majorin? ja kaiku vastasi: VAI MAJORIN!

Kommentit (11)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Ei tarvita kuin vhs-vempele, sopiva äänipiuha ja siitä sitten äänet sinne pc:n mikkipaikkaan ja tallentamaan.

Kuvaahan ei tarvinnut siirtää.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Vie se viideosi jonnekin valokuvausliikkeeseen, ja pyydä saada siitä DVD-kopio. Halvin ja helpoin tapa, etenkin jos tarve on vain yhden viiiideon digitoimiselle.

ZiPA
Vie se viideosi jonnekin valokuvausliikkeeseen, ja pyydä saada siitä DVD-kopio. Halvin ja helpoin tapa, etenkin jos tarve on vain yhden viiiideon digitoimiselle.Nehän näkisi sitten videon sisällön

Diam
Seuraa 
Viestejä3544

"Ei tarvita kuin vhs-vempele, sopiva äänipiuha ja siitä sitten äänet sinne pc:n mikkipaikkaan ja tallentamaan."

Videoni ovat kuivakkaa luennointia parin vuosikymmenen takaa. Kaikkia esitettyjä vaihtoehtoja olen harkinnut. Näytön ohjain ona vain Ati 9600 ja siinä on pyöreä keltainen RCA narttu ja pyöreä Super VHS?, löytyy vielä DVI/ vga liitännäisiä kortteja.

Mikrofoni liitäntä olisi iisi, mutta JVC HR-J268:ssa on vain 2kpl Scarttia. Tällaisia johtoja on lootallinen, missä on Scart ja muutama RCA, mutta ne ovat jostain Nintendoista.

Mies kysyi kaiulta: Ostanko Nuhvin vai Majorin? ja kaiku vastasi: VAI MAJORIN!

Diam
Seuraa 
Viestejä3544

Hetkinen, pitää siirtää kuvaa ja laadukasta ääntä, niin USB on nykyaikaa ja videon scartista. Toinen tapa oli rca:lla videosta tietsikan näytönohjaimen pieneen pyöreään reikää, miksi sitä sanotaan ja oliko muita..

Mies kysyi kaiulta: Ostanko Nuhvin vai Majorin? ja kaiku vastasi: VAI MAJORIN!

Diam
Ati 9600 ja siinä on pyöreä keltainen RCA narttu ja pyöreä Super VHS?, löytyy vielä DVI/ vga liitännäisiä kortteja.Jollei kyseessä ole ns. AIW kortti, nuo liitännät ovat pelkästään ulostuloja. Jos on AIW, silloin tarvitset adapterin, koska sisääntulo tapahtuu Super VHS liitännän näköisen reiän kautta, joka ei kuitenkaan ole standardinmukainen vaan siinä on valmistajan oma pinnijärjestys jotta joutuisit ostamaan kalliin erikoiskaapelin. Toisinaan sopiva adapteri on kuitenkin toimitettu kortin mukana jos olet ostanut kalliimman version.

Tietenkin jos googlella löydät tiedon siitä mikä on oikea järjestys johdoille, voit tehdä itse oman adapterikaapelin tökkäämällä johdon päät oikeisiin reikiin.

AIW ominaisuus videokortissa on kuitenkin yleensä selvästi huonolaatuisempi kuin erillinen vastaava kortti tai USB videokaappari, eikä välttämättä toimi kuin valmistajan omia erikoisohjelmia käyttäen, joka on 9600 kortin ikäisellä vehkeellä aika iso uhkapeli että saako niitä ohjelmia enää mistään.

Diam
Hetkinen, pitää siirtää kuvaa ja laadukasta ääntä, niin USB on nykyaikaa ja videon scartista. Toinen tapa oli rca:lla videosta tietsikan näytönohjaimen pieneen pyöreään reikää, miksi sitä sanotaan ja oliko muita..Yksittäinen keltaisella värillä koodattu pistoke on nimeltään komposiittivideo, joka kertoo sen että videosignaalissa on yhdistetty luminanssi ja krominanssi (kirkkaus ja väri) samaan signaaliin. Tämä on käytännössä perinteinen VHS signaali, toisin kuin Super VHS jossa nämä signaalit on eritelty omiin johtimiinsa jotta ne eivät häiritsisi toisiaan.

Näitä ei pidä sekoittaa komponenttisignaaliin, jossa on kolme RCA piuhaa jotka kukin edustavat kirkkautta ja kuvan synkronisaatiota, sinistä, ja punaista. Vihreä signaali on tavallaan sama asia kuin kirkkaus, koska se lasketaan vastaanottopäässä punaisen, sinisen ja kirkkauden erotuksesta.

Yksikään näistä ei taas ole sama asia kuin RGB signaali, joka on nimellisesti myös komponenttisignaali, mutta jossa punainen, sininen ja vihreä värikanava lähetetään omaa johtoaan pitkin, ja synkronisaatio vielä erikseen omassaan, esim VGA kaapelissa. DVI tai HDMI kaapelissa on sama idea, mutta informaatio lähetetään digitaalisessa muodossa, joskin samalla tavalla jatkuvana signaalina eikä pakettimuotoisena kuten modernimmissa systeemeissä.

(Pakettimuoto mahdollistaa sen että johdinparien välinen synkronisaatio ei tarvitse olla täydellistä, jolloin kaapelin pituus ja valmistustoleranssit eivät haittaa niin paljoa kuvan vastaanottoa, mutta se on taas eri juttu)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat