Seuraa 
Viestejä45973

Aattelin kysyä täältä jos joku järkevämpi osaisi selittää mitä tämä on.
Eli kun menen nukkumaan, tai koitan nukkua ( nukkuminen TODELLA vaikeaa, syitä en tiedä. ) niin jossain vaiheessa kun nukahdan niin. tätä on todella vaikea selittää mut sii eli tiedän että "nukun" siinä mutta en näe muuta kuin mustaa ja en pysty liikkumaan sängyssä. Jos koitan esimerkiksi liikuttaa sormia niin se ei onnistu. Tai jos koitan pakottaa itseni heräämään niin ei onnistu sekään. Joskus menen ns. panikkiin ja koitan huutaa että joku kuulisi ja herättäisi, mutta sekään ei onnistu. Tää kestää jonkun 1-5min ja sitten kun se on ohi niin tuntuu että en olisi hengittänyt vuosiin ja pitää ottaa kunnolla happea jne. Tämä saattaa joskus toistua monta kertaa peräkkäin. Pelkään että joskus jään tohon tilaan enkä herääkkää enää ?

Kommentit (12)

Unihalvaukselta vähän vaikuttaisi.

[size=85:2til78c3]Unihalvaus on termi jota käytetään joko normaalista REM-unen aikana tapahtuvasta halvaustilasta tai häiriöstä nukahtamisvaiheessa, jolloin ihminen säilyttää tietoisuutensa kehon halvaantuessa, tai häiriöstä heräämisvaiheessa, jolloin keho jää hetkeksi halvaantuneeseen tilaan herätessä.

Unihalvauksen epäillään aiheutuvan mekanismeista aivorungossa, jotka normaalisti estävät kehoa liikkumasta REM-unen aikana. Nämä estävät vartaloa vastaamasta unen aikana tapahtuviin ärsykkeisiin. Unihalvauksen aikana ihminen pystyy liikuttamaan silmiään ja jotkut kieltäänkin, ja myös hengitystä on mahdollista kontrolloida halvauksen aikana.

Unihalvauksena tunnettu häiriö ilmaantuu, kun aivot aktivoituvat normaaliin täysin hereillä olevaan tilaan REM-unesta, mutta kehon halvaustila on edelleen voimassa. Tämä aiheuttaa tilan, jossa henkilö on täysin tietoinen ympäristöstään, muttei pysty liikkumaan. Lisäksi unihalvaukseen yhdistyy usein hallusinaatioita. Tila kestää harvoin muutamaa minuuttia kauempaa, vaikka kokijan mielestä se usein tuntuu kestävän huomattavasti pitempään. Kohtaus loppuu kuitenkin välittömästi, jos joku henkilö koskettaa tai puhuttelee kokijaa. Unihalvauskohtaus säilyy myös muistissa. Unihalvaus esiintyy useimmiten nukkuessa selällään. Ihminen voi opetella "herättämään" itsensä unihalvauksesta, jos unihalvauksia toistuu usein.

Arviolta puolet terveistä ihmisistä kokee unihalvauksen jossain vaiheessa elämäänsä, yleensä nuoruusiässä.

Mahdollisia syitä

Syytä unihalvaukselle ei osata varmasti sanoa. Se liittynee jotenkin aivosillan alueella sijaitsevien motoristen hermosolujen toiminnan estymiseen. Etenkin melatoniinin puute saattaa pysäyttää hermosolujen depolarisaation, mikä estää lihasärsykkeet.

Unihalvauksella on myös selvä yhteys narkolepsiaan, sillä narkoleptikoilla unihalvauskohtaukset ovat huomattavasti yleisempiä kuin muilla. On arvioitu, että noin 40–60 % narkoleptikoista kärsii myös unihalvauksista.[1]

Joitakin altistavia tekijöitä on kuitenkin löydetty:

* Nukkuminen selällään
* Epäsäännöllinen unirytmi
* Univelka
* Korkea kuume
* Aikaerorasitus
* Lisääntynyt stressi
* Äkillinen elinympäristön tai -tavan muutos
* Ahdistuneisuus, masentuneisuus
* Pelko unihalvauksien toistumisesta
* Todella kova säteilevä kipu päässä

[/size:2til78c3]
http://fi.wikipedia.org/wiki/Unihalvaus

Itselläni on noita unihalvauksia ollut useastikin.
Niiden aikana on vieraillut succubus ( oikeasti... nainen, jonka näen sänkyni päädyssä, mustat hiukset jne..) ja peittoa revitty päältä pois. Muistan hyvin, miten "tunsin" peiton pikkkuhiljaa valuvan pois päältäni ja ajattelin, että tämä on unta. Kuitenkin niin todentuntuista.
Useimmiten näitä tulee silloin, kun menen sänkyyn ja nukahtaminen tapahtuu normaalia nopeammin. Aivan kauhusta jäykkänä pitää seurata tapahtumia "sivusta" ja yrittää toistaa itselleen, että tämä ei ole totta, ei ole totta....taitaa mennä itselläni välillä siis lucid dreamingin puolelle.

Toisinaan melko pelottavia kokemuksia ja todella todentuntuisia. Mutta kuitenkin, onneksi ne ovat vain unia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itselläni on ollut vain kerran unihalvaus, mutten nähnyt sen aikana unta. Ennen halvausta näin unta että hyppelehdin jollain lumen peittämällä pellolla, kun sinne äkkiä alkoi tipahdella pommeja. Yksi pommeista räjähti lähelläni ja heräsin. Herätessäni olin täysin hereillä, mutta halvaantunut, en voinut liikuttaa lihastakaan. Koko keho tuntui myös samalta kuin silloin jos käsi tai jalka on puutunut ja sitä alkaa pistellä, koko keho tärisi ja sitä pitkin virtasi kylmiä väreitä. Tila kesti ehkä minuutin ja sen jälkeenkin vielä vähän kädet ja jalat vispasivat ja sydän pumppaili kuin viimeistä päivää.

Mitään harhoja ei siis liittynyt, tuntui enemmänkin kuin olisin vain järkyttynyt jotenkin tavattomasti lähellä räjähtäneestä pommista, ja sama tila olisi jatkunut valveilla ollessakin.

Miksu
Seuraa 
Viestejä283

Unihalvaus tuossa on kyseessä. Itsellä ollu niitä lukemattomia, nykyään oikeanlaisen unilääkityksen takia tosin harvemmin.

Uniongelmissa kandee kääntyä lääkärin puoleen. Hyvänä ensiapuna toimii esim. Somnor (zolpidem) ja koska sitä ei tule jatkuvasti käyttää niin säännöllisessä käytössä esim. Surmontil tai Mirtazapin. Tosin itselleni tuo Mirtazapin ei sopinut ollenkaan, tuli älyttömästi painoa lisää, maksa rasittui, jne. Sen sijaan Surmontil ja tarvittaessa lisäksi Somnor toimii hyvin. Eikä unihalvauksiakaan ole juuri enää tullut. Myös paino on palannut normaaliin ja myös maksa. Ja parasta tietysti se että yleinen fiilis on kohentunut. Ei enää unettomien öiden takia ole zombiena tarvinnut haahuilla pitkään aikaan...

Todellinen Epämiellyttävä Totuus:

http://www.youtube.com/watch?v=aUtzMBfD ... r_embedded

"This is unbelievable" - en voi kuin yhtyä toimittajan toteamukseen!

Viime yönä heräsin niinkuin minut olisi revitty ulos painajaisesta. Pomppasin pystyyn paniikissa ja minulla oli tällaisia tuntemuksia;

- Sydän löi erittäin kovalla tahdilla ja tunsin sydämenlyönnit jokapuolella kehoani.
- Tuntui, että en saa happea.
- Raajat tärisivät holtittomasti.
- Tuntui painetta pään sisällä niinkuin olisi silmät meinaneet tulla ulos.
- Näin huoneen keskellä ilmassa paistinpannun kokoisen hämähäkin. Se singahti minua kohti ja katosi juuri ennen osumaan.
- Minulla oli Hirvittävä kuolemanpelko ja paniikki heti kun heräsin. Ennenkuin edes tiedostin kunnolla yllämainitut oireet.

En missään vaiheessa ollut ns. halvaantunut niinkuin unihalvauksessa yleensä ollaan.

Jokatapauksessa varsin hurja kokemus. Olin jo valmis soittamaan ambulanssin.

Kiitos.

thuga101
peittoa revitty päältä pois. Muistan hyvin, miten "tunsin" peiton pikkkuhiljaa valuvan pois päältäni ja ajattelin, että tämä on unta.Hassua, mulla kävi aivan samalla tavalla aikoinaan, vaikka omat unihalvauskerrat voikin jotakuinkin laskea sormien ja varpaiden avulla. Ikäänkuin joku sängyn alla olisi kiskonut peittoa sivuttaissuunnassa pois päältäni; kuulin peiton aiheuttaman hankaussuhinan ja tunsin sen liikkuvan. Pelkoa ei tosin kestänyt kauaa, koska varsin pian havaitsin, että kiskomisvauhdilla ja -kestolla peiton olisi pitänyt olla valunut lattialle jo moneen kertaan, mutta aina se vain tuntui siinä päällä olevan kiskoutumassa, joka paljastikin tilanteen unihalvaukseksi demonihypoteesin sijaan.

Muita mukavia tapahtumia olivatkin sitten kohti sänkyä juoksevan koiran tassujen/kynsien kopina parkettia vasten (ei ole koiraa), pitkähkö tumma mieshenkilö puukon kanssa iskemässä sängyn äärellä, sekä reilu tusina kertaa läpinäkyviä värittömiä ihmishahmoja tuijottamassa ilmeettömästi metrin päässä suoraan silmiini.

Tvomas
Seuraa 
Viestejä2371

Itselläni lähestulkoon aina unihalvaukset ovat tapahtunut selällään nukkuessani. Oisko joku niskahermo puristuksissa? Jumissa ainekin ovat. Muistakaa venytellä ja vahvistakaa Qi:ta.

Pakkoruotsi on yleissyövyttävä aine.

thuga101
Toisinaan melko pelottavia kokemuksia ja todella todentuntuisia. Mutta kuitenkin, onneksi ne ovat vain unia.Ovatko? Miten aivosi pystyvät tuottamaan moisia elämyksiä? Eivätkö elämykset tule kuitenkin aistien kautta ja sitten ihminen vain kokee elämyksiä? Jos aivoissa onkin jotain muistijälkiä, niin ei luulisi, että ne ovat sellaiset.

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Pahus, minulla on ollut lapsesta asti unihalvauksia, mutta eipä ole koskaan tullut succubusta viettelemään. Mutta minulla onkin ollut aina huonoa tuuria naisten kanssa.

Unihalvaus on jännä juttu, sen kanssa kannattaa tulla sinuiksi. Unihalvausta voi käyttää kätevänä porttina lucid-uneen. Pelosta pääsee eroon järjen avulla, kun tarpeeksi pitkään vakuuttaa itselleen, ettei mörköjä ole olemassa eikä unihalvaukseen voi jäädä jumiin.

Miksu
Seuraa 
Viestejä283
Tvomas
Itselläni lähestulkoon aina unihalvaukset ovat tapahtunut selällään nukkuessani. Oisko joku niskahermo puristuksissa? Jumissa ainekin ovat. Muistakaa venytellä ja vahvistakaa Qi:ta.Jostain syystä unihalvaukset tapahtuvat käytännössä aina selällään nukkuessa. Mistä sitten johtuukin? Muissa asennoissa ei (kait) tiedetä unihalvauksia tapahtuneen.

Todellinen Epämiellyttävä Totuus:

http://www.youtube.com/watch?v=aUtzMBfD ... r_embedded

"This is unbelievable" - en voi kuin yhtyä toimittajan toteamukseen!

Midian
Seuraa 
Viestejä209

Kaikin puolin samaa mieltä Heksun kanssa.

Itselläkin noita tulee aina silloin tällöin ja nyt kun olen ollut useamman vuoden sinut kokemuksen kanssa ja jopa odotan että ehkä taas ensi yönä saisi "kivan" unihalvauksen, niin ikäväkseni ne on harventunut paljon..

Eli veikkaisin että jos niitä oikein tosissaan pelkää niin tuppaavat tulemaan tiheämmin. Mutta kannattaa tosiaan ottaa ennemminkin kokemuksena kuin pelätä.

Kas lempijuomaani, Alkoholia!

JPI
Seuraa 
Viestejä26912

Joo tuttu juttu mullekin. Voi liittyä painajaiseen joskus, mutta voi olla ihan pelkkä jäykistyminen minulla. Kovin usein en ole tuota kokenut, mutta kymmeniä kertoja kuitenkin.
Pari kuvausta: Olen muka hereillä ja huomaan että joku hahmo on sänkyni jalkopäässä. Se on paha, mutta en voi liikkua..joskus pystyn liikuttamaan kielen päätä ja kun niin teen voin yht'äkkiä liikutta koko kehoa. Toinen kuvaus: Nukun päiväunia sängyllä ja kotiin palaa muuta porukkaa (ei ollut perhettä vaan muita tuttuja). Kuulen kaikki äänet ja puheet ja muovikassien rapinat, koska palasivat kaupasta. Haluan nousta ylös, mutta en pysty liikkumaan. Pystyn kuitenkin taas liikuttamaan kieleni päätä ja teen niin. Lopulta herään ja huomaan että ketään muuta ei ole paikalla vaikka kaikki tuntui vähintään yhtä todelliselta kuin todellisuus.

3³+4³+5³=6³

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat