Seuraa 
Viestejä45973

Olisi hienoa, jos näille sivuille alettaisiin kokoamaan mielenkiintoisia erityisesti lapsia, 5- 10 -vuotiaita, kiinnostavia käytännön kokeita, joita voisi vanhempana yhdessä lasten kanssa toteuttaa. Tai onko jollain hyvä vihje jo olemassaolovalle sivulle?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Tee pieneen lasipurkkiin kylläinen sokeriliuos. Sitten sidot langan päähän vaikka klemmarin ja laitat sen jonkun varassa niin että se on noin puolivälissä sokeriliuoksen syvyyttä. Sitten purkki vaan ikkunalaudalla ja muutaman viikon sisällä siihen pitäisi muodostua sokerikide.

Tai sitten laitat veteen suolaa ja sitten 9V patterin molempiin napoihin johdot ja toiset päät veteen. Sitten kun se alkaa kuplimaan, niin hetken päästä sytytät tulitikun veden yläpuolella. No ei vaineskaan. EN OIKEASTI SUOSITTELE TEKEMÄÄN TÄTÄ!

Ensimmäinen on kuitenkin hauska ja sopii pienille lapsille. Oppivatpahan vähän kärsivällisyyttä, josta palkitaan.

Tältä sivulta löytyy vaikka mitä. Mutta valitan, se on ruotsin kielinen. Se on yhden opettajan pitämä. Ne "purkit" sisältää eri kouluaineita ja muutakin mukavaa. On myös vanhemmille purkki muistaakseni.
http://www.burkar.nu/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiitos vinkeistä. Nuo ruotsinkieliset sivut on ok. Voisi tuota 'Tupakan' esittelemää patterijuttuakin kokeilla - heh - tosin pitkän kepin avulla nurkan takaa ja ilman lapsia.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46533

Tässä opettavaista näperreltävää pahvista:
http://www.korthalsaltes.com/

Luulen, että lasten mielenkiinto on myös taattu, jos lainaat kirjastosta lasten elektroniikkakirjoja. Elektroniikkaliikkeesta saa sellaisen koekytkentälevyn, johon komponentit voi vain painaa sormilla. Koekytkentälevy ja pussillinen peruskomponenttejä maksaa ehkä kolme kymppiä. Noista voi sitten rakennella summereita, ledivilkuttimia ja muuta hauskaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat