Seuraa 
Viestejä45973

Ihmiskunta on viimeisen sadan vuoden aikana nähnyt useampia -ismejä syntyvän ja häviävän.

Tuhoisimmat ovat olleet Natsismi ja Kommunismi, joiden sodissa ja vainoissa kuoli lähes 100 miljoonaa ihmistä Euroopassa.
Natsismi hävisi Saksan hävittyä sodan. Joitain rippeitä siitä tosin ponnahtaa esiin silloin tällöin.
Kommunismin hävittyä tuntui Kapitalismi voittaneen, mutta sekin tuntuu olevan nyt suurissa vaikeuksissa ihmisten pohjattoman ahneuden takia.

Seuraava hieman pienempi -ismi oli kloori-ismi parikymmentä vuotta sitten. Se oli suunnattu lähinnä valkaistun sellun tuotantoa vastaan. Tämän -ismin ansiosta yleinen tietous kaikista myrkyistä tuli ihmisten tietoon.
Hiukan huvittavana yksityiskohtana ruskeat kahvisuodatinpaperit jäivät elämään omaa elämäänsä.

Nykyinen koko maailmaa syleilevä -ismi on "Global Warming", missä hiilidioksidistä on tehty kaiken pahan alku ja juuri.
Kaikille -ismeille tyypillisesti poikkavat mielipiteet tyrmätään ja vastustajat likvidoidaan.
Hiilidioksidia on ilmakehässä vaivaiset 0,04%, mutta sen "vähäisyys" ei läpäise propagandan huntua.
Tämä vähäinen hiilidioksidin määrä on kuitenkin erittäin tärkeä aine elolliselle luonnolle. Ilman sitä kuolisimme välittömästi nälkään, kun kasvit lopettaisivat yhteyttämisen.
Hiilidioksidi-ismin hyvinä puolina on ollut, että ihmiset on saatu tajuamaan öljyvarojen rajallisuus.
Tämä hiilidioksidi-ismikin on tulossa nyt tiensä päähän. Tällä hetkellä Meksikossa pidettävä ilmastokokous tulee osoittamaan, että EU jää yksin idealistisine hiilidioksidiveroineen.

Ihmiskunta tarvitsee sitten taas uuden -ismin. Nyt voitaisiin kehittää joku hyödyllinen -ismi.

Minä ehdotan uudeksi -ismiksi tupakoinnin vastustamista, "ANTINIKOTISMI".

Aivan liian mioni uhraa terveytensä tupakan alttarille. Keuhkosyöpä ja keuhkoahtautumatauti korjaavat maailmassa yhä suurempaa satoa.
Aivan liian moni sikiö saa nikotiini- ja savumyrkytyksen äitinsä kohdussa ja joutuu kärsimään lopun elämänsä näistä haitoista.
Liian moni lapsi joutuu kärsimään kotona ja autossa passiivisesta tupakoinnista vanhempien sauhutellessa.

Sivut

Kommentit (29)

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Fundismi vaikuttaisi mukavalta, edellyttäen että pääsisin lahkon johtajaksi.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mehän eletään täyttä häkää potsmodernissa maailmassa ja yhteiskunnassa. Eikö siinä ole jo tarpeeksi tai oikeastaan eikö siinä ole jo liikaakin. Sillä joku viisas sanoi joskus että kaikki -ismit ovat kaiken alku ja loppu. Ismit siis johtavat aina perikatoon.

Postmodernismi puolestaan synnytti käsitteen poststruktualismi (jälkistruktualismi) tai vain struktualismi joka on meidän modernin tieteenalan, sosiologian moderni ydin. Me elämme kuten olette huomanneet subjektiivisessa egocentrisessä maailmassa (-mme). Käsityksemme tästä maailmasta on melko nihilistinen.

Ruotsinkielisessä Wikipediassa oli näin pitkä lista ismejä:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_ismer

Siitä vaan valitsemaan mieleinen

Japetus
Seuraa 
Viestejä11495

Ihan aiheellinen aloitus. Etenkin poliittiset ajatusrakennelmat tuppaavat "emergoitumaan" itse ajatusten summaa suuremmaksi ilmiöksi, kun ne niputetaan yhteen jonkin "ismin" nimellä.

Olli S. paljastaa salaisuutensa: "Mä puhun tahallani ristiin, että Japetus saisi oikeita aiheita syyttää mua."
o_turunen himokkaana: "Minä en todellakaan kuse housuuni vaan sinun silmääsi."
sääpeikolla leikkaa: "No ihmisen vaikutus ei ole alle 50% ja ei ole alle 50%.. eiköhän se olisi silloin 50-50 suurimman osan mukaan papereista... näin nopeasti pääteltynä"
Keijona ymmärtää naisia: "Onkohan sellaista munasolua edes olemassa ? Onko joku nähnyt sellaisen?"

Monikultturismi johon kuuluu olennaisena osana islamismille myötäily.

Monikultturismi muistuttaa monia perinteisempiä ismejä siinä että aatetta toteutetaan ja kannatetaan ideologisesti arkimaailman reaaliteeteistä ja tosiasioista välittämättä.

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239
Vääpeli
Monikultturismi johon kuuluu olennaisena osana islamismille myötäily.

Monikultturismi muistuttaa monia perinteisempiä ismejä siinä että aatetta toteutetaan ja kannatetaan ideologisesti arkimaailman reaaliteeteistä ja tosiasioista välittämättä.
Rasismi johon kuluu olenaisena osana islmismille myötäily.

Rasismi ei pelkästä muistuta vaan on juuri perinteinen ismi siinä että aatetta toteutetaan ja kannatetaan ideologisesti arkimaailman reaaliteeteistä ja tosiasioista välittämättä.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Mikään -ismi ei häviä helposti eikä lopullisesti. Jälkeenpäin voidaan kuitenkin nimetä sellaisia rajapyykkejä ja tapahtumia, joista voidaan laskea varsinaisen alamäen alkaneen.

Natseille Stalingradin taistelu voidaan nimetä käännekohdaksi, mistä lopullinen häviö alkoi. Kesti kuitenkin vielä yli kaksi vuotta, ennen kuin Saksa antautui.
Natsismin oletettiin hävinneen toisen maailman sodan loppuessa, mutta aina välillä saamme lukea uusnatsien tempauksista Saksassa.

Kommunismi kukoisti vielä toisen maailmansodan jälkeen, mutta rakoilua tapahtui koko ajan ”satelliittivalloissa”. Varsinaiseksi käännekohdaksi voidaan laskea Tsekkoslovakian miehitys 1968 elokuussa. Kommunismi kävi kuolinkamppailuaan Euroopassa sitten vielä 1990 saakka, jolloin NL hajosi.
Kommunismi elää omaa elämäänsä muutamissa maissa, missä se on ”siisti” selitys diktatuurille.

Tämä nykyinen hiilidioksidi-ismi alkoi voimakkaasti kehittyä viime vuosisadan lopulla, jolloin mm. Margaret Thatcher saatiin houkuteltua mukaan julistamaan ilmaston lämpenemistä hiilidioksidin lisääntymisen seurauksena.

Usko hiilidioksidin ilmaa lämmittävään vaikutukseen on istunut sitkeästi ”tiedeyhteisöissä” ja on vedottu kaikenlaisiin ”epämääräisiin” tutkimuksiin.
Useimmat, jotka ovat opiskelleet kemiaa ja fysiikkaa, eivät oikein voi käsittää, että ilmassa oleva 0,04% määrä hiilidioksidia vaikuttaisi säähän tuon taivaallista.
Hiilidioksidia on aina ollut ja tulee aina olemaan ilmakehässä. Kasvit käyttävät sitä yhteyttämisessä ja ylimäärä sataa veden mukana alas nopeasti.

Hiilidioksidi-ismille ei vielä voida nimetä sellaista tapahtumaa, josta varsinainen ”alamäki” alkoi, mutta muutamia ”rajapyykkejä” kyllä löytyy jo.

Aurinkoa tutkivat tiedemiehet ovat varoitelleet jo parin vuoden ajan, että auringon pienentynyt aktiivisuus pudottaa lämpötiloja. Valtamerien vesikierto on niin suuri, että kestää 4-6 vuotta, ennen kuin ilmasto alkaa kylmetä. Viime talvi oli jo aika kylmä Euroopassa, mutta nyt kylmyys on alkanut todella tuntua.
Auringon aktiivisuutta havainnoidaan selvimmin auringonpilkkujen määristä. Pilkkuja alkoi olla normaalia vähemmän 2006 alkaen. Nyt on siis kulunut neljä vuotta, mikä saattaa olla riittävän pitkä aika viilenemisen alkamiseen.

Vuonna 2009 vuodettiin julkisuuteen eräiden tutkijoiden sähköpostiviestejä, joista paljastui kyseenalaisia tapoja käsitellä ilmaston kehitystä.
Viikinkien asuttaessa Grönlantia oli pohjoisessa 1-2C lämpimämpää kuin nykyisin, mutta tämä oli hävitetty tilastoista.
Muuten jääkarhut eivät kuolleet tuohon aikaan sukupuuttoon, vaikka Viikinkien kerrotaan purjehtineen kesäisin Grönlannin ympäri.

Viime talvi oli kohtalaisen kylmä ja runsasluminen, mutta tämä 2010-11 kova talvi alkaa saada ihmiset Keski-Euroopassa jo hermostumaan.
Viime vuosien ajan on toitotettu lämpötilan nousevan nopeasti hiilidioksidin vaikutuksesta. Nyt eivät ihmiset enää tiedä mihin uskoa.
Teoriat nykyisestä lämpötilan noususta, jotka viittaavat lämpenemiseen Pienen Jääkauden jälkeen ja uuden lämpökauden alkamiseen on alarmistien taholta tyrmätty systemaattisesti.

Republikaanit voittivat USA:n välivaalit 2010 ja he ovat perustaneet uuden tutkimusryhmän selvittämään asiaa.

Hiilidioksidi-ismiä ei voida kuitenkaan lopettaa kerralla, koska liian moni poliitikko ja valtion päämies on ryvettynyt asiassa pahan kerran ja he ovat sitoutuneet kyynärpäitä myöten tähän harhautukseen.

Suomessa on ollut käytössä "hiilidioksidivero" nyt useamman vuoden, ja se tullaan toteamaan hölmöksi ja suorastaan vahingolliseksi. Hiilidioksidiveron purkaminen tulee olemaan hyvin traumaattista.

Hiilidioksidi-ismin romahdus tulee aiheuttamaan samantapaisen ”krapulan” useille poliitikoille kuin kommunismin romahdus kaksikymmentä vuotta sitten. Mutta ei hätää, kyllä suomalainen poliitikko kääntää takkinsa yli yön.
Poliitikoille on olemassa yksi varteenotettava pakotie. He voivat ruveta puhumaan enemmän energian säästön tärkeydestä ja uusien energiamuotojen kehittämisestä. Samalla puheista tullaan jättämään sana hiilidioksidi pois.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat