Seuraa 
Viestejä45973

Osaako joku aprikoida mikä tää voi olla?
Viikko sitten kesken koulupäivän mun sisäreiteen alkoi sattumaan, aivan kun siinä olisi ollu mustelma vaikka 100varmasti en sitä ollut mihinkään kolhaissut. Kotona tarkastin sitten asian ja tuossa ylhäällä reiden sisäosassa oli punertava kohouma, halkaisialtaan n.5cm eikä siihen kärsinyt kunnolla koskea. Se ei vieläkään ole lähtenyt mihinkään, mutta kivun lisäksi sitä on alkanut kutittamaan/kihelmöimään ja jossain vaiheessa kävellessä siinä tuntui häijy lumpsaus, muljaus tai miksi sitä kutsuisi. Ihon alla tuntuu rauhasmainen möykky, ei kovin iso kuitenkaan.

Olen aina ollut kova urheilemaan ja venyttelemään, mutta tuon sisäreiden venyttely on ollut lähes mahdotonta viime aikoina koska koko reiden mitalta tuntuu todella terävä kiristys, eikä hajuakaan mistä sekin vaiva tuli. Tiedä sitten voiko olla jotain yhdeyttä.
Mainitaan samalla, että samalla puolella on myös bartholinin kysta.

Varmaan moni tajuaakin, että tahtoisin ehdottomasti sulkea pois veritulppa vaihtoehdon...en usko, koska en kuulu riskiryhmään, mutta paras ottaa varman päälle. Kohan olis ihan harmiton typerä juttu, ni sit on ihan sama miten kauan se tuossa keikkuu...

Kommentit (4)

RaahenTiikeri
Seuraa 
Viestejä973

minulla on tuttu,kellä on ollut taipumusta jalkojen veritulpiin.
Sitten kerran töissä kyselin hältä,että kun pohje meni kovaksi ja araksi,tuntui turvotusta ja astuminen oli vaikeaa,että olisiko nuo veritulpan oireita?-Sanoi,että kyllä sen sitten tietää,kun veritulppa on jalassa,ei kuulemma kysellä tutuilta vaan kipu laittaa hakemaan hoitoa.
Ja eiköhän se ihan astumis kipu+väärin muutoksetkin kuulu yleensä tulppiin.Ja jos et ole riskiryhmäläinen ja urheilet ja venyttelet,niin et nyt ihan suurimpia odotusarvoja taida saada veritulpan suhteen.

iViane
Varmaan moni tajuaakin, että tahtoisin ehdottomasti sulkea pois veritulppa vaihtoehdon...en usko, koska en kuulu riskiryhmään, mutta paras ottaa varman päälle.Ei kuulosta yhtään veritulpalta.
Keskustelupalstalla toki ei mitään ehdottomasti voida poissulkea, mutta melkoisella varmuudella voisin sanoa että kyse jostain muusta.

iViane
Viikko sitten kesken koulupäivän mun sisäreiteen alkoi sattumaan, aivan kun siinä olisi ollu mustelma vaikka 100varmasti en sitä ollut mihinkään kolhaissut. Kotona tarkastin sitten asian ja tuossa ylhäällä reiden sisäosassa oli punertava kohouma, halkaisialtaan n.5cm eikä siihen kärsinyt kunnolla koskea.Äkkiseltään tulee mieleen kyhmyruusu.

Lisää infoa aiheesta
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyski ... i=dlk00064

Liittyy siis usein johonkin toiseen sairauteen. Kuitenkin lähes poikkeuksetta varsin hyvälaatuinen ilmiö.

Ei ole yhtään väärin käydä lekurille näyttämässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valokuvahan ei yhtään haittaisi (tai pari, eri suunnista).

Jostain päättelin, että kysyjä oli nuori nainen (?).

Erythema nodusumia minäkin veikkaisin annetun kuvauksen perusteella.

Mutta voi se olla kolmannen asteen kuppakin. Lääkäriin menoa kannattaa varmasti viivytellä viimeiseen asti. Tulee nääs varmempi diagnoosi kun tauti ehtii kunnolla pahentua. Mikään ei ole kettumaisempaa kuin yrittää ottaa esim. paksuneulanäytettä nuppineulanpäänkokoisesta kasvaimesta. Sen sijaan kun se on tommoinen appelsiinin kokoinen, niin siitä saa näytteen vähän tumpelompikin lääkäri.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat