Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

''Julkinen notaari Espanjassa on julkistanut saantokirjan, jonka mukaan Galiciassa asuva Angeles Duran, 49, omistaa "Auringon, G2-spektriluokan tähden, joka sijaitsee aurinkokunnan keskuksessa, noin 149 600 000 kilometrin keskietäisyydeltä Maasta".

Duran julisti Auringon omakseen syyskuussa luettuaan amerikkalaismiehestä, joka oli rekisteröinyt itsensä Kuun ja useimpien aurinkokunnan planeettojen omistajaksi.

Kansainvälisten sopimusten mukaan yksikään valtio ei voi väittää omistavansa planeettaa tai tähteä, mutta yksityisistä ihmisistä sopimuksissa ei puhuta mitään, nainen sanoo.

- Tässä ei ole mitään ongelmaa, olen vahvistanut vaatimukseni laillisesti. En ole typerä, tunnen lain. Tein mitä kuka tahansa olisi voinut tehdä, se vain tuli ensimmäisenä mieleen minulle, Duran sanoi espanjalaiselle El Mundo -lehdelle.

Duran aikoo vaatia korvauksia kaikilta, jotka käyttävät Aurinkoa. Tuotoista puolet hän suunnittelee antavansa Espanjan hallitukselle, 20 prosenttia valtion eläkerahastolle, 10 prosenttia tutkimukseen ja 10 prosenttia nälän lopettamiseen maailmasta - loput 10 prosenttia hän aikoo pitää itsellään. ''

Kommentit (2)

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156
Liittynyt25.5.2009

Ei kannata haastaa lainlaatijaa lailla, koska lainlaatija määrää lain. Kuningasta tai valtiota ei voi haastaa oikeuteen, niiden sana on kirjoitetun lain yläpuolella.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä29581
Liittynyt16.3.2005
Jugee2
Kansainvälisten sopimusten mukaan yksikään valtio ei voi väittää omistavansa planeettaa tai tähteä, mutta yksityisistä ihmisistä sopimuksissa ei puhuta mitään, nainen sanoo.Ainahan sitä voi väittää.

- Tässä ei ole mitään ongelmaa, olen vahvistanut vaatimukseni laillisesti. En ole typerä, tunnen lain. Tein mitä kuka tahansa olisi voinut tehdä, se vain tuli ensimmäisenä mieleen minulle, Duran sanoi espanjalaiselle El Mundo -lehdelle.Ehkä niille muille tuli mieleen, että Auringon omistaja vastaa sen aiheuttamista tuhoista, kuivuudesta, ilmaston lämpenemisestä, satelliitien rikkoutumisesta, UV-säteilyn aiheuttamista melanoomista ja niin edelleen. Kyllä hymy hyytyy, kun postiluukusta kolahtaa kirje, jossa vaaditaan uhkasakon ja vahingonkorvausten uhalla sammuttamaan teidän omistuksessanne oleva G2V -spektriluokan tähti tuosta lähistöltä tai muuten huolehtimaan, että sen säteily lakkaa haittaamsta.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat