Seuraa 
Viestejä45973

Tanskan valtio velkaantuu joka viikko n. 200 miljoonaa euroa (1,5 miljardia Tanskan kruunua). Ei edes maailman huippuluokkaa oleva kokonaisveroaste tuo Tanskan valtiolle tarpeeksi tuloja, jotta menot saataisiin katettua:

Professori: Tanska romahtaa pian
Tanska on tipahtamassa Kreikan ja Irlannin kaltaiseen velkasuohon. Maa lainaa joka tunti 9 miljoonaa kruunua, kirjoittaa talousprofessori Hans Jørgen Whitta-Jacobsen tanskalaislehti Berlingske Tidendessä.

Whitta-Jacobsen maalaa Tanskalle synkkää tulevaisuutta. Maan budjetti oli viime vuonna 50 miljardia kruunua alijäämäinen. Tänä vuonna alijäämän odotetaan nousevan 80–90 miljardiin.

Se ei tanskalaisen asiantuntijakomitean mukaan oli kuitenkaan vielä mitään, sillä komitea ennustaa alijäämän räjähtävän käsiin vuonna 2015, professori kirjoittaa.

Nykytahdilla Tanska ottaa viikoittain lainaa 1,5 miljardia Tanskan kruunua ja velan odotetaan kasvavan samaa tahtia ensi vuonna.

”Elvytyssuunnitelma auttaa ratkomaan ongelmia tässä ja nyt, mutta todelliset ongelmat iskevät vuoden 2015 tienoilla. Jos tämä kehitys jatkuu ilman, että uusia toimia otetaan käyttöön, tulemme ennemmin tai myöhemmin kärsimään nousevista valtionlainojen koroista. Siinä tapauksessa voimme päätyä samaan tilanteeseen kuin Kreikka tai Irlanti ja sitten meidän on pyydettävä apua muilta valtioilta”,Whitta-Jacobsen varoittaa.


http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/a ... _-29112010

Tanskan verotus oli talousjärjestö OECD:n mittauksessa vuonna 2007 maailman korkein: 48,3 prosenttia bruttokansantuotteesta. Suomen sijoitus samaisessa tilastossa oli seitsemäs. Veroaste Suomessa on 43 prosenttia bruttokansantuotteesta.

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/.../1135261016339

Sivut

Kommentit (17)

Fasaldi.
Tanskan valtio velkaantuu joka viikko n. 200 miljoonaa euroa (1,5 miljardia Tanskan kruunua). Ei edes maailman huippuluokkaa oleva kokonaisveroaste tuo Tanskan valtiolle tarpeeksi tuloja, jotta menot saataisiin katettua:Kannattako muuten täältä Oy Suomi Konkurs Ab:stä kauheesti huudella ja nännätellä naapureihin päin?

Paljonkos me velkaannumme joka viikko?

Omat + EU:n pelastuspiikin lainat päälle? Kukaan laskenut?

PS. Sehän on varma asia, että EU:n hätäpaketteihin lapetut rahat ovat menetettyjä. Yksikään maa ei ole Kreikan tai Irlannin tapaisesta kusesta noussut ainakaan 200 vuoteen eikä ennen sitä. Ne lainat jätetään kylmästi maksamatta eli peritään tyhmiltä takaajilta. Eli meiltä. Voitte huoletta laskea ne jo Suomen lainasummaan mukaan. Veikkaan, että olemme syvällä jo - ja vielä syvemmälle mennään. Kinseyn konsultti sentään osasi laskea. Euroopan huoltosuhde persereikä vuonna 2020 ei suosta nouse.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hybrid
Mihin Tanska tuhlaa kaiken tuon rahan? Tuulivoiman tukeminenkaan ei noin paljoa rahaa voi niellä.Ovat sentään vissiin sen verta järkeviä, että nauttivat edes itse rahoistaan.

Täällä Oy Jyrki-boyzin Suomi onnelassa me velkannumme jotta saisimme tuettua Kreikan eläkeläisiä ja Irlannin matalaveropakolaisia...me emme niistä rahoista edes nauti mitä sinne pumpataan. Mutta kärsimme kyllä, kun niiden takaisinmaksun aika tulee.

installer
Seuraa 
Viestejä9908
Veli Hopea
Suomi velkaantuu:

Lähde:
http://velkakello.fi/[/quote]


Voi helvetti,tulee kyllä välillä ikävä "impivaaran" aikoja kun Kekkonen oli diktaattorina,kaikesta muusta paskasta huolimatta oli kuitenkin tunne siitä että ruorissa on joku ohjaamassa.

Nykyään kuulee poliitikoilta vain hyviä perusteluja joka asiaan mutta tuntuu että ketään ei ole ruorissa.

"Kenet jumalat tahtovat tuhota, sen he lyövät ensiksi sokeudella. "

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Joo mutta Kekkonen ei huolinukhan Kokoomusta komentosillalle.
Sillä se paatti pysyki väylällä.
Nykkö kokoomus on päästetty ruorhin,,, voetna vinkejä ,,pirukhan ei tiijjä missä aamulla taas olhan , ja mille karille karahutethan !

Onhan nuita kareja,,,, Portukareja ,Kreikkareja,,,, Irkareja ,,, saapa nähhä milloin tartyuthan kiini ja kunnolla ?

Aslak
Joo mutta Kekkonen ei huolinukhan Kokoomusta komentosillalle.
Sillä se paatti pysyki väylällä.
Nykkö kokoomus on päästetty ruorhin,,, voetna vinkejä ,,pirukhan ei tiijjä missä aamulla taas olhan , ja mille karille karahutethan !

Onhan nuita kareja,,,, Portukareja ,Kreikkareja,,,, Irkareja ,,, saapa nähhä milloin tartyuthan kiini ja kunnolla ?

Jotenkin mietityttää se, että mihin koko maailman talous on menossa. Bitteihin vai? Eihän siitä rahaa [size=85:xc9qdsr1](valuttaa) [/size:xc9qdsr1] tehdä siitä vaan. Johonkin sen talouskehityksen pitää perustua. Mutta mihin? Kuka hyötyy? Ketä ryöstetään?

[size=85:xc9qdsr1]ps. Aslak. Voisit laitella mulle taas niitä valokuvia Lapin luonnosta [/size:xc9qdsr1]

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Jep laitan kuhan kerkejän !
Nyt on ollu piru merrassa ja putki rikki, ei fabriikista mutta saunan seinän välistä, änkyrä ja muutaki siihen suunthan, ja voihan vakuutus, ja muukki pirut.

Ja tuo musiikki on työllistäny , sitä saappi tehhä ittelle ja toisillekki ko halavalla tekkee.
Oikeasthan tuota hommaa on ollu liikaaki.

Mutta ennen joulua !
Pikkujouluja kaikille ja hyvijä !

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31280
J-P Kukko
Johonkin sen talouskehityksen pitää perustua. Mutta mihin?Viime kädessä se perustuu aina siihen, mitä materiaalisia kulutustarvikkeita pystytään tuottamaan ja kuinka paljon. Se on se jaettava asia.

Kuka hyötyy?Pitkässä juoksussa hyötyy se, joka omistaa tehtaita joilla tuota ihmisten sosiaalisen statuksen määräävää krääsää voidaan tuottaa tai luonnonvaroja joita tarvitaan tuotannon raaka-aineeksi. Pankkiirit ja muut finanssikekkulit voivat ottaa myös siivunsa tuotannosta tuottamatta mitään, mutta jos ne ajautuvat liikaan ahneuteen, niin kuin nyt on käynyt, he ovat kusessa, koska heillä ei ole mitään "kättä pitempää" siinä vaiheessa kun talous romahtaa ja rahalla on jätepaperin arvo. Tuotantolaitokset eivät siitä mihinkään katoa, vaikka tilapäisiä ongelmia voi olla, jos ei ajeta kansaa tuhoavaan raivoon.

Ketä ryöstetään?Rivityöläisten selkänahasta kaikki aina raavitaan. Silloin homma toimii ja kaikki ovat tyytyväisiä, jos tuotannon omistajat ymmärtävät palauttaa pienen prosentin tuotoista työläisille. Silloin duunari kokee voivansa vaikuttaa elämäänsä ja orjuuttaa itse itsensä tehokkaammin kuin julminkaan piiskuri koskaan pystyy. Mutta sen on liian helppoa olla ahne, joka on itse jakamassa tuottoja omaan kasaan ja kaverin kasaan.

Aslak
Neutroni
Silloin duunari kokee voivansa vaikuttaa elämäänsä ja orjuuttaa itse itsensä tehokkaammin kuin julminkaan piiskuri koskaan pystyy. Mutta sen on liian helppoa olla ahne, joka on itse jakamassa tuottoja omaan kasaan ja kaverin kasaan.Ka pirkele ,,! Viishaita sanoja ,,muiltaki ko minulta !Viisas patruuna osasi antaa tarvittaessa tippejä duunareilekin. Paljoa ei tarvita, mutta vähän silloin tällöin. Nykyään on ammattijohtajat, joille tämä ajattelu on täysin vierasta. Työvoima on vain resurssi/kuluerä, ja tärkeimmät ponnistukset kohdistuvat siihen, että työvoiman kustanusrakenne saadaan muutettua tuotannon kiinteistä- tuotannon muuttuviksi kuluiksi. Tällöin ei ammattijohtajan tarvitse pohtia työllistämisnäkökulmaa eikä yhteiskuntavastuuta, koska työvoimasta ja samalla kustannuksista pääsee välittömästi eroon tuotannon laskiessa.

Yhteiskunnallinen ongelma siinä kyllä syntyy, koska ihmiselle on melko stressaavaa elää jatkuvassa muutoksessa ja epävarmuudessa. Tosin kyllähän sillä lienee sitten valtion kannalta positiivinen elinikää lyhentävä vaikutus, jolloin eläkkeiden maksuun ei tärväänny verorahoja.

installer

Voi helvetti,tulee kyllä välillä ikävä "impivaaran" aikoja kun Kekkonen oli diktaattorina,kaikesta muusta paskasta huolimatta oli kuitenkin tunne siitä että ruorissa on joku ohjaamassa.

Ihan rauhassa nyt, suhteellisuudentajun kanssa:

Hybrid
Mihin Tanska tuhlaa kaiken tuon rahan? Tuulivoiman tukeminenkaan ei noin paljoa rahaa voi niellä.Tanskan kauppatase on melko vahvasti positiivinen, joten rahaa virtaa sisäänpäin. Raha on siis jossain maan sisällä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat