Seuraa 
Viestejä45973

Ilmastohuijauksien historian voidaan katsoa alkaneen jo Maya-kulttuurissa 1000 eKr, milloin peloteltiin ihmisiä auringon tehon olennaisella vähennyksellä, elleivät tee sitä sun tätä.

Yleensä "sitä" tarkoitti että antavat kauniit tyttärensä papiston käyttöön, ja "tätä" tarkoitti että antavat myös ison osan omaisuudestaan. Muuten käy kalpaten.

Keskiajalla ilmastohuijaukset olivat hieman kehittyneempiä. Joku vuori saattoi olla niin tabu ettei sinne saanut mennä. Kaupunkilaisväestöä saattoi pelotella meteoriiteillä. Tabujen käytöstä Afrikassa kertoo hyvin oheinen video http://www.youtube.com/watch?v=PkiOpwXSjn0

Nykyajan pelottelu esim vedenpinnan nousulla, lämpötilan vektoroinnilla (eli sinua voi uhata samanaikaisesti sekä kuumeneminen että kylmeneminen) on ihan tätä samaa. Varsinkin Saksassa, missä isot lehdet mm. Stern, jokseenkin jokainen pääjuttu on aina ollut pelottelua; lintuinfluenssaa, ebolaa, ydinvoimaa, säilöntäaineet, happosateet jne jne jne jne

Kommentit (2)

Juu, nykyään tuo kansalaisten pelottelu hoidetaan helposti lehdistön ja muun median avulla. Ennenmuinoin piti raahautua jos jonkinnäkösiin seremoniakeskuksiin erikseen kuuntelemaan, että huomenna koittaa maailmanloppu, jne. Nykyään sen voi tehdä helposti kotisohvalta.

Rahankeruustahan tässä ilmastonmuutos-keskustelussa ei tietenkään ole missään vaiheessa ollut kyse, vaan jalosta ja puhtaasta ajatuksesta pelastaa kansa.

Meikäläistä riivaa jostain syystä sellainen skeptinen harha, että ilmasto olisi jotenkin ikuisesti pysyvä tila.

Elokuussa on luvassa suurenmoisia rantakelejä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat