Seuraa 
Viestejä45973

Unkarilainen valuuttaspekulantti George Soros on selittänyt menestyksensä salaisuuden. Soros puhuu taloustieteestä refleksiivisenä tieteenä sikäli että mallit ja mallintajat ovat koko ajan mukana samassa prosessissa. Malli vaikuttaa itse järjestelmän kulkuun koska mallintaja on vaikuttajana mukana järjestelmässä.

http://georgesoros.com/

Soros nousi julkisuuteen 16. syyskuuta 1992 – niin sanottuna mustana keskiviikkona – kun hän myi yli 10 miljardin dollarin arvosta puntia arvioituaan punnan arvon heikkenevän. Englannin pankki oli ollut vastahakoinen nostamaan korkokantojaan muiden Euroopan vaihtokurssijärjestelmän maiden tasolle, mutta lopulta sen täytyi vetää Englannin punta pois Euroopan vaihtokurssijärjestelmästä ja devalvoida se.

Soros ansaitsi tällä tavoin yli miljardi Yhdysvaltain dollaria, ja hänelle annettiin lempinimi "mies, joka rikkoi Englannin pankin". Vuonna 1997 Malesian pääministeri Mahathir bin Mohamad syytti Sorosia samanlaisesta malesian ringgitin alasvetämisestä.

Hän väittää ottaneensa oppia kvanttifysiikasta.

Hänen mukaansa maailman pörssien toimintaa ohjaavat sijoittajien ajatukset, ja tässä mielessä he eivät ole pörssistä erillisiä olevia tarkkailijoita (Heisenbergin epätarkkuusperiaate Bohrilaisessa hengessä).

Sijoittajat ja pörssi muodostavat erottamattoman kokonaisuuden, systeemin, ja siksi Soroksen yrityksen nimi on "Quantum fund" - kvanttirahasto. Rahaston arvo on yli 13 miljardia dollaria.

Suomessa EQ-pankin kvanttirahaston menestys oli vaatimaton...

Mitä mieltä nk. kvanttisijoittamisesta?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039
Sinsemilla
Mitä mieltä nk. kvanttisijoittamisesta?

Sanoisin, että tuo kvanttisijoittaminen on sinänsä mielenkiintoinen ja jossain määrin järkeenkäypä ajatusrakennelma, mutten näe, miten se lisäisi mahdollisten sijoitusten ennustettavuutta. Tulee mieleen, että kyse on Sorosin omasta ajatusleikistä, jolla ei ole käytännön merkitystä.

Uskoisin että perinteiset menetelmät - tarkka talouden seuraaminen, tarpeeksi suuri sijoituspääoma ja hyvä tuuri - ovat edelleen parhaat keinot tehdä sijoituksilla voittoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat