Seuraa 
Viestejä3156
[size=150:3dvfjcng]Kuukausiliite selvitti: Mies pesee kätensä wc:ssä useammin kuin nainen[/size:3dvfjcng]
Kuukausiliite tutki pistokokeiden avulla suomalaisten henkilökohtaisen hygienian tasoa. Tulosten perusteella näyttää siltä, että suomalaiset miehet pesevät kätensä vessassa käytyään useammin kuin naiset.

Helsingissä, Turussa ja Tampereella tehdyn testin mukaan useampi kuin neljä viidestä miehestä pesee kätensä asioituaan saniteettitiloissa. Naisista pesun suoritti vain vajaat kolme neljästä.

Eniten käsienpesun laiminlyöneitä naisia oli Turussa. Alle puolet tavaratalon vessassa käyneistä pesi kätensä. Turkulaisista miehistä taas lähes kaikki huolehtivat puhtaudestaan.

Kolmesta kaupungista Tampere oli ainoa, jossa naiset olivat puhtaampia kuin miehet.

Käsienpesutestin teki ensimmäisenä Turun Sanomat, Turussa. Kuukausiliite laajensi testiä Helsinkiin ja Tampereelle.

Havaintopaikkana kussakin kaupungissa oli suuren tavaratalon miesten ja naisten wc:n suljettu koppi, noin puolen tunnin ajan. Tässä ajassa wc-tiloissa vieraili muutamia kymmeniä ihmisiä.


http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Kuukausiliite+selvitti+Mies+pesee+k%C...

Sivut

Kommentit (30)

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Sillä että naisia pidetään yleensä melko usein miehiä siisteellisempinä ihmisinä. Tämän uutisen perusteella naiset eivät tutkitusti ole huolehtineet perushygieeniasta kuitenkaan yhtä hyvin kuin vertaillut miehet. Teennäisyydellä nyt viittaa sitä, että heikosta perushygieeniasta huolimatta monet naiset kuitenkin meikkaavat ja pukeutuvat hienoihin vaatteisiin. Ei kai naisille perushygienia vain ole oman esteettisyyden jatke. Iljettävää ajatellakin, että jossain Turun kauppakeskuksessa puolet naisista ensin pyyhkii privaatteja paikkojaan paperilla ja sen jälkeen menee koskettelemaan julkisesti saatavilla olevia tuotteita ja elintarvikkeita ilman käsiensä pesua näiden kahden tapahtuman välillä. Vielä vain vastenmisemmältä tuntuu ajatus, että samainen henkilö on kuitenkin mahdollisesti käyttänyt paljon aikaa aamustaan meikkaamiseen ja pukeutumiseen. Eikö tällainen käytös ole teennäistä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä31287
Tuppu L 2.0
Iljettävää ajatellakin, että jossain Turun kauppakeskuksessa puolet naisista ensin pyyhkii privaatteja paikkojaan paperilla ja sen jälkeen menee koskettelemaan julkisesti saatavilla olevia tuotteita ja elintarvikkeita ilman käsiensä pesua näiden kahden tapahtuman välillä.Ei ne intiimit paikat sen saastaisempia ole kuin muukaan iho. Suurin osa siellä elävistä bakteereista ei taida edes aiheuttaa tauteja. Tosin nyt kun tuo tulee ilmi, kaupoissa on kohta pervoarmeija seuraamassa naisia ja sniffaamassa heidän hypistelemiään tuotteita. Nenästä kyllä siirtyy pöpö jos toinenkin.

Vielä vain vastenmisemmältä tuntuu ajatus, että samainen henkilö on kuitenkin mahdollisesti käyttänyt paljon aikaa aamustaan meikkaamiseen ja pukeutumiseen. Eikö tällainen käytös ole teennäistä?Tietenkin on, mutta teennäisyys on yksi sosiaalisen valehtelun muoto ja siten yksi tärkeimmistä ominaisuuksista mikä tekee ihmisestä menestyjän. Sosiaalinen yhteisö vaatii aina jäseniään uhraamaan resurssejaan rituaaleihin osoittaakseen yhteisöön kuulumisen. Jos joku pystyy uskottelemaan suorittaneensa rituaalit ilman resurssien hukkaa, hän saa suoraan edun. Ei tuo pieni otos yksittäisestä vähämerkityksisestä käyttäytymispiirteestä kerro mitään siitä, että miehet olisivat jotenkin vähemmän teennäisiä kuin naiset.

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156
[size=150:3ae9fwn4]Naisten käsissä enemmän bakteereita kuin miehillä [/size:3ae9fwn4]

Ihmisten käsissä elää paljon kirjavampi joukko bakteereita kuin tähän asti on oletettu. Vaikka naiset pesevät käsiään useammin kuin miehet, heidän käsissään elää suurempi ja kirjavampi joukko erilaisia bakteereja kuin miehillä.

Coloradon yliopiston tutkimuksessa otettiin näytteet 51 yliopisto-opiskelijalta, jotka poistuivat tentistä. Uudella tekniikalla analysoidut näytteet paljastivat 332 000 geneettisesti erilaista bakteeria, jotka kuuluivat 4 742 lajiin. Kunkin opiskelijan kädessä oli noin 3 200 bakteeria, jotka edustivat 150 lajia.

Kaikilla opiskelijoilla oli omanlaisensa bakteerilajisto, joka muodosti eräänlaisen "bakteerikädenjäljen." Ainoastaan viisi prosenttia lajeista esiintyi kaikkien opiskelijoiden käsissä. Bakteerilajisto saman henkilön vasemmassa ja oikeassa kädessäkin poikkesi niin paljon toisistaan, että vain 13–17 prosenttia bakteereista olivat yhteisiä.

Naisten suurempi bakteerimäärä yllätti tutkijat. Syyt voivat liittyä eroihin hikoilussa tai hormoneissa tai kosmetiikan käytössä. Naisten iho on myös vähemmän hapan kuin miesten iho, ja happamuuden tiedetään rajoittavan monien bakteerien kasvua.

Tutkimuksessa myös selvitettiin käsien pesun vaikutusta bakteereihin. Tulokset osoittivat, että pesu vähentää bakteerien määrää vain hyvin väliaikaisesti. Jotkut bakteerit näyttivät suosivan vasta pestyjä käsiä, kun taas toiset ilmaantuivat iholle huomattavasti myöhemmin.

Myös käsienpesukokeen jälkeen naiset voittivat miehet sekä bakteerien määrässä että lajistossa.

Tutkimuksen julkaisi Proceedings of the National Academy of Sciences


http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Naisten+k%C3%A4siss%C3%A4+enemm%C3%A...

SamBody
Seuraa 
Viestejä6385

Eihän kyseessä ole muuta kuin loogisesti pääteltävissä ole sopeutuma evoluution myötä: naissukupuoli on joutunut korvaamaan heikomman fyysisen voimansa jollakin/joillakin tavoin, ja teeskentely/teennäisyyshän sopii tarkoitukseen aivan mainiosti. Olisi suorastaan omituista ellei näin ilmiselvää sopeutumaa olisi tapahtunut!

http://www.vapaakielivalinta.fi/
http://www.sananvapaudenpuolesta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156
Neutroni
Ei ne intiimit paikat sen saastaisempia ole kuin muukaan iho. Suurin osa siellä elävistä bakteereista ei taida edes aiheuttaa tauteja.

Sukupuolielimet taitavatkin olla ainakin nykyihmisellä yksiä puhtaimpia kohtia ruumiissaan. Kuitenkin siltä seudulta ja läheisyydestä tarttuu helposti käsiin terveydelle vaarallisia suolistomikrobia. Ripulit ja muut suolistosairaudet voivat olla heikkokuntoiselle ihmiselle jopa hengenvaarallisia.

Neutroni
Tietenkin on, mutta teennäisyys on yksi sosiaalisen valehtelun muoto ja siten yksi tärkeimmistä ominaisuuksista mikä tekee ihmisestä menestyjän. Sosiaalinen yhteisö vaatii aina jäseniään uhraamaan resurssejaan rituaaleihin osoittaakseen yhteisöön kuulumisen. Jos joku pystyy uskottelemaan suorittaneensa rituaalit ilman resurssien hukkaa, hän saa suoraan edun. Ei tuo pieni otos yksittäisestä vähämerkityksisestä käyttäytymispiirteestä kerro mitään siitä, että miehet olisivat jotenkin vähemmän teennäisiä kuin naiset.

Toki tämä tutkimus on koko asian kannalta hyvin subjektiivinen näkemys, mutta peilaa todella hyvin eräiden ihmisten käyttäytymistä kun ei ole valvovan silmän alla. Laiskuus on melkein luonnonlakiin sidottava asia, näkyy ihan kaikessa kun vain katsoo. Kuitenkin yhteiskunnallisesta näkökulmasta käsienpesulla on vaivaan nähden hyvin suuri positiivinen vaikutus, etenkin kun vessaan tulee juokseva vesi suoraan hanasta. Yleisesti olisi kuitenkin hyvä päästä mahdollisimman luotettavaan ja objektiiviseen käyttäytymiseen. Itse olen aika usein saanut huomata suoralla käyttäytymisellä ja sanomisella olevan melko negatiivinen vaikutus. Olisi ehkä hyvä jotenkin saada muutos tähän nykyiseen kieroon käytösmalliin. Joskus melkein oikein alkaa pelottamaan kun alkaa miettimään kuinka muka erittäin sosiaalisesti lahjakkaat ja empaattisest ihmiset oikeasti mahdollisesti ajattelevatkaan.

Stinger
Seuraa 
Viestejä4720

Vaikuttaa tuohon käsien pesemiseen varmaan sekin, että miehet joutuvat varsinkin seisaallaan virtsatessaan ottamaan sitten sen "virtsaamisvälineen" käteensä ja naisten ei välttämättä tarvitse suoraan värkkiinsä koskettaa, vaikka sitten saattaisi jälkeen päin sen vessapaperia hyväksi käyttäen kuivatakin. Isomman tarpeen suorittamisen jälkeen taitaa kuitenkin aika moni nainenkin pestä kätensä ja ehkä harvempi sitten alkaa pungertamaan sitä jossain julkisessa vessassa eli kotona rennossa ympäristössä on helpompi suorittaa sekin.

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Tutkimustulos on mielestäni yksinkertaisesti käsittämätön.

Toisaalta voi tietysti olettaa että paskaisia vauvojaan käsittelevät naiset kuljettavat enemmän pöpöjä käsissään, mutta toisaalta voisi heidän luulla myös pesevän käsiään useammin etteivät tartuta kakaroihinsa mitään ikäviä juttuja. Mitä tulee tuohon kyseiseen tutkimukseen, niin olisi huisin hauska tietää mikä "puoli tuntia" vessassa on ollut meneillään. Onko kenties ollut sellainen puolituntinen että pelmahtaa kikatteleva pissislauma paikalle ja siltä hysteeriseltä hihittelyltään ja muulta pelleilyltä ei sitten ehdi edes käsiään pesemään?

Itse en voisi kuvitellakaan että jättäisi kädet pesemättä vessakäynnin yhteydessä. Kotivessankin pöntönkansi ällöttää ja olisi kiva jos siinä olisi kahva. Pesen kädet myös ihan muuten vaan kun tulen kaupoilta kotiin, sillä sitä kun on kaikenlaista tavaraa pyöritellyt useammassa kaupassa niin on voinut saada mukaansa vaikka mitä.

Pitäisiköhän alkaa pestä vielä erityisen happamalla pesuaineella jos kerta naisten kädet ovat vähemmän happamat. Ehkä joku sitruspitoinen pesuaine olisi hyvä. Pakkasella sen jäljiltä tosin kädet menevät kamalaan kuntoon.

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156
[size=150:90nn9s16]Yleisessä vessassa käyneistä naisista alle puolet pesi kätensä[/size:90nn9s16]

Jos suomalaisilta itseltään kysytään, käsihygienia on täällä maailman parasta. WC-tuotteita valmistavan SCA Tork Oy:n tuoreen kyselytutkimuksenkin mukaan suomalaiset ovat Euroopan ahkerimpia käsienpesijöitä. Mutta se on vain kyselytutkimus.

Turun Sanomien koe turkulaisen tavaratalon vessassa tiistaina antoi asiasta toisenlaisen kuvan.

Toimittajat seurasivat naisten- ja miestenhuoneissa käsienpesuaktiivisuutta runsaan puolen tunnin ajan. Asiaa havainnoitiin WC-kopissa istuen ja käsienpesuallasta tarkkaillen. Vessassa käsienpesuäänet olivat vaivatta kaikkien kuultavissa.

Tarkkailuaikana miesten vessassa kävi 25 miestä tai nuorukaista. Heistä 21 pesi kätensä.

Naisten vessassa tulos oli pysähdyttävä: 40 naisesta 21 jätti kätensä pesemättä. Tulosta eivät olleet uskoa edes kaikki naisten vessassa asioineet naiset.

– Ei voi olla totta, olen pöyristynyt, totesi turkulainen Tuula Isaksson.

Turkulaista kokkiopiskelijaa Jussi Lainettakin lyhyen kokeen suuntaa-antava tulos kuvotti.

– Se on aika ällöttävää. Jos joku esimerkiksi tekisi ruokaa pesemättömin käsin, jättäisin sen syömättä, Laine sanoi.

Miestenhuoneessa käsiään pesivät tarkkailuaikana valkoiset ja mustat, nuoret ja vanhat. Myös yksi alakouluikäinen lapsi pesi kätensä, vaikka ylettyminen lavuaariin ei ollut helppoa. Käsiä pestiin pääasiassa huolellisesti.

Moni nainen puolestaan keskittyi bakteerien karkottamisen sijaan huulikiillon lisäämiseen ja kampauksen kohentamiseen.

Naisten vessassa sosiaalinen paine saattoi pakottaa jotkut pesemään kätensä. Käsiä jätettiin nimittäin pesemättä useimmiten silloin, kun kukaan ei ollut näkemässä. Miesten vessassa käyttäytymiseen ei vaikuttanut se, oliko läsnä muita.

Suurin osa kätensä pesseistä naisista vain huuhtaisi kädet pikaisesti hanan alla.


http://www.ts.fi/online/kotimaa/172883.html?forumid=9&topicid=0&parentid...

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Tuli mieleen, että eukot ravaa huusissa vaikeina päivinään ihan vaan kurkkimassa housuihinsa. Tuskin tuolloin on tarvetta käsien pesuun joka kerta.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Saw
Tuli mieleen, että eukot ravaa huusissa vaikeina päivinään ihan vaan kurkkimassa housuihinsa. Tuskin tuolloin on tarvetta käsien pesuun joka kerta.

Onko tämä nyt sitä peniskateutta, tarkistellaan välillä että josko se olisi jo sinne kasvanut?

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä18401
iileskotti
Saw
Tuli mieleen, että eukot ravaa huusissa vaikeina päivinään ihan vaan kurkkimassa housuihinsa. Tuskin tuolloin on tarvetta käsien pesuun joka kerta.

Onko tämä nyt sitä peniskateutta, tarkistellaan välillä että josko se olisi jo sinne kasvanut?

Sitä. Ja aatteleppa jos olis, niin suakaan ei sitten tarvittas yhtään mihkään.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat