Seuraa 
Viestejä9265

Tämän olisi ehkä voinut laittaa fysiikkaosioonkin mutta liittyy tämä tännekin.

Olen ymmärtänyt että infrapunaksi kutsutaan sähkömagneettisen säteilyn spektrin tiettyä aluetta, joka alkaa näkemämme värialueen alapäästä ja jatkuu johonkin asti siitä alas. Olen myös käsittänyt että infrapuna on lämpösäteilyä. En tosin sitten oikein ymmärrä että minkälainen on lämpösäteilyn olemus. Eikös se vähän niinkun lämmitä? Muuttuuko sähkömagneettinen säteily lämpösäteilyksi juuri siinä kohtaa kun lakkaamme sitä silmillämme näkemästä? Vai muuttuuko se silleen tasaisesti vähitellen lämpösäteilyksi, mitä alemmas mennään spektrissä? En nyt kerkiä tarkistamaan, mutta nyt äkkiseltään oletan että spektrin alin väri mitä näemme on punaista, niin tuota.. lämmittääkö tuo punaisin punainen jo enemmän kuin toisen ääripään violetti? Perustuuko se johonkin säteilyn energiamäärään joka kasvaa alemmas mentäessä tai jotain tuollaista? Mie en tajjuu.

くそっ!

Kommentit (1)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35095

Infrapunasäteilyä kutsutaan lämpösäteilyksi, koska tyypilliset hehkuvat kappaleet säteilevät selvästi tunnettavissa olevaa lämpöä. Kuitenkin kaikki sähkömagneettinen säteily, joka absorboituu materiaan, tuottaa (yleensä) lämpöä. Siinä suhteessa infrapuna ei ole erilaista.

Silmän näkökyky ei ole mikään tiettyyn taajuuteen rajattu juttu, vaan herkkyys pienenee likimain eksponentiaalisesti. Yleensä rajaksi lasketaan noin 700 nm, mutta 840 nm:n lasersäde näkyy aivan hyvin punaisena pisteenä. 1064 nm ei enää näy sellaisilla tehoilla, joilla sen uskaltaa päästää paperiin diffuusin heijastuksen katsomista varten (100 mW, älkää kokeilko jos ette tiedä mitä teette).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat