Seuraa 
Viestejä45973

Jos kehitys jatkuu nykyisellään, niin maapallon asukasluku kasvaa jatkuvasti. Elintason noustessa jätteitä syntyy yhä enemmän.

Monin paikoin järvien tai meren ranta ei ole enää uintikelpoinen ja vielä vähemmän vesi juomakelpoinen. Onko ajan mittaan käymässä niin, että puhdasta vettä ei tulevaisuudessa saada mistään. Viherlevä ja muut vastaavat kasvit tekevät kaikki vedet uinti- ja juomakelvottomiksi. Näyttää siltä, että tällainen kehitys on väistämätön. Ellei ...

Nykyisen tasoiset toimet eivät varmaan riitä pitemmän päälle. Voidaan kysyä, hukummeko pazkaan? Uuden energian lähteen löytämisen lisäksi tämä on toinen suuri ongelma, joka odottaa ratkaisujaan. Ihmisen on opittava elämään sopusoinnussa luonnon kanssa, muuten seuraa katastrofi.

Kommentit (7)

Goswell
Seuraa 
Viestejä12731

Eiköhän se ole jo myöhäistä. Vapaan markkinatalouden harha nimeltä ikuinenkasvu pitää siitä huolen.
Kelvottomia kertakäyttötuotteita, lapsityövoimaa, työläisten riistoa, tuotannon siirto aluelle missä saa tehdä mitä haluaa. Vapaakapitalismi, paskajuttu. Enkä minä edes ole sieltä toiselta puolelta.
Paskaako rahalla tekee jos maa muuttuu asuinkelvottomaksi.
Saatanan tunarit.

Minun mielestä noin.

valat16

Monin paikoin järvien tai meren ranta ei ole enää uintikelpoinen ja vielä vähemmän vesi juomakelpoinen. Onko ajan mittaan käymässä niin, että puhdasta vettä ei tulevaisuudessa saada mistään.
Ei kai järvi- ja varsinkaan merivesi ole ollut tähänkään asti juomakelpoista. Puhdasta vettä tulee kraanasta myös tulevaisuudessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei hukuta, mutta ennustan että tilanne pahenee ennen kuin paranee. Kun roskaamisesta ja saastuttamisesta tulee omalla alueella sosiaalisesti epäsopivaa kuten Suomessa on jo aikapitkälle tapahtunut, se loppuu.
Ei tarvi mennä ajassa kovin paljon taaksepäin kun vielä oli ihan hyväksyttävää laskea autosta öljyt suoraan maahan, mutta nykyään kukaan ei enää kehtaisi tehdä niin.

Kyllä jätteille tilaa löytyy, ainoa vain että ne pitäisi pystyä kuljettamaan sinne. Ilman toimivaa jätehuoltoa ihmiset todella voivat hukkua jätteisiin, kuten joissakin maailman slummeissa on käynytkin.
Eräässä Brazilian kaupungissa jaettiin ruokaa jätteitä vastaan slummialuille... Saa ruokaa jos toi jätteet sovitulle paikalle tiettyyn aikaan... piti alueet siistinä. Ja.. olikohan kaliforniassa, maailman toimivin kierrätyslaitos... Käynnissä 24/7 lajitellen jonku ison kaupungin sekajätteitä. Jätteen määrä väheni huomattavasti, ja saatu talteen paljon kierrätettävää tavaraa.

Eli hieman panostusta ja jätteistä tulee aika pieni ongelma (helpommin sanottu ko tehty, kehitysmaissa).

Toki etelä-suomessa melko monet vesistöt ovat olleet juomakelpoisia joskus aikanaan. Varsinkin purot joiden vesi tulee lähinnä lähteistä, ovat olleet aivan kelvollisia, siinä kuin lapin purot nykyään.
Isojen jokienkin vesi on varmaan ollut juotavaa. Järvien vesi on varmaan vaihdellut, ainakin turvemaiden järvillä ja lammilla on ollut maussa parantamisen varaa, mutta janoon on voinut silti kelvata.
Merivesi on täällä aika vähäsuolaista, joten paikoin rannikolla sitäkin on varmasti juotum varsinkin jokien suistoissa.

Nyt vain tilanne on se että suuri osa eteläsuomen lähteistä on tuhottu. Metsät ja suot ojitettu, jolloin kaikenlaista hiukkasta ja ravinnetta juoksee vesistöihin aina sateiden aikaan.
Ja vielä ihmisten jätevedet kun juoksutetaan jokiin, niin eipä sitä tee mieli juoda.
Järvet ovat rehevöityneet ja paikoin on jopa riskiä sinilevistä, joten juominen ei oikein tule mieleen.

Bränditoimikunnan ehdotus järvien juomakuntoon laittamisesta on aika ylioptimistinen, mutta toki osittain saavutettavissa kovalla työllä.
Ongelma vain on siinä että metsätalouden ja turveteollisuuden vesien parempi puhdistus maksaa rahaa. Ja kyseisillä aloilla kun paremminkin halutaan tehdä rahaa kuin kuluttaa sitä.
Maatalouden valumatkin vaatisivat peltoalan jättämistä viljelyn ulkopuolelle jne.

Ihmisten paskavesien vähentäminen sentään onnistuisi helposti vesivessojen kieltämisellä.

Mitä muuhun saastumiseen tulee, niin kyllähän kaikenlaiset kemikaalit ovat jo luonnossa yltympäriinsä, kuka tietää mitä vaikutuksia niistä vielä todetaan. Varsinaiset kiinteät roskat ovat lähinnä maisemallinen ongelma, jos toki meriluontoon päässyt muovimateriaali aiheuttaa oikeitakin ongelmia. Ja toki elektroniikka ja muut ongelmajätteet pitäisi saada oikeaan käsittelyyn.

Energiansaanti on toki suuri ongelma. Ei niinkään siksi etteikö tarpeellista energiamäärää saataisi helposti uusiutuvistakin lähteistä, vaan se että ihmiset haluavat tuhlata energiaa osoittaakseen asemaansa yhteiskunnassa, ja muuten vaan laiskuuttaan.
Pahimmassa tapauksessa kaikki fossiiliset energialähteet käytetään viimeiseen asti, samalla tuhoten valtavasti luontoa ja myös saastuttaen ympäristöä. Ja sitten kuitenkin lopulta ihmiskunta joutuu sen tosiasian eteen, että energiaa on maapallolla rajallisesti saatavilla.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
valat16
Jos kehitys jatkuu nykyisellään, niin maapallon asukasluku kasvaa jatkuvasti. Elintason noustessa jätteitä syntyy yhä enemmän.Ei se nyt ihan niinkään mene. Alhaisen elintason maissa kaikenlaista muovikassia ja purnukkaa levitellään surutta ympäristöä pilaamaan. Korkean elintason maissa myös jätehuoltoon, kierrätykseen sekä jätteiden synnyn minimointiin panostetaan ihan eri lailla.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Kosh
Ei se nyt ihan niinkään mene. Alhaisen elintason maissa kaikenlaista muovikassia ja purnukkaa levitellään surutta ympäristöä pilaamaan. Korkean elintason maissa myös jätehuoltoon, kierrätykseen sekä jätteiden synnyn minimointiin panostetaan ihan eri lailla.Korkean elintason maissa pitääkin panostaa, koska jätettäkin syntyy enemmän. Ympäristö kuormittuu silti, alkuprosesseista lähtien.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat