Seuraa 
Viestejä1918

Esim. Mikä on kengännumeroni, sieltä on turha etsiä vastausta. Tämä on epäasiallinen kysymys.

Sen sijaan ns. raamatulliseen kysymykseen Jumalan arvovallan mielekkyyteen ja ilmoituksen järkevyyteen ei löydy kaikkia vastauksia.

Itselläni heräsi aamulla tällainen kysymys: Miksi Jumala toimii huonommalla hyötysuhteella kuin y-k-s-i-k-ä-ä-n hänen luomansa ihmisen rakentama kone.

Raamatussahan sanotaan että vain pieni murunen ihmiskunnasta pelastuu, tämän vahvistaa arkikokemus siitä ketä kiinnosta oikeasti kuunnella uskovaisen sanaa oli kyseessä sitten uskonnollinen rakennus tai muu asiayhteys.

Jumalan hyötysuhde P2/P1 on äärettömän huono. Puhutaan käytännössä lukua 0 lähellä olevasta, hieman sitä suuremmasta luvusa. NIMITTÄIN Hän antaa koko ihmiskunnnan syntyä=ottoteho P1(W). Mutta pelastaa vain pienen murusen=antoteho P2(W)

-

Kommentit (2)

Näiden Lähi-Idän aavikkouskontojen jumalat on siitä veikeitä, että ovat olevinaan ainoita, kaiken tietäviä ja kaikkivoipaisia. Siitä huolimatta tuomitsevat osan ihmisistä ikuiseen kärsimykseen ja sanovat sen olevan ihmisten oma moka. Reilu meininki.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Lähi-idästä siinnyt jumaluuskäsitys saa mieltämään Jumalan vähän kuin vaimoaan pahoinpitelevänä öykkärinä. Kaikki tiivistyy sen ympärille että mitenkähän ihmiskunta (=Jumalan vaimo) onnistuu parhaiten mielistelemään puolisoaan (=Jumala) ettei vaan mokoma hermostu ja polta päreitään.

UT:n Jeesuksen Jumalaa en automaattisesti liitä tähän sekopäiseen aavikoiden ja vuorten valtiaaseen. Mikäli Jeesuksen kohdalla ei olisi alettu rääkyä jumalanpoikuudesta, hänen oppinsa olisi saattanut kehkeytyä enemmän buddhalaisuuteen päin kallella olevaksi, ehkä jopa jonkinlaiseksi filosofiaksi. Toki hän nimittään jumaluutta Isäksi, mutta eipä niille lähi-idän asukkaille kai olisi mennyt läpi että olisi kovin abstraktia, ei-mitään-sukupuolta-olevaa Tao'maista käsitettä alkanut pyörittelemään.

K-uskonnon suurimpia järjettömyyksiä ovat kolminaisuusoppi sekä ajatus siitä että ainoastaan uskomalla Jeesuksen jumalanpoikuuteen pelastuu. Se että esim. hyvän tekemisellä ei ole mitään merkitystä johtaa nihilistiseen uskonelämään jossa vaan käydään ruikuttamassa ja rukoilemassa että elä pliis Jeesus minuakin sitten tapa ja helvettiin syökse kun tänne teet aikanaan atakin. Olisivat jättäneet uskonvaatimukset silleen ja korostaneet vaikka sitä että pahaa tekemällä päätyy helvettiin käristymään, niin ehkä skitsopäinen aavikon oppi olisi käynyt paremmin maailmanpoliisista. Paitsi että eihän pelottelulla ja uhkailulla ole koskaan saatu ihmisiä elämään ihmisiksi. Parempi olla maalliset lait sitä ohjaamassa ja uskonasiat pelkkänä henkilökohtaisena filosofiana. Helvettiä kun ei kukaan ole nähnyt (paitsi jotkut näyissään, mutta näyissähän voi nähdä mitä vain), vankila tai sähkötuoli sensijaan on hyvin konkreettinen juttu.

Ei maailma tarvitse enää uskontoja ihmisten käytösoppaiksi kun muutenkin osataan järkeillä miten yhteinen elämä on syytä järjestää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat