Seuraa 
Viestejä16844

Seura-lehti nro 48, sivu 71:

"Hyväosaisuus & tunteet

Hyväosaisuus, kuten varakkuus ja hyvä koulutus, saattaa olla jopa haitaksi tilanteissa, joissa pitäisi tajuta, kuinka läheinen voi ja tuntee. Havainto on tehty tuoreessa yhdysvaltalaistutkimuksessa, jossa ihmisiä pyydettiin tunnistamaan ihmisten tunnetiloja valokuvista. Tunteiden tunnistaminen osoittautui selvästi vaikeammaksi korkeasti koulutetuille sekä opiskelijoille, jotka tulivat varakkaista perheistä. Tilanne kuitenkin muuttui, kun hyväosaiset laitettiin tilanteeseen, jossa he tilapäisesti kokivat olevansa muita alhaisemmassa sosiaalisessa asemassa. Silloin heidän kykynsä lukea toisten tunteita parani." ...

Tästähän voisi päätellä että ihmiseltä pitää ottaa luulot pois että hän alkaa kohdella lähimmäisiään empaattisella ja sympaattisella tavalla. Voisikin selittää sen minkä vuoksi ihmiset jonkinlaisissa lahkoissa kokevat saavansa rakkautta ja lämpöä osakseen - lahkossahan suuri osa, ellei suurin, on väistämättä alistetussa asemassa Suureen Johtajaan nähden, joten tuossa alisteisessa asemassa ei oikein sitten voi muuta kuin alkaa rakastaa toisiaan vaikka väkisin että tulee turvallinen tunne. Esim. filmipätkissä Jim Jonesin joukkoitsemurhatempaukseen päivänsä päättäneestä lahkosta välittyy juurikin tuollainen valtava innostus ja rakkaus.

Mutta se ääri-ilmiöistä. Tavallisessa maailmassa ja elämässä missä ei sekoilla hurmahenkisyyden suistoissa joskus ihmetyttää minkä vuoksi rikkaammat ja koulutetummat(kin?) helposti lähtevät sille linjalle että jokainen on oman onnensa seppä, kaikkien pitää ottaa itseään niskasta kiinni jne. Ei niin kuin millään mene jakeluun että toisilla voi ihan oikeasti olla kaikenlaisia vastuksia elämässään joille he eivät mahda mitään. Pidetään yllä harhaa omasta jumalaisuudesta, vaalitaan sankaritarua että kaikista voi tulla Jotakin kunhan vain yrittävät tarpeeksi. Tosin joidenkin ei tarvitse yrittää muuta kuin pysyä pois vankilasta ettei pappa hermostu ja lopeta betaalaamista.

Lohdullista kuitenkin yhdysvaltalaistutkimuksen antama mahdollisuus pohtia vaihteeksi sitä vaihtoehtoa etteivät tunnevammaiset ihmiset olekaan ikuisesti vammaansa tuomittuja, mikäli kysymys ei ole syntymävammasta vaan ympäristön heihin leimaamasta käyttäytymismallista.

Itse suhtaudun hivenen kriittisesti ajatukseen "yhteiskunta tekee sairaaksi" (mitä tulee länsimaihin), mutta ehkä sitä yksilön kaikkivaltiaan valtaa tulee kumminkin korostettua vähän liikaa kun etsii eri ihmisten käytökselle selitystä. Kyllähän epämääräinen seura ihmisiä pilaa. Olkoon se seura sitten vaikka omat vanhemmat tai oma kuppikunta.

Kommentit (9)

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Javert
Sama Tiede-lehden uutisissa:
Länsimainen kulttuuri suosii tunnekylmyyttä ja psykopatiaa, 100 vuoden kuluttua suurin osa länsimaiden väestöstä on psykopaatteja.Gyyd, tässä ei siis tarvitse jättäytyä Seuran varaan.

Väistämättä tulee vielä joku sellainen häppeningi jossa kaikki ihmiset syntyperään katsomatta joutuvat niin kehnoon jamaan että on pakko alkaa turvautumaan toisten apuun ja tätä varten kannattaa muita kohdella suopeasti, sillä ei kukaan kusipäitä jeesaa. Tuollainen tapahtuma voisi olla vaikka komeetan syöksy Maahan. Joskus se vielä väistämättä osuu kohdalle, ellei ihmiskunta kuole sitä ennen sukupuuttoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Ihmisten välittäminen Suomessa on ulkoistettu tukiviidakkoon.

Tarkottaisi lähinnä sitä, että sitä välittämistä saadan aikaiseksi poistamalla tuet.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

idiotus
Ihmisten välittäminen Suomessa on ulkoistettu tukiviidakkoon.

Tarkottaisi lähinnä sitä, että sitä välittämistä saadan aikaiseksi poistamalla tuet.

Eli tarkoitatko paluuta siihen vanhaan missä esim kyläyhteisö piti huolta jäsenistään ja jos jollain oli hätä niin autettiin porukalla eli niinku ennen vanhaan?

Ihminen, kuten muutkin eläinlajit, taistelevat geeniensä olemassaolostaan tällä planeetalla muita lajeja ja oman lajinsa edustajia vastaan. Etenkin miehillä empatia haittaa jonkin verran sosiaalisen statuksen nostamista, koska ahneimmat, riittävän fiksut ja kylmähermoisimmat korjaavat yleensä rahat (ja sitä kautta naiset) tässä systeemissä. Voihan hyväosaisuuskin edesauttaa tunnekylmyyttä, mutta ehkäpä myös tunnekylmät pärjäävät systeemissä paremmin ja pääsevät sitä kautta keskimääräisesti useammin hyväosaisiksi.

j_käteinen
Voihan hyväosaisuuskin edesauttaa tunnekylmyyttä, mutta ehkäpä myös tunnekylmät pärjäävät systeemissä paremmin ja pääsevät sitä kautta keskimääräisesti useammin hyväosaisiksi.Kun ihmiset ovat tulevaisuudessa tunnekylmiä, niin seuraa kaikkien sota kaikkia vastaan, ihminen hävittää itse itsensä.

Javert

Kun ihmiset ovat tulevaisuudessa tunnekylmiä, niin seuraa kaikkien sota kaikkia vastaan, ihminen hävittää itse itsensä.

Eikös tuo tunnekylmyys ollut kiinni vain sosiaalisesta asemasta? Kun kylmät laskettiin taas alemmalle sosiaaliselle levelille, tuli heistä empaattisempia.

On mahdotonta että kaikki ovat sosiaalisesti korkealla tasolla, minkä vuoksi tuo sinun kylmä tulevaisuuden kuvauksesi ei voi toimia. Vaikka ihmiset menneisyyteen verrattuna "nousisivat", on aina olemassa se vielä korkeampi porukka jossa on kylmintä. Aina on ollut kylmiä ihmisiä yläluokissa ja aina tulee olemaankin.

homo
On mahdotonta että kaikki ovat sosiaalisesti korkealla tasolla, minkä vuoksi tuo sinun kylmä tulevaisuuden kuvauksesi ei voi toimia. Vaikka ihmiset menneisyyteen verrattuna "nousisivat", on aina olemassa se vielä korkeampi porukka jossa on kylmintä. Aina on ollut kylmiä ihmisiä yläluokissa ja aina tulee olemaankin.Tunnekylmyys on nykymaailmassa hyödyllinen ominaisuus, niin tunnekylmien ihmisten osuus kaikissa väestöryhmissä tulee väistämättä lisääntymään, koska kulttuuri tuota ominaisuutta suosii.

Kutunluu
Seuraa 
Viestejä761
homo
On mahdotonta että kaikki ovat sosiaalisesti korkealla tasolla, minkä vuoksi tuo sinun kylmä tulevaisuuden kuvauksesi ei voi toimia. Vaikka ihmiset menneisyyteen verrattuna "nousisivat", on aina olemassa se vielä korkeampi porukka jossa on kylmintä. Aina on ollut kylmiä ihmisiä yläluokissa ja aina tulee olemaankin.

Pyramidit...hierarkiat...niihin vartutaan äidinmaidosta lähtien. Kuitenkin mahdollisuus on olemassa kasvaa ulos pleistoseeniteatterista, tosin ymmärrettävästi se tulee olemaan äärimmäisen vaikeaa varsinkin, jos irtautuminen tapahtuu valloillaan olevan sosiaalisen konstruktion sisällä, kansalaisena ynnä kuluttajana.
Javert
Tunnekylmyys on nykymaailmassa hyödyllinen ominaisuus, niin tunnekylmien ihmisten osuus kaikissa väestöryhmissä tulee väistämättä lisääntymään, koska kulttuuri tuota ominaisuutta suosii.

Niin...tämähän liittyy päivän politiikkaan, jossa fasistista Kiinaa on alettu pitää varsinaisena kehityksen esimerkkinä. Tämän globaalin kilpailun ts. resurssisodan todellinen pelinappulahan tällä hetkellä on kauppakieli, ihmisarvon käsite ja eritoten Magna Cartasta tuttu Habeas Corpus -käytäntö; näin siis Euroopan näkökulmasta.
Kiinalaiset ovat tämän päivän nähneet jo sieltä Oopiumisodista lähtien ja hampaan väliinhän on jotain tosiaan jäänyt niiltä ajoilta - kuitenkin hyvin Kiina Länsimaita heidän omassa pelissään vedättää! Onhan heillä harvinaisen hyvät harvinaisten malmien ja metallien varannot ihan omassa maassa, mutta Afrikkakin on pikkuhiljaa alkanut kiinnostaa. Ihmisarvokin on Halla-Aholaisittain instrumentaalinen siellä päin.

Niin se kuuluisa punainen lanka ylläolevassa? Tämä kilpailu on hyvinkin lopullinen monen eurooppalaisen näkökulmasta, koska työ yleismaailmallisena itseisarvona tulee harventamaan populaa meillä siitä syystä, että olemme hinnoitelleet työmme liian korkealle verrattuna Aasian vikkeliin käsiin ja sairaalloiseen itsekurin kulttuuriin; näin siis kilpailun näkökulmasta. Mikä johtaa väestönharvennukseen on nimen omaan tämä statuskulttuuri ja se kaikkivoipuuden tunteen synnyttämä kylmyyden defenssimekanismi niitä vierellä olevia kohtaan, joille ei nallekarkkeja runsauden sarvesta tipahdellut, vaikka kuinka yritti ehdollistua tuohon 'citius, altius, fortius' -mentaliteettiin.

Yhtenäistä identiteettiä ei enää ole, eikä tule - toisaalta hyvä, mutta toisaalta helvetin paha.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat